Het Amazone-dagboek ; Een summier verhaal en veel geklets over paranoten.

Het amazone-dagboek

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€20,95
2 nieuw vanaf €20,95
Prijs gecheckt op 25 augustus 2023 04:00
Amazon.nl
€20,95
Bol.com

Anton Smelt krijgt van zijn opdrachtgever, een internationaal levensmiddelenbedrijf, de opdracht om naar Peru te gaan. Hij heeft net een lastig jaar achter de rug en hij besluit het aanbod aan te nemen en een dagboek bij te houden. Zijn opdracht: ontrafel het mysterie achter de paranoot.

Stapje voor stapje geeft zich meer van het geheim bloot, maar nooit helemaal.

Het Amazone-dagboek in de winkel bekijken

Over de auteur

Elzo Smid (1963) studeerde sociale geografie en grafische vormgeving. Hij heeft eerder een verhalenbundel gepubliceerd voor kinderen: over een heremietkreeftje. Daarnaast bracht hij ook nog een non-fictiewerk uit over nepnieuws. Dit is zijn eerste novelle.

Het amazone-dagboek

Informatie en beoordeling

Titel: Het Amazone-dagboek

Genre: Novelle, roman

Auteur: Elzo Smid

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Palmslag

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 21 April 2023

ISBN: 9789493245945

Aantal pagina's : 104

  • Een summier verhaal en veel geklets over paranoten.
2

Review

Ik had best wat verwachtingen van dit boek. Andere werken met een vergelijkbaar verhaal waren om te smullen (‘Notities uit de jungle’ van Hanya Yanagihara bijvoorbeeld!) Vreemde stammen, moeilijke situaties in een ondoordringbare jungle, gevaarlijke dieren. Hier vond ik echter niets van terug in Het Amazone-dagboek. Over de hoofdpersoon weet je maar weinig, en er wordt naarmate het verhaal vordert ook nauwelijks iets meer over hem prijsgegeven. De overige personages nemen nauwelijks vorm aan door de korte en zakelijke manier van noteren. Hierdoor kon ik mezelf niet met hem verbinden. Het las bijna meer als een (wetenschappelijk) artikel dan als een novelle. Zakelijk, kort en te bondig. Er was heel erg veel aandacht voor de paranoot, wat op zich ook wel op de achterflap stond, maar toch hoopte ik dat deze zoektocht naar de oorsprong van de paranoot de kapstok kon zijn voor méér. Als ik heel eerlijk ben, vond ik het boek eigenlijk gewoon saai…

Pluspunten

  • Schitterende kaft
  • Leuke tekeningen in het boek

Minpunten

  • Te bondig
  • Geen verbinding met de hoofdpersoon
  • Nauwelijks verhaal
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie