Het einde van de eenzaamheid – Introspectief en intens

€15,99
2 nieuw vanaf €15,99
1 tweedehands vanaf €38,50
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 11:46
Amazon.nl
€15,99
Bol.com

“Als de tijd nu eens niet bestond? Als alles wat je beleeft eeuwig was en als niet de tijd aan jou voorbij ging, maar jijzelf aan de dingen die je beleeft?”

In Het einde van de eenzaamheid krijgt Jules Moreau een ernstig motorongeluk. Zijn tijd in het ziekenhuis brengt bij hem allerlei herinneringen naar boven. Hij heeft zijn ouders als kind verloren en hij, zijn broer Marty en hun zus Liz hebben daardoor in een internaat gewoond. Dit heeft op hun alle drie een behoorlijke uitwerking gehad. De jaren die daarop volgden brengen ze alleen, soms samen door. Jules trekt zich meer en meer in zijn eigen wereld terug en hij weet vriendschap te sluiten met slechts één iemand: de mysterieuze Alva. Pas jaren later zal zij zich beseffen wat voor belangrijke rol ze in zijn leven heeft gespeeld en zal Jules pas weten wat zij al die tijd voor hem verborgen heeft gehouden.

Wanneer ze beiden volwassen zijn, vinden ze elkaar terug. Ze krijgen een kans om de verloren tijd in te halen, tot het verleden toch weer sneller blijkt.

Het einde van de eenzaamheid in de winkel bekijken

€15,99
2 nieuw vanaf €15,99
1 tweedehands vanaf €38,50
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 11:46
Amazon.nl

Over de auteur

Benedict Wells is een Duits/Zwitserse auteur. Zelf heeft hij als kind op een internaat op school gezeten, toen zijn ouders uit elkaar gingen en beiden met hun eigen problemen moesten omgaan. Na school besloot hij zijn droom om schrijver te worden na te jagen in Berlijn.

Zijn eerste boek, ‘Becks laatste zomer’ werd in 2008 uitgebracht en werd bejubeld.
“Het meest interessante debuut van het jaar”, aldus Die Zeit. Dit boek is in 2015 verfilmd.

De boeken van Benedict Wells op een rijtje:

  • Het einde van de eenzaamheid, 2017
  • Becks laatste zomer, 2018
  • Op het geniale af, 2020
  • Hard land, 2021
  • Dromer, 2022
  • De waarheid over liegen, 2023

De werken van Wells zijn in 38 verschillende talen te lezen en er zijn wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Zijn boeken worden bewust eerst alleen als hardcovers en audioboeken uitgebracht en pas later als paperbacks en ebooks, om zo de boekwinkels zoveel mogelijk te steunen.

Het einde van de eenzaamheid

Informatie en beoordeling

Titel: Het einde van de eenzaamheid

Genre: Roman

Auteur: Benedict Wells

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Meulenhoff

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 11 July 2018

ISBN: 9789029092456

Aantal pagina's : 304

  • Bijna vergelijkbaar met 'Een klein leven'.
5

Review

Een goedgeschreven boek dat de lezer werkelijk de gevoelens bezorgt die de personages ook ervaren, ook al kan je jezelf (hopelijk) niet in de ervaringen herkennen. Het is een verhaal over rouw, verlies, verdriet en over de invloed van het verliezen van je ouders. Het is zo goed geschreven dat ik mezelf helemaal ondergedompeld voelde in dit boek en dat ik af en toe mee huilde met de personages. Eenzaamheid staat centraal maar tegelijkertijd ook de boodschap dat je zelf controle hebt over hoe je omgaat met de dingen die zich op jouw levenspad bevinden. Dat er altijd hoop is en dat er momenten van vreugde kunnen zijn, ook al is de wereld grimmig om je heen. Het is een zeer introspectief boek, we zitten veel in het hoofd van Jules. Daarnaast is het ook vrij filosofisch van aard want er worden grote vragen gesteld: in hoeverre is het mogelijk om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor je geluk? Ik merkte zelf dat ik echt aangedaan was door de personages en dat mij dit boek (weliswaar in mindere mate) deed denken aan ‘Een klein leven’, waar ik deze ervaring ook heel erg bij had.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.