Het gouden rijk (The Empire of Gold): Daevabad #3

€14,99
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 19:01
Amazon.nl
€14,99
Ebook.nl

Het gouden rijk is het zinderende besluit van de Daevabad-trilogie.

Een meedogenloze veldslag heeft ervoor gezorgd dat de hele stad zonder magie is komen te zitten. Nahid heeft de taak om samen met haar opnieuw uit de dood opgeroepen commandant Dara, de magie terug te brengen. De samenwerking moet hersteld worden en een instabiel en onrustig volk moet tot bedaren worden gebracht. Dara heeft echter zijn eigen vijanden om te verslaan: het verlies van zijn geliefde Nahri heeft oude demonen bij hem opgeroepen. Hij moet zijn eigen verleden onder ogen durven komen en zich overgeven aan zijn oude vijanden.

Nahri en Ali zijn ontsnapt aan de moorddadige families en aan Daevabad. Ze zijn in Caïro, ver weg van alles, veilig. Maar er moeten moeilijke keuzes worden gemaakt. Nahri is maar wat blij om terug te zijn in haar oude wereld maar voelt ook haar nieuwe wereld aan haar trekken. Ze heeft geliefden achtergelaten en ze weet dat die overgeleverd zijn aan de grillen van een tiran. Ook Ali leeft met schuldgevoelens en is vastbesloten om terug te keren om zijn familie te redden.

Het gouden rijk in de winkel bekijken

Over de auteur

S. A. Chakraborty is razend populair geworden door haar uiterst succesvolle Daevabad-trilogie. Haar werk heeft haar nominaties opgeleverd voor een heleboel prijzen. De trilogie bestaat uit:

Als ze zelf niet weggedoken zit in boeken, hiket ze graag of breidt ze graag en ze houdt ervan om onnodig ingewikkelde middeleeuwse gerechten te bereiden.
Ze praat graag over geschiedenis, politiek en over islamitische kunst.
Ze woont in New Jersey samen met haar man, haar dochter en haar nog altijd toenemende aantal katten.

Haar meest recente werk is eveneens erg populair op Booktok: de avonturen van Amina al Sirafi.

Informatie en beoordeling

Titel: Het gouden rijk

Genre: fantasy

Auteur: S.A. Chakraborty

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 21 March 2023

ISBN: 9789022594728

Aantal pagina's : 736

  • Een dikke vette beloning voor de lezer.
5

Review

Het formaat van dit boek zorgde ervoor dat ik mezelf er even toe moest zetten om te beginnen. Maar eenmaal begonnen, ging het erg snel. Door de cliffhanger van deel 2 was ik wel erg benieuwd naar hoe het verhaal verder zou gaan en al vanaf de eerste pagina was ik weer volledig terug in de wereld van Daevabad. De personages maken sterke ontwikkelingen door, het besluit van dit verhaal was echt excellent: niet voor de hand liggend, maar gewoon zoals het had moeten zijn. Ik ben blij met de keuzes die Chakraborty heeft gemaakt omdat ik het met haar eens ben dat dit verhaal echt op deze manier heeft moeten eindigen. Een heerlijk boek dat weer vol twists en turns zit, je op het puntje van je stoel houdt, je verslaafd maakt en ervoor zorgt dat die bijna 800 bladzijden zo door je vingers vliegen.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.