Het huis aan de gouden bocht: Prachtig en duister.

Het huis aan de gouden bocht

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De jonge en onwetende Nella Oortman  wordt de nieuwe vrouw van Johannes Brandt, een rijke VOC-handelaar. Van hem krijgt ze een zeer bijzonder huwelijksgeschenk: een poppenhuis. Vanaf dat moment ontvangt Nella geheimzinnige pakketjes voor haar poppenhuis. Van wie komen deze geschenken? Hoe weet deze persoon zoveel details van hun priveleven? Zijn deze geheimen wel veilig bij deze persoon? Hebben deze geschenken iets te maken met de vreemde dingen die om haar heen gebeuren?

  • Gouden Eeuw
  • Mysterie
  • Tijdsbeeld
  • Historisch

Samenvatting

Nella Oortman arriveert op een herfstige dag bij een groots huis in Amsterdam. Het is 1686. Ze wordt de nieuwe vrouw van Johannes Brandt, een rijke VOC-handelaar. Van hem krijgt ze een zeer bijzonder huwelijksgeschenk: een poppenhuis dat een exacte replica is van het huis waarin ze wonen. Vanaf dat moment ontvangt Nella geheimzinnige pakketjes voor haar poppenhuis. Van wie komen deze geschenken? Hoe weet deze persoon zoveel details van hun privéleven? Zijn deze geheimen wel veilig bij deze persoon?
Ondertussen is haar echtgenoot heel veel van huis en blijft zij achter in het huis waarvan ze niets weet. Ze weet niet hoe ze het huishouden moet leiden en wordt daarin onderdrukt door de inwonende zus van Johannes: Marin.

Een huis waarin ze niets te zeggen heeft, een duister poppenhuis en mysterieuze pakketjes.

Over de auteur: Jessie Burton

Jessie Burton (17 augustus 1982) is een Britse auteur en actrice. Ze heeft inmiddels vier boeken op haar naam staan: Het huis aan de gouden bocht, Het huis aan de Herengracht (vervolg op Het huis aan de gouden bocht), De muze en De bekentenis. Al deze boek zijn zeer goed ontvangen. Ze schrijft ook kinderboeken.
Haar werken zijn inmiddels uitgebracht in 40 talen.

Naast fictie schrijft ze ook essays voor The Wall Street Journal, The Independent, Vogue, Elle, Grazia, Lonely Planet Traveller en The Spectator.
Tijdens haar studie aan Oxford University heeft ze in een aantal producties gespeeld: The House of Bernarda Alba, Othello, Macbeth.

Van haar eerste boek, Het huis aan de gouden bocht (The Miniaturist) is een serie gemaakt.

Het boek kopen

Prachtig en duister.

Titel: 🇳🇱 Het huis aan de gouden bocht / 🇬🇧 The Miniaturist

Genre: Historische fictie

Auteur: Jessie Burton

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Luitingh - Sijthoff

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 20 September 2022

ISBN: 9789021031286

Aantal pagina's : 384

4.5

Summary

Ik ben zelf gek op verhalen rondom bestaande kunstwerken (het echte poppenhuis van Petronella Oortman is te zien in het Rijksmuseum). Een inkijkje in de Gouden Eeuw, vermengd met mysterie, schoonheid, spanning, verdriet. Het is een treurig en duister verhaal, schitterend geschreven. Je wordt al gauw in dit boek gezogen en dan is er maar een weg: vooruit!

Pluspunten

  • Duister
  • Treurig
  • Spannend
  • Mooi tijdsbeeld

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: