Het huis met de geesten: een epische roman over drie generaties

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het huis met de geesten is het verhaal van drie generaties van de familie Treba. De patriarch, Esteban, is een trotse man die politieke macht nastreeft en wiens vuur alleen gedoofd kan worden door zijn liefde: Clara, een vrouw met mysterieuze gaven die haar verbinden aan de geesteswereld. Hun dochter Blanca onderhoudt een verboden liefde om tegen haar vader in te gaan. Deze affaire leidt tot een onverwacht geschenk voor Esteban: zijn kleindochter Alba. Dit koppige meisje zal de familie en het hele land leiden naar een revolutionaire toekomst.

Een van de meest belangrijke romans van de twintigste eeuw.
Dit boek is onderdeel van de ‘De Valle’- trilogie. Het huis met de geesten is het eerste deel, ‘Fortuna’s dochter‘ en ‘Portret in sepia’ volgen dit boek op, maar zijn ook prima als losstaande boeken te lezen.

Het huis met de geesten in de winkel bekijken

Over de auteur

Isabel Allende is misschien wel een van de bekendste auteurs ter wereld; ze heeft wereldwijd meer dan 77 miljoen boeken verkocht en is daarmee de meest gelezen Spaanstalige auteur. Ze is geboren in Peru maar ze is van Chileense afkomst. Doordat haar vader diplomaat was, reisde ze de hele wereld over.

Na de staatsgreep in Chili (1973) waarbij de neef van haar vader, president Salvador Allende, werd vermoord, zijn ze in Venezuela gaan wonen. De familie is daar dertien jaar gebleven.

Sinds 1988 woont en werkt Isabel Allende in de VS waar zij in 2003 dan ook officieel een Amerikaans staatsburgerschap kreeg.

De kracht van het werk van Isabel Allende zit hem in de combinatie van fantasie verweven door belangrijke historische gebeurtenissen.

In 1981 begon Isabel Allende met het schrijven van brieven aan haar opa die toen op sterven lag. Deze verzameling brieven leidde tot een idee voor een roman die in 1982 werd uitgebracht: ‘Het huis met de geesten’, haar eerste boek.

Allende is de eerste Latijns-Amerikaanse vrouw die een lezerspubliek van honderden miljoenen lezers wist te boeien met haar boeken en hen kennis heeft laten maken met de Zuid-Amerikaanse wereld en werkelijkheid.

Meer van Isabel Allende? Bekijk dan deze blog!

Informatie en beoordeling

Titel: Het huis met de geesten

Genre: Roman, magisch realisme

Auteur: Isabel Allende

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Logo uitgever:

ISBN: 9789028443082

Aantal pagina's : 432

  • Fantastisch, magisch, meeslepend
5

Review

Dit is mijn eerste Allende en ik ben direct verkocht. Een onderdompeling in de familie Trueba, een woelige periode van drie generaties, onverklaarbare gebeurtenissen, dappere vrouwen, weerbarstige en koppige mannen. Ongelooflijk dat dit boek wel twee jaar op mijn tbr heeft gelegen zonder dat ik het gelezen heb. Allende heeft een schitterende schrijfstijl die je werkelijk transporteert en die je doet vergeten dat je leest. Wel handig om van te voren event e weten is dat de Zuid-Amerikaanse literatuur gekenmerkt wordt door magisch realisme, iets waar García Marquez bijvoorbeeld ook veel mee heeft gedaan. Hoewel Allende hier maar mondjesmaat gebruik van maakt, is het wel handig om je te realiseren dat het historische fictie is met een vleugje magie. Het boek is first and foremost een verhaal over een familie, over hun band, over verlies, liefde, geboorte en dood. De politieke geschiedenis staat op de achtergrond. Een belangrijk stuk geschiedenis dat bij ons in het westen toch echt te weinig aandacht krijgt. Een absoluut fantastisch boek dat ik aan ieder zal aanraden.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: