Het lied van de zee – mysterieus, duister, meeslepend.

Het lied van de zee
€13,99
Ebook.nl
€23,99
2 nieuw vanaf €23,99
1 tweedehands vanaf €45,75
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 20:40
Amazon.nl

De familie O’Malley is lange tijd rijk en voortvarend geweest dankzij een deal die ze sloten met de Meermensen. De afspraak is dat de schepen veilig over mochten varen, in ruil voor één kind van iedere generatie. Maar het is al lange tijd niet meer mogelijk geweest om deze deal in stand te houden, voor een gebrek aan geboortes.

De oma van Miren is vastbesloten om deze deal in ere te herstellen en haar familie weer in welvaart te brengen, zelfs als de prijs hiervoor moet worden betaald met Mirens vrijheid.

Meer mysterieuze oceanen? Bekijk dan ook: Part of Your World.

Het lied van de zee in de winkel bekijken

Over de auteur

Angela Slatter is de auteur van Het lied van de zee (All The Murmuring Bones) en The Path of Thorns. Beide zijn gotische fantasy-verhalen. Hiernaast schrijf Slatter graag bovennatuurlijke misdaadromans en schrijft ze veel korte verhalen.
Het lied van de zee stond op de shortlist voor de Queensland Literary Awards Book of the Year in 2021 en het stond eveneens op de shortlist voor de Shirley Jackson Award in 2022.

Het lied van de zee

Informatie en beoordeling

Titel: Het lied van de zee

Genre: Fantasy, NA

Auteur: A.G. Slatter

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 28 April 2023

ISBN: 9789402320978

Aantal pagina's : 236

  • Mysterieus, duister, meeslepend.
3.5

Review

Een schitterend geschreven, duister verhaal. Het heeft alle elementen die je wenst bij het lezen van een ‘gothic’ verhaal: een vreemd oud huis, een familie met duistere geheimen, mensen met valse bedoelingen. Toch is er niets cliché aan dit verhaal. Door de combinatie met folkloristische verhalen krijgt dit genre een totaal nieuwe invalshoek. In het midden van het boek was ik wel zoekende. De achterflap beschrijft echt maar een derde van het verhaal dus toen het plot ineens een hele andere wending leek te nemen, had ik er even moeite mee om het verhaal vast te houden. De magische wezens die lange tijd nergens te bekennen waren, zijn ineens in overvloede aanwezig en dat vond ik lastig te rijmen met het gevoel dat eerder is opgebouwd. Echter vond ik het personage Miren erg fijn. Ik bewonder haar om haar daadkracht en moed en de keuzes die ze heeft durven maken. De manier waarop Slatter de verhalen, sprookjes en mythes vervlecht met het plot van het boek is erg tof gedaan. Hierdoor krijgt alles meer diepgang, meer lading en draagt het bij aan de gehele mysterieuze atmosfeer die door het boek heen verwerkt is.

Pluspunten

  • Mysterieuze atmosfeer
  • Duister verhaal
  • Fantasierijk en origineel

Minpunten

  • Ik was in het midden de draad even kwijt
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.