Het penthouse: Spannende opzet maar het blijft aan de oppervlakte

Het penthouse recensie
€7,99
Prijs gecheckt op 3 februari 2024 20:57
Amazon.nl
€10,99
Bol.com

Voor de twijfelende lezer! Wil je wel lezen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Vind je dikke boeken te lang duren? Probeer dan Het penthouse eens!

Het penthouse samenvatting

Roxy is dood. Dat is wat iedereen denkt. Niemand heeft iets van haar vernomen in de afgelopen twee jaar, hoewel er nooit een lichaam is gevonden. Haar beste vriendin June is ervan overtuigd dat Roxy nog in leven is. Wanneer ze op een dag een wonderbaarlijk bericht ontvangt, in combinatie et een recente foto van Roxy, weet ze dat ze gelijk heeft. Ze stort zich zonder na te denken in de zoektocht naar Roxy, maar als ze echt wil weten wat er met haar is gebeurd, moet June daar wel wat voor over hebben…

Het penthouse in de winkel bekijken

Over de auteur

Lotte Boot is zelfstandig journalist en tekstschrijver. Ze houdt vooral van het maken van en bijdragen aan mooie publicaties (boeken, magazines, brochures en rapporten). Daarnaast schrijft ze ook fictie. In 2023 kwam Het penthouse uit. In 2013 publiceerde ze Smiley. Lotte Boot geeft regelmatig lezingen over dit laatste boek op scholen en festivals voor scholieren. Ze is op dit moment bezig met een roman voor volwassenen.

Het penthouse beoordeling

Titel: Het penthouse

Genre: YA, thriller

Auteur: Lotte Boot

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Blossom Books

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 25 April 2023

ISBN: 9789463494083

Aantal pagina's : 184

3.5

Summary

Na ‘Smiley’ had ik hoge verwachtingen van het nieuwe werk van Lotte Boot. Hoewel ik de opzet van het verhaal zeer geslaagd vind, blijft de uitwerking ervan wat mij betreft een beetje te veel aan de oppervlakte. Ik denk dat het voor de optimale beleving van dit verhaal, langer had moeten zijn. De personages zouden dan beter uitgewerkt kunnen worden, de spanning zou beter kunnen worden opgebouwd en ik miste de emotie. Een meisje dat ontvoerd wordt en in een toch wel benarde situatie terecht komt: ik zou blinde paniek hebben! Het voelde een beetje zakelijk, waarschijnlijk om het tempo hoog te houden, want dat zit wel snor. De positieve kant hiervan is dat het boek best heftige thematiek behandelt en dit op deze manier enigszins luchtig blijft. De opbouw van het verhaal is wel heel origineel gedaan: vertrekkend vanuit notities in een telefoon, overschakelend naar het echte leven. Hierdoor krijg je kort en bondig de belangrijke gegevens mee, zodat je als lezer gauw in het hoogtepunt van het verhaal kunt vallen. Het prikkelde de nieuwsgierigheid en zorgde ervoor dat je blijft lezen. Wat de boel wel weer extra diepgang geeft, is het feit dat dit werk gebaseerd is op een waargebeurd verhaal (zoals ook bij ‘Smiley’ het geval was) en dat je aan het einde daar nog een stukje uitleg over krijgt. We weten dat de zaken die in dit boek beschreven worden ook in de werkelijkheid gebeuren, maar door het op deze manier te lezen moet ik zeggen dat het je toch meer aangrijpt dan een krantenbericht zou doen. Deze luxueuze uitgave is zeer aantrekkelijk: de kaft is strak vormgegeven en het feit dat het ook een hardcover betreft, geeft je wel het gevoel een écht boek in handen te hebben, ondanks dat het dus een ‘shorty’ is. Ideaal boek voor de twijfelende lezer!

Pluspunten

  • Luxueuze uitstraling
  • Interessant gegeven
  • Originele uitwerking

Minpunten

  • Beetje oppervlakkig
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.