Het verhaal van de kat die boeken wilde redden

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Dit is de vertaling van The Cat Who Saved Books.

Nadat de opa van Rintaro overlijdt, blijft hij alleen en verdrietig achter. Het lijkt erop dat hij de boekwinkel van zijn opa zal moeten sluiten. Deze boekhandel vol met tweedehands boeken is een geliefde plek van Rintaro. Omringd door stapels en stapels boeken heeft Rintaro veel uren doorgebracht in deze magische plek die door zijn grootvader is gecreëerd.

Maar dan zorgt een bezoek van een pratende kat er ineens voor dat alles verandert. De kat heeft hulp nodig bij een missie. Deze missie is de eerste van een serie waarin dit vreemde duo zich inzet om gevangen gehouden boeken, mishandelde boeken en verraden boeken te redden uit de handen van hen die er geen raad mee weten. Tot slot is er een laatste missie die Rintaro in zijn eentje zal moeten voltooien.

De kat die boeken wilde redden is een heerlijk hartverwarmend verhaal voor mensen die van boeken houden, een verhaal over moed en het geven om anderen en over de kracht die boeken bezitten.

Wil je meer boeken waarin katten een speciale rol hebben? Bekijk dan deze blog eens voor meer tips!

Het verhaal van de kat die boeken wilde redden in de winkel bekijken

Over de auteur

Sosuke Natsukawa is eigenlijk arts. Hij woont in Japan. Dit is het bekendste boek dat hij heeft geschreven want het is een internationaal succes geworden. Inmiddels is het boek vertaald in twintig talen. Eerder schreef hij Kamisama No Karute (‘God’s Medical Records’) waarmee hij de Shogakukan Fiction Prize heeft gewonnen, waarmee hij de tweede plaats heeft behaald bij de Japan Booksellers Awards. Dit boek is in Japan verfilmd.

Informatie en beoordeling

Titel: Het verhaal van de kat die boeken wilde redden

Genre: Roman

Auteur: Sosuke Natsukawa

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Signatuur

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 13 October 2020

ISBN: 9789056726713

Aantal pagina's : 192

  • Een tikkie vreemd, maar niet té vreemd.
3.5

Review

Japanse romans zijn echt een categorie apart. Zo is dit boek ook best wel weer een beetje vreemd. Toch fascineerde het me wel. Een boek over een boekwinkel, wat kan je daar nou niet leuk aan vinden? Als er dan ook nog een speciale rol is weggelegd voor een kat, ben ik sowieso fan van het eerste uur. Het verhaal heeft een prettig tempo, de schrijfstijl is zakelijk maar niet vervreemdend. Het is een hartverwarmend verhaal dat je ook wel tot nadenken stemt. Hoe ga ik zelf met boeken om? Hoe kijken andere mensen daar naar? Een fijn boek met mooie thema’s, niet te veel diepgang maar ook zeker niet te weinig. Een tikkie vreemd, maar niet te vreemd. Geen hoogstaande literatuur, gewoon een vermakelijk verhaal met een sprookjesachtige sfeer. Toen dit boek uit was, wilde ik graag even in de buurt van mijn eigen boeken zijn. Om ze te vertellen dat ze gewaardeerd worden. Dat ik van ze hou, zeg maar. Helaas praten mijn katten niet tegen mij, anders was ik helemaal gelukkig geweest.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: