Het verkeerde meisje recensie: Totaal onvoorspelbaar!

Het verkeerde meisje review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het verkeerde meisje gaat over Amelie. Wanneer Amelie bijkomt in een donkere ruimte, beseft ze zich wat er is gebeurd: ze is van haar fiets getrokken, meegenomen en opgesloten. Ze snapt echter niet waarom deze persoon juist háár heeft uitgekozen. Vanwege losgeld? Vanwege haar bijna ex-man Vince? Of kan het zijn dat ze gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was en dat de kidnapper het verkeerde meisje heeft meegenomen?  

Het verkeerde meisje samenvatting

Amelie wordt wakker in een donkere ruimte en het schokkende besef daalt langzaam in: ze is van haar fiets getrokken, meegenomen en opgesloten. Zal iemand haar snel missen en de zoektocht opzetten? En waarom is zij juist gekozen? Wil de dader losgeld van haar rijke vader? Heeft haar bijna ex-man hier iets mee te maken? Of was ze gewoon precies op het verkeerde moment op de verkeerde plaats?

Het verkeerde meisje in de winkel bekijken

Over de auteur

Angelique Haak is al van jongs af aan druk met lezen en schrijven. Nadat ze een regionale schrijfwedstrijd won, besloot ze twee passies te combineren: het schrijven van spannende verhalen en de stad Rotterdam. Haar debuutthriller Een nieuw begin, werd gelijk genomineerd voor de Schaduwprijs. In 2018 kwam Uitgeschakeld uit, met daarin ook de Rotterdamse rechercheur Jennifer Brugman in de hoofdrol. De derde titel uit deze reeks verscheel in 2019: Zwarte ziel.

Angelique Haak woont samen met haar man, kinderen en rode kater in Spijkenisse.

Het verkeerde meisje beoordeling

Titel: Het verkeerde meisje

Genre: Thriller

Auteur: Angelique Haak

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: De Crime Compagnie

Logo uitgever:

ISBN: 9789461096333

Aantal pagina's : 300

  • Totaal onvoorspelbaar!
4

Summary

Ik heb dit boek binnen 24 uur uitgelezen! Het is bijna geschreven als een waargebeurd verhaal/autobiografisch werk wat de beleving voor de lezer nog intenser maakt. De manier waarop de stukjes informatie worden losgelaten zorgt voor een spanningsboog die Haak het hele verhaal weet vast te houden. De wendingen in het plot zijn absoluut verrassend en ik heb het einde van het verhaal dan ook totaal niet aan zien komen. In combinatie met toch wel een gruwelijke zaak, maakt dat dit een boek is om van te smullen. Dit smaakte zeker naar meer!

Pluspunten

  • Goede spanningsboog
  • Verrassende wendingen in het verhaal
  • Bijna geschreven als een autobiografisch werk

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: