Het verzwegen verbond

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Over geloof en verraad. Over ambitie die botst met liefde. Over een obsessieve zoektocht naar waarheid.

Het verzwegen verbond gaat over Erik Ebbink, een Nederlandse student die in Jeruzalem studeert. Tijdens een wandeling door de woestijn, komt hij ten val en ontdekt hij per toeval een verstopte papyrusrol. Na een tijd te hebben getobd met de vertaling, besluit hij hulp in te schakelen van de mooie Esther, de onderwijsassistent van zijn professor. Het blijkt dat de inhoud van deze rol een hele nieuwe wending geeft aan de ontstaansgeschiedenis van het christendom. Erik en Esther raken door het vertalen van deze rol verwikkeld in de hedendaagse conflicten want er zijn meer mensen geïnteresseerd in de boodschap van deze geheime papyrusrol. En kennen Esther en Erik elkaar wel goed genoeg?

Waarheid is vuur en waarheid vertellen betekent gloed en branden.

Een heerlijk boek voor fans van Dan Brown.

Het verzwegen verbond in de winkel bekijken

Over de auteur

Ariën Knibbe heeft met dit boek zijn debuut uitgebracht. Hij heeft het idee al jarenlang laten sudderen en tijdens een sabbatical is hij begonnen met het uitwerken. Het verzwegen verbond is het resultaat van vier jaar werk: een roman in hedendaagse setting, dat wegleest als een thriller.
Ariën is econoom en hij heeft carrière gemaakt bij consultancy organisaties. Hij woont in Amsterdam.

Informatie en beoordeling

Titel: Het verzwegen verbond

Genre: Thriller, roman

Auteur: Ariën Knibbe

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Palmslag

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 1 June 2022

ISBN: 9789493245525

Aantal pagina's : 352

  • Een waardige kunsthistorische thriller.
3.5

Review

Het samenspel tussen Erik en Esther is een interessant gegeven in dit boek. Beide personages hebben een andere achtergrond en ze kijken dus ook met een andere blik naar de problematiek rondom de geheime papyrusrollen. Omdat ze elkaar niet lang kennen, niet goed kennen, blijft er een stukje wantrouwen tussen deze twee wat spanning toevoegt aan het verhaal. Ze zijn allebei bang voor andere geïnteresseerden in deze rollen, een aantal momenten in het verhaal wordt de spanning rondom dit idee aardig opgedreven, maar of dit nu werkelijk aan de hand was, blijft een beetje in het midden. De spanningsboog is in dit boek op een prettige manier verwerkt. Het is niet dat je niet kan slapen omdat je antwoorden nodig hebt en dus maar door blijft lezen, maar het is wel degelijk constant interessant. De benaming thriller is hier niet helemaal toepasselijk, als je het mij vraagt, maar er is wel weer sprake van meer spanning dan bij een roman. Het zit er een beetje tussenin. Ariën Knibbe heeft een prettige schrijfstijl. Niet overdreven, het verhaal is leidend. De dialogen komen vrij natuurlijk over. Wanneer de spanning in het verhaal stijgt, is de schrijfstijl lekker recht voor z’n raap en daar houd ik van. Al met al is dit dus een lekker boek en ik denk dat we van deze auteur misschien nog wel meer gaan zien.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: