Het walvistheater – een schitterend boek voor fans van Kristin Hannah!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het walvistheater (The Whalebone Theater) is het verhaal van drie kinderen die opgroeien in de familie Seagrave: Cristabel, Florence en Digby. Het verhaal begint tijdens de periode na de Eerste Wereldoorlog, wanneer de Engelse aristocratie het moeilijk begint te krijgen. De kinderen worden verwaarloosd door hun ouders en stiefouders en ze zijn geïsoleerd van andere mensen. Ze vertrouwen vooral op elkaar en ze verzinnen allerlei avonturen.

Op een dag spoelt er een walvis aan, iets wat voor de kinderen het begin is van een spannend spel. De walvis wordt niet opgehaald en na enige tijd komen ze op het idee om van de botten een theater te bouwen waarin ze al hun toneelspellen kunnen opvoeren. Dit theater groeit uit tot een baken van hoop en een blijvende herinnering aan hun zorgeloze kindertijd.

De tijd verstrijkt en deze brengt grote veranderingen met zich mee. De drie Seagraves worden elk geconfronteerd met de twintigste eeuw. Ondanks dat ze alle drie geheel verschillende paden bewandelen, blijven ze verbonden door de glorie van hun landgoed, én het walvistheater.

Dit boek doet erg denken aan ‘De nachtegaal – Kristin Hannah’.

‘Het walvistheater’ in de winkel bekijken

€8,99
+ Delivery *
Bol.com
€10,99
€13,99
+ Delivery *
Bol.com
€12,50
+ Delivery *
Bol.com
€14,99
+ Delivery *
Bol.com
€15,99
+ Delivery *
Bol.com
€24,99
+ Delivery *
Bol.com
* Delivery cost shown at checkout.

Over de auteur

Joanna Quinn woont in een dorpje vlakbij Dorset, waar ook een groot deel van het verhaal zich afspeelt. Ze is hier ook opgegroeid maar geboren in Londen. ‘Het walvistheater’ is haar eerste boek. Ze heeft hiermee gelijk haar naam op de kaart gezet want ‘Het walvistheater’ heeft al veel prijzen gewonnen en het is wereldwijd vertaald en te verkrijgen.

Als kind was Joanna al druk met het schrijven van verhalen. Haar eerste verhaal (dat zich ook afspeelde in Dorset) werd al uitgebracht toen ze nog maar 12 jaar oud was. Ze ontving hiervoor zelfs een award: de WH Smith Young Writers Award.

Voordat ze fulltime schrijfster werd, werkte Joanna als journalist. In deze tijd schreef ze wel verschillende korte verhalen die tevens ook in de prijzen zijn gevallen.

Tijdens de lockdown van 2020 vernam Joanna dat haar huidige uitgeverij op zoek was naar werk. Ondanks dat haar boek op dat moment nog lang niet af was, heeft ze het ingestuurd. Ze werd gecontracteerd en ze heeft tijdens de pandemie haar werk voltooid. Dit werd ‘Het walvistheater’.

Joanna heeft nog geen andere boeken geschreven, maar ze is wel aan het nadenken over een nieuw verhaal.

Informatie en beoordeling

Titel: Het walvistheater

Genre: Historische roman

Auteur: Joanna Quinn

Uitgave: `1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 12 March 2024

ISBN: 9789049202729

Aantal pagina's : 544

  • Op het niveau van Kristin Hannah - heerlijk.
4.5

Review

Wat een overweldigende roman. Het leven van de Britse aristocratie waarbij verveling en het isolement een belangrijke rol spelen, wordt hier steengoed neergezet waardoor het bijna aanvoelde als een gotische roman. Later neemt de stroming van het verhaal je mee een hele andere kant uit: de oorlog. Emancipatie, feminisme, op zoek naar jezelf, leren omgaan met verlies, bepalen wat je toekomst wordt en bedenken waar je voor staat – allemaal thema’s die door de drie verschillende hoofdpersonages worden verwerkt.

Het is 100% meeslepend, 100% interessant. Het einde had iets mooier afgewikkeld kunnen worden – hier vond ik dat het verhaal wat tempo verloor, maar verder heb ik niks te klagen. Ik was erg teleurgesteld dat er niet meer van Joanna Quinn te lezen is, dus ik hoop dat ze opschiet met het bedenken van een nieuw verhaal.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: