Het weeshuis in de azuurblauwe zee

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


‘Het weeshuis in de azuurblauwe zee’ is de vertaling van “The House in the Cerulian Sea”.

Linus Baker leidt zijn leventje. Elke dag hetzelfde, hij neemt zijn werk serieus, zijn huis is netjes, hij heeft een kat. Hij werkt op het kantoor van het Ministerie van Toezicht op Magische Jongeren. Hij bezoekt weeshuizen en beoordeelt of ze open kunnen blijven of niet. Linus staat bekend om zijn gedetailleerde en objectieve rapporten.
Linus krijgt een bijzondere en geheime opdracht: hij moet een weeshuis bezoeken dat op een klein en afgelegen eiland ligt, waar zes magisch begaafde en risicovolle jongeren wonen. Een vreemde groep dat bestaat uit een meisjeskabouter, een draakje, een boself, een groen en kwalachtig wezen, een jongen die van gedaante kan veranderen als hij bang is en een zesjarige antichrist.

Dit bonte gezelschap staat onder leiding van directeur Arthur Parnassus, die niets liever wil dan voorkomen dat het weeshuis gesloten zal moeten worden, ook als dit betekent dat hij een groot geheim moet onthullen.
Linus komt een maand op get eiland wonen. Hij merkt dat wanneer hij zijn vooroordelen aan de kant kan zetten en de kinderen een eerlijke kans geeft, hij daadwerkelijk een band met ze begint op te bouwen. Maar niet alleen met de kinderen, ook met de directeur. Linus komt voor een groot dilemma te staan: moet hij zich aan de regels van zijn beroep blijven houden of moet hij zijn hart achterna gaan?

Het weeshuis in de azuurblauwe zee in de winkel bekijken

Over TJ Klune

TJ Klune is zelf erg open over het feit dat hij neuro divergent is, op mannen valt en aseksueel is. Hij vindt het daarom erg belangrijk dat er eerlijke en positieve representatie is in verhalen en hij zet zich daar zelf voor in.

Travis John Klune werd geboren in 1982. In zijn boeken staan LHBTQi+ personages centraal. Het boek ‘Het weeshuis aan de azuurblauwe zee’ leverde hem verschillende prijzen op.
Zijn liefde voor schrijven was als kind al aanwezig. Zijn leraren hebben hem altijd aangemoedigd om te schrijven en ze vertelden hem dat ze zich erop verheugden om later zijn werken in de boekwinkels te kunnen vinden.

Zijn eerste boek werd uitgebracht in 2011: Bear, Otter and the Kid. Al in dit eerste boek staat representatie van de queer community centraal. Hij wilde heel graag een verhaal waarin de werkelijkheid van queer relaties werd verbeeld, die niet zijn opgebouwd op stereotypische ideeën en waar mensen zich in konden vinden.

Het weeshuis in de azuurblauwe zee heeft grote bekendheid gekregen over de sociale platformen, met name op Booktok.

Wil je meer positieve verhalen over lhbtqi+? Bekijk dan ook eens ‘De kleuren van de zee’.

Informatie en beoordeling

Titel: Het weeshuis in de azuurblauwe zee

Genre: Fantasy, YA

Auteur: TJ Klune

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Volt

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 19 May 2022

ISBN: 9789021462684

Aantal pagina's : 400

  • Hartverwarmend en uiterst vermakelijk
5

Review

Een ontsnapping aan de werkelijkheid, een verhaal dat van begin tot het einde als een groot plezier aanvoelt. De warmte sijpelt door de bladzijden zo je hart in, het liefst zou je dit boek onder je kussen bewaren. Een levendig, goed uitgedacht, voortstuwend verhaal. Het is een en al eigenzinnigheid en het bruist van de positiviteit, maar dit is op een heerlijke manier uitgevoerd zodat je ook weer niet het gevoel hebt dat je in een Duitse reclame voor chocolade bent gestapt.

Moeilijke thema’s zoals gevonden familie, vooroordelen, anders zijn, jezelf ontdekken en jezelf mogen zijn worden in dit boek aangehaald. De verschillende mogelijke blikken op de wereld komen voorbij, soms in heel kinderlijke vorm en soms juist weer op een zeer volwassen manier verwoord.

Ik vond dit een fantastisch boek en ik verheug me op meer.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: