Het winterpaleis recensie: Sprookjesachtig!

Het winterpaleis recensie
€5,00
Boekenbalie.nl
€9,99
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 15:41
Amazon.nl

De 80-jarige Gregory Jachmenev woont samen met zijn grote liefde Zoya in Engeland. Zoya is ernstig ziek en ze wil niets liever dan nog eenmaal terugkeren naar Rusland, hun vaderland. Terwijl ze zich klaarmaken voor deze reis, blikken ze terug op hun woelige verleden dat begint in het winterpaleis van de tsaar en de tsarina, waar hun onmogelijke liefde is begonnen en het hen door de meest levensbedreigende situaties heeft gebracht tot waar ze nu zijn.  

Het winterpaleis samenvatting

Gregory Jachmenev en zijn vrouw wonen in Engeland. Ze zijn al aardig op leeftijd, maar hun huwelijk is nog altijd liefdevol. Hun verleden is getekend door tragedie: het verlies van geliefden en de ervaringen van een leven in ballingschap. Wanneer Zoya ernstig ziek wordt, wil ze nog een keer terugkeren naar haar geliefde Rusland. Het paar maakt zich klaar voor de reis om hun jeugd te herbeleven: een land dat hen heeft gemaakt en heeft gebroken.

Boyne weet deze spannende en emotionele reis mooi neer te pennen en hij neemt ons mee naar het St. Petersburg van de vorige eeuw, het winterpaleis van de tsaar en de tsarina. In een woelige tijd die in het teken staat van verandering en dreigingen, bloeit een onverwachte en onmogelijke liefde op.

‘Het winterpaleis’ bekijken

Over de auteur

John Boyne is een Ierse auteur met een carrière van meer dan 30 jaar. In die tijd heeft hij 14 boeken voor volwassenen gepubliceerd, 6 boeken voor jongeren en een verzameling van korte verhalen.

Zijn meest bekende werk, ‘De jongen in de gestreepte pyjama‘, is het meest verkochte boek van een Ierse schrijver ooit geworden. Het is verfilmd, vertaald, er is een toneelstuk van gemaakt en wereldwijd zijn er meer dan 11 miljoen exemplaren van verkocht.

In 2012 won Boyne de ‘Hennessy Literary Hall of Fame Award’ voor zijn oeuvre. Dit was niet zijn enige onderscheiding, maar wel de meest bijzondere.

Zijn boeken zijn te lezen in 58 talen, waarmee hij niet alleen de meest verkochte, maar ook de meest vertaalde Ierse schrijver ooit is.

Misschien ook interessant

Vond je dit boek mooi? Bekijk dan ook eens: ‘De wintertuin’ van Kristin Hannah.

Het winterpaleis recensie

Titel: Het winterpaleis

Genre: Historische fictie

Auteur: John Boyne

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 14 September 2010

ISBN: 9789022557662

Aantal pagina's : 416

  • Sprookjesachtig
5

Summary

Dit tot de fantasie sprekende boek is gewoon top. St.Petersburg aan het begin van de 20e eeuw, de tsaar, strenge winters, het mysterieuze verdwijnen van Anastasia. Ik hou ervan. Dit in combinatie met een heerlijk geschreven verhaal, is gewoon het recept voor een zeer geslaagd boek.

Pluspunten

  • Sprookjesachtig
  • Fantasierijk
  • Historisch
  • Romantisch

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.