Het wonder van Iowa recensie: Heeft de schrijver wel plezier?

Het wonder van Iowa

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In ‘Het wonder van Iowa’ lees je de ervaringen van reisjournalist Bas van Oort en zijn reisgenoot Lowie tijdens zijn 5000 km lange fietstocht van Washington D.C. naar Seattle. Hij schrijft over zijn reis en de ontmoetingen met de inwoners van het land.

  • Interessante ontmoetingen
  • Fietstocht
  • Amerika

Samenvatting ‘Het wonder van Iowa’

Een fietstocht van 5000 km van Washington D.C. naar Seattle die wordt afgelegd door Bas van Oort en zijn reisgenoot Lowie. Je leest er alles over in het boek ‘Het wonder van Iowa’. Van het afzien (en genieten) op de fiets, de overnachtingen, het land en zijn inwoners. In dit boek wordt – meer dan in andere boeken over fietsreizen – aandacht besteed aan de ontmoetingen met de vele mensen tijdens de reis.

Fragment uit het boek ‘Het wonder van Iowa’

Datgene waar ik bijna een jaar geleden naar op zoek was, mijn hoofd leegfietsen, heb ik eindelijk gevonden. Niet door het daadwerkelijk te doen, maar door er weer mee op te houden. Ik kijk nog eens goed om me heen. Op het strandje van het meer liggen campinggasten, kinderen spelen in het water. Iets verderop is een klein jachthaventje en een steiger voor vissers. Er glijdt geruisloos een bootje voorbij. Dit is wat ik me vooraf had voorgesteld van zomer in Amerika.

Ik ben eindelijk in een staat waarin je moet zijn om te kunnen genieten van een fietsvakantie: zorgeloos. De oplossing voor de lekke band van het karretje komt uit een hoek die we allebei niet aan zien komen.

>> Bekijk het boek in de webwinkel

Waarom heb ik gekozen voor dit fragment: Ik vind het mooi dat de schrijver de lezer meeneemt in zijn gedachten. Dat zie je in dit fragment goed terugkomen. Wat ik ook leuk vind om te lezen is dat Bas tijdens zijn fietsreis ervaart hoe behulpzaam en gastvriendelijk veel mensen zijn én hoe problemen tijdens zo’n reis toch opeens opgelost kunnen worden. Ik heb altijd het idee dat je dit sneller ervaart tijdens een fietsreis of wandelvakantie.

Bekijk het boek in de winkel

Het boek ‘Het wonder van Iowa’ van Bas van Oort is verkrijgbaar als E-book en als Paperback. Heb je een Kobo E-reader en een Kobo Plus abonnement? Dan kan je het E-book gratis lezen.

Over de auteur: Bas van Oort

De schrijver van dit boek is de reisjournalist Bas van Oort. Zijn reisreportages verschenen in onder andere: De Standaard, National Geographic Traveler, De Morgen en Het Parool. Naast reisjournalist is Bas ook schrijver en fotograaf.

Mijn mening over ‘Het wonder van Iowa’

Titel: Het wonder van Iowa

Genre: Reisverhalen, non-fictie

Auteur: Bas van Oort

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Prometheus

Logo uitgever: Prometheus

Publicatiedatum: 1 January 1970

ISBN: 9789044639063

Aantal pagina's : 256

3.5

Summary

In het boek wordt er veel aandacht besteed aan de ontmoetingen onderweg. Zelf ben ik een fietsliefhebber en kan ik erg genieten van het fietsen (en het afzien op de fiets). De schrijver ervaart het fietsen vaak toch anders, niet voor niks is de ondertitel van het boek ‘Mijn eerste (en waarschijnlijk laatste) fietstocht door Amerika’. Hierdoor kan ik zelf meer genieten van de boeken van bijvoorbeeld Gijs van Middelkoop zoals ‘Duizend graden in de schaduw’.

Pluspunten

  • Schrijver neemt je mee in wat hij voelt en denkt
  • Interessante ontmoetingen onderweg

Minpunten

  • De schrijver lijkt niet heel veel plezier te hebben in het fietsen door de zelf opgelegde tijdsdruk en de fysieke uitdaging

Categorie: Review

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.
Deel dit artikel op: