Het zusje van – recensie: Compact, volwaardig, emotioneel

Het zusje van recensie
€5,99
Ebook.nl
€10,99
2 nieuw vanaf €10,99
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 08:22
Amazon.nl

Voor de twijfelende lezer! Wil je wel lezen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Vind je dikke boeken te lang duren? Probeer dan Het zusje van eens!

Het zusje van samenvatting

Liv is een gewone puber met een gewoon leven. Ze zit op school, heeft vriendinnen, ze speelt toneel. Maar dan gebeurt er iets dat alles totaal op zijn kop zet: haar broer Alex rijdt een meisje dood. Het meisje zat bij Liv op school. Na dit moment is Liv niet langer meer Liv, maar ‘het zusje van’. Ze wordt nagewezen, gepest, buitengesloten en medeverantwoordelijk gehouden voor de daden van haar broer. 

‘Het zusje van’ in de winkel bekijken

Over de auteur

Carlie van Tongeren (1983) bracht in 2011 haar eerste boek uit. Na een periode werkzaam geweest te zijn in de journalistiek, begon ze voor zichzelf waardoor ze eindelijk tijd had om te werken aan haar droom: haar eigen werken publiceren. Ze begon haar carriere in de wereld van de feelgoodromans waarna haar eerste YA-roman ook volgde (Heerestraat & Rozenlaan).

Haar nieuwste boek ‘Grijs’ is pasgeleden uitgebracht door Blossom Books Shorties ( zie ook: Het zusje van) en gaat over seksueel overschrijdend gedrag.

Carlie is regelmatig op scholen om daar gastlessen te geven en ze begeleidt andere auteurs bij het schrijven van hun boek, van ghostwriting tot de eindredactie.

Het zusje van beoordeling

Titel: Het zusje van

Genre: Jongeren

Auteur: Carlie van Tongeren

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Blossom Books

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 28 September 2020

ISBN: 9789463492225

Aantal pagina's : 192

  • Compact, volwaardig, emotioneel
4

Summary

Bij korte boeken ben ik altijd huiverig voor het effect dat het op me zal hebben: neemt de schrijver dan wel genoeg tijd? Is er ruimte voor de personages, voor groei, voor emoties? In het geval van Het zusje van: zeker weten. Alles zit erin, je merkt duidelijk dat het met zorg geschreven is en het verhaal raakt je. Uiteraard kan er meer van dit verhaal worden gemaakt, maar dat is niet per se nodig. Ondanks dat het maar 192 pagina’s beslaat, voelde dit zeker als een volwaardig, compleet en afgerond verhaal. Liv, de hoofdpersoon, maakt een mooie ontwikkeling door. Het lezen van boeken is het inleven in andere personen, in situaties die je zelf (hopelijk) niet mee hoeft te maken, om de zaken eens van een andere kant te kunnen bekijken. Ik denk dat Carlie van Tongeren dat in dit werk zeer treffend heeft gedaan. Niet al te lang geleden is er in mijn woonplaats een vergelijkbaar ongeluk geweest maar ik moet bekennen dat ik zelf ook niet heb stilgestaan bij de familie van de dader…Want ook zij zijn in zekere zin slachtoffer van de situatie. Door dit verhaal zal ik nooit meer hetzelfde reageren op dergelijk nieuws. De kaft is zeker ook pakkend en wekte mijn nieuwsgierigheid. Een van mijn leerlingen had het in de klas en ik heb in de gaten gehouden wanneer zij het weer zou inleveren bij de bibliotheek zodat ik dit boek gauw kon lenen.

Pluspunten

  • Compact
  • Emotioneel
  • Volwaardig

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.