History Is All You Left Me: Toch wel een traantje gelaten!

History Is All You Left Me

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer Griffin de liefde van zijn leven verliest, stort zijn hele wereld in. Theo is verdronken in de oceaan. Niet lang daarvoor had Griffin het uitgemaakt met Theo omdat hij naar Californië verhuist en Griffin achter moet blijven. In Californië vond Thea de liefde opnieuw, in de armen van Jackson. Griffin heeft geen moment getwijfeld aan het feit dat Theo naar hem terug zou komen. Door de dood van Theo is deze toekomstdroom onmogelijk geworden. Het enige dat nog over is, is geschiedenis. Gek genoeg is Jackson de enige die de diepte van zijn verdriet begrijpt en ze besluiten samen met elkaar op te trekken.

  • Verdriet
  • Verlies
  • Verwerking
  • Vriendschap

Samenvatting van History Is All You Left Me

Wanneer Griffin de grootste liefde van zijn korte leven verliest door een verdrinkingsongeluk, is hij totaal van de kaart. Hij weet niet hoe hij om moet gaan met dit vreselijke verdriet. Dat hij het eerder had uitgemaakt met Theo, doet daar niets aan af. Theo is verdwenen en ‘history is all that you left me’.

Theo is slim en wordt uitgenodigd om een jaar vroeger te starten met studeren. Hij verhuist naar Californië en Griffin blijft achter. Omdat Griffin hem niet wil belemmeren, besluit hij de relatie te verbreken, tot verdriet van beiden.

In Californië vindt Theo opnieuw liefde: Jackson. Thuis heeft Griffin het daar moeilijk mee, maar tegelijkertijd heeft hij er het volste vertrouwen in dat Theo bij hem terugkomt. Tot de dag van het telefoontje deze toekomstdroom uiteen laat barsten: Theo is verdronken.

Hoewel Jackson zijn vijand is, zijn concurrent, is hij ook de enige de begrijpt hoe Griffin zich voelt. Ze trekken samen op om herinneringen te delen en hun verdriet een plek te geven. Maar Griffin verdwijnt langzaam steeds dieper in het zwarte gat van zijn verdriet. Hij verliest zichzelf in obsessies en zelfdestructieve beslissingen. Als Griffin ooit nog wil bouwen aan zijn eigen toekomst, moet hij zijn verleden verwerken en zijn gebroken hart herstellen.

Over de auteur: Adam Silvera

Adam Silvera is de auteur van het razend populaire boek ‘The Both Die at the End’. Naast deze TikTok-hit heeft hij nog meer titels op zijn naam staan: The First to Die at the End, More Happy Than Not (HBO heeft dit in 2020 als serie uitgebracht)History Is All You Left Me, Infinity Son, Infinity Reaper, What If It’s Us en Here’s to Us. Al deze boeken zijn zeer goed ontvangen.

Adam Silvera is een jonge auteur (7 juni, 1990) met al veel successen. Hij begon als kind al met schrijven.

Silvera is afkomstig uit de uitgeverijenwereld en hij heeft dienst gedaan als recensent van kinderboeken en jeugdboeken. Hij is afkomstig uit New York en woont nu in Los Angeles.
Wil je meer van hem weten? Bezoek dan zijn eigen website.

‘History Is All You Left Me’ kopen

Bekijk ook: They Both Die At The End

Beoordeling History Is All You Left Me

Titel: 🇬🇧 History Is All You Left Me / 🇳🇱 Vroeger is alles wat ik van je heb

Genre: Young Adult, hedendaags

Auteur: Adam Silvera

Uitgave: 1

Uitgeverij: Simon & Schuster ltd

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 9 February 2017

ISBN: 9781471146183

Aantal pagina's : 304

  • Toch wel een traantje gelaten!
4

Summary

History Is All You Left Me is echt een treurig boek. De titel geeft het al een beetje weg en Adam Silvera staat nou ook niet bekend om zijn vreselijk opbeurende boeken, maar bij het lezen heb ik dit keer toch wel een klein traantje gelaten. Het is heel bijzonder geschreven: als een verhaal naar de overleden Theo. Het voelde als ontzettend persoonlijk en intiem. Mooi geschreven, gevoelig verwoord. Echt een aanrader. Tegen het einde vond ik het verhaal iets vertragen, waardoor het boek 4 sterren heeft gekregen en geen 5. Het allerlaatste hoofdstuk maakte deze dip in het plot meer dan goed.

Pluspunten

  • Prachtig geschreven
  • Originele invalshoek
  • Steengoed einde

Minpunten

  • Tegen het einde een dip in het plot

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: