Honderd uur nacht: winnaar van de Nienke Hichtum-prijs (2015)

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Emilia ontdekt een geheim over haar vader, een vreselijk geheim. Ze ziet nog maar één oplossing: weglopen. Maar niet zomaar weglopen, goed weglopen. Zonder het aan iemand te vertellen, boekt ze een ticket naar New York en vliegt ze daar in haar eentje naartoe. Via internet heeft ze een appartement gehuurd maar wanneer ze daar aankomt, blijkt ze te zijn gefopt: het appartement bestaat helemaal niet. Om de zaken nog erger te maken: er is een verwoestende orkaan onderweg naar de stad.
Samen met twee Amerikaanse jongens en een klein stoer meisje, bereidt Emilia zich voor op deze storm, de grootste van haar leven in een nacht die honderd uur duurt.

Honderd uur nacht in de winkel bekijken

Over de auteur

Anna Woltz is geboren in Londen, maar ze groeide op in Den Haag. Haar carriére als schrijver begon al vroeg; al op haar vijftiende schreef ze voor een Volkskrant. Ze had een eigen column waarin ze vertelde over haar leven op school. Deze columns zijn later uitgebracht als bunder onder de naam ‘Overleven in 4B’.

Haar eerste kinderboek is uitgebracht in 2002 en had de titel ‘Alles kookt over’.
Anna Woltz heeft geschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Leiden. Nu is ze fulltime auteur met inmiddels al achtentwintig uitgebrachte boeken. ‘De spin en de sleutel’ is haar meest recente werk.

Haar boeken worden wereldwijd uitgebracht (al in achtentwintig verschillende talen).
Ze heeft al veel verschillende prijzen gewonnen; ‘Honderd uur nacht’ won de Nienke van Hichtum-prijs in 2015, ‘Gips’ kreeg de Gouden Griffel in 2016 en zowel ‘Alaska’ als ‘De tunnel’ kregen een Zilveren Griffel.

Informatie en beoordeling

Titel: Honderd uur nacht

Genre: Roman, jongeren

Auteur: Anna Woltz

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Singel Uitgeverijen

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 8 April 2014

ISBN: 9789045116396

Aantal pagina's : 200

  • Geweldig meeslepend, avontuurlijk en spannend.
4.5

Review

Anna Woltz weet wat jongeren willen lezen: ‘Honderd uur nacht’ is zowel avontuurlijk als meeslepend. Een grote nieuwe stad die enorm tot de verbeelding spreekt, gevaar dat op de loer ligt maar tegelijkertijd voel je ook wel dat het allemaal goed zal komen. Ik had bewondering voor Emilia die het aandurft om helemaal naar Amerika te vliegen in haar eentje. Het gevoel van de wilde stad die New York heet is erg goed uitgewerkt. Zelf vond ik de smetvrees niet veel toevoegen aan het personage en ik miste enigszins meer diepgang in de relatie met haar vader; dat bleef nu een klein beetje aan de oppervlakte. Neemt niet weg dat ik zeker weet dat jongeren hiervan zullen genieten en dat is precies het doel van de boeken van Anna Woltz!


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: