Hotel Magnifique: Magische verwikkelingen, jaloezie, list en bedrog

Hotel Magnifique

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Jani en Zosa zijn al jong hun moeder verloren. Ze kunnen net de eindjes aan elkaar knopen. Jani is wanhopig op zoek  naar een kans om hun leven te verbeteren. Dan verschijnt Hotel Magnifique, een magisch hotel dat iedere nacht naar een nieuwe locatie reist. Ze zoeken mensen en Jani en Zosa solliciteren. Wanneer alleen Zosa een baan weet te bemachtigen, raakt Jani in paniek en onderneemt ze drastische maatregelen om bij haar zusje te kunnen blijven.

 • Magie
 • Verbeelding
 • Zussen
 • Verliefd zijn

Hotel Magnifique samenvatting

Jani droomt er al haar hele leven van om op een nieuwe plek iets van haar leven te maken. Samen met haar jongere zusje Zosa, kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen. Hun hoop is gevestigd op het mysterieuze hotel Magnifique, dat eens per jaar verschijnt, en een dag later weer weg is. Een rondreizend hotel, dat elke nacht op een andere plaats is. Samen met Zosa solliciteert ze naar een baan. Wanneer alleen Zosa wordt aangenomen, slaat de paniek toe: Jani wil niet alleen achterblijven. Ze zet alles op alles om toch ook in het hotel te mogen werken. Wanneer de knappe en mysterieuze Bel later die avond Zosa komt halen om haar eerste dienst te beginnen, weet Jani hem zo ver te krijgen om haar mee te nemen. Maar wat van buiten een leven vol glamour en rijkdom lijkt, is vanbinnen iets totaal anders….Waar hebben Zosa en Jani precies voor getekend?

Over Emily J. Taylor

Emily J. Taylor is een bekende auteur, die zowel in de New York Times als in de onafhankelijke boekenlijsten heeft gestaan dankzij haar bestseller “Hotel Magnifique”. Ze is opgegroeid in Californië, maar heeft in haar leven in vier verschillende staten en twee continenten gewoond, wat haar een schat aan verhaalmateriaal heeft opgeleverd. Momenteel werkt ze als creatief directeur in Minneapolis, waar ze tijdens de lange winters bezig is met het bedenken van betoverende werelden die ze omtovert tot duistere verhalen binnen het genre fantasy.

In de winkel bekijken

€12,99
Bol.com
€21,99
Libris.nl
€23,16
€24,95
11 nieuw vanaf €20,76
Prijs gecheckt op 29 juni 2024 16:34
Amazon.nl
€24,99
Bol.com
Mijn recensie

Titel: Hotel Magnifique

Genre: Fantasy

Auteur: Emily J. Taylor

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Penguin LLC US

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 5 April 2022

ISBN: 9780593524121

Aantal pagina's : 352

 • The Night Circus, maar met een eigen draai.
4

Summary

Mijn eerste indruk van dit boek was dat het verdacht veel lijkt op The Night Circus, wat een van mijn favoriete boeken is. Daarom vond ik dat niet zo erg. Al gauw ontdekte ik echter dat Hotel Magnifique een totaal eigen draai heeft gegeven aan het concept van ‘magisch verschijnend en verdwijnend etablissement’. Magische verwikkelingen, jaloezie, zusterliefde, list en bedrog, hotel Magnifique heeft het allemaal. Een lekker ontspannen boek, niet te ingewikkeld maar zeker interessant! Zelf kon ik na het starten al gauw niet meer stoppen en daarom heb ik het dus ook in één zitting uitgelezen. Aanrader!

Pluspunten

 • Vlot geschreven
 • Uniek
 • Zussen
 • Mooie wereld
 • Prachtige kaft

Minpunten

 • Niet alle personages krijgen de aandacht die ze verdienen

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: