How to Stop Time (Het eeuwige leven) – Een uniek verhaal over tijdreizen

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€7,49
Prijs gecheckt op 25 augustus 2023 04:53
Amazon.nl
€9,99
Prijs gecheckt op 25 augustus 2023 04:53
Amazon.nl

Het verhaal

In How to Stop Time leren we Tom Hazard kennen, hij is anders dan de meesten. Hij is net terug verhuisd naar Londen, terug naar zijn oude woonplaats. Hij heeft een nieuwe baan aangenomen als geschiedenisdocent en op zijn nieuwe school ontmoet hij de stralende Camille, docente Frans. Maar Tom heeft een gevaarlijk geheim dat hij niet kan prijsgeven. Een geheim dat hij al eeuwenlang met zich meedraagt. Hij heeft alles al meegemaakt en wat hij het allerliefste wil is een normaal leven leiden.

Helaas is de Albatross Society streng wanneer het aankomt op het naleven van die ene regel: je wordt niet verliefd. Wanneer pijnlijke herinneringen uit zijn verleden dreigen om zijn toekomst te verpesten moet Tom voor eens en voor altijd kiezen: blijft hij hangen in het verleden of kiest hij voor het hier en nu?

How to Stop Time in de winkel bekijken

Over de auteur

Matt Haig schrijft voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn memoire ‘Reasons to Stay Alive’ was een hit en heeft 46 weken in de Britse top 10 gestaan. Zijn verhaal A Boy Called Christmas (kinderboek) is verfilmd met Maggie Smith in een van de hoofdrollen en is nu al bestempeld als klassieker.


Enkele van zijn werken voor volwassenen zijn:
How To Stop Time (Het eeuwige leven): een boek over een man die al meer dan 400 jaar leeft.
De Midnight Library (De middernachtbibliotheek): wat als je momenten uit je leven over mocht doen?
– Dead Father’s Club: een verhaal gebaseerd op Hamlet. Een 11-jarige jongen moet leren omgaan met de dood van zijn vader en de verschijning van zijn geest.
– Reasons to Stay Alive (non-fictie)
– The Radleys: een boek over vampieren dat uitkwam in 2011.
– The Humans (De wezens): een boek over een alien die de identiteit van een professor aan de universiteit overneemt omdat zijn lessen de stabiliteit van de planeet destabiliseren.
– Het inmiddels zeer bekende boek The Midnight Library (De middernachtbibliotheek).

How to stop time

Informatie en beoordeling

Titel: How to Stop Time

Genre: Roman

Auteur: Matt Haig

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Penguin Books

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 21 July 2022

ISBN: 9781838858476

Aantal pagina's : 322

  • Uniek en zeer pakkend.
5

Review

Wat een ontzettend fijn boek. Een verhaal waarbij je vergeet dat je aan het lezen bent, ik werd compleet meegenomen, getransporteerd naar de plekken waar Tom Hazard allemaal wel niet is geweest, meegesleurd in de gesprekken die hij had en ik voelde zijn emoties. Matt Haig weet erg goed de schoonheid van de wereld en de geschiedenis te pakken, maar schuwt daarentegen ook niet voor het lelijke. Ik werd echt geraakt door dit verhaal. Het zet je tot nadenken over je eigen leven en laat je met waardering denken aan de mensen die je om je heen hebt. Dit is zo’n boek dat je niet vaak tegenkomt, maar waar je wel op hoopt, telkens wanneer je een nieuw boek openslaat. Een zeer originele stem binnen de schrijverswereld. Ik heb ook De middernachtbibliotheek gelezen een hele tijd geleden, waar ik ook dolenthousiast van werd. Ik ben blij om te ontdekken dat Matt Haig niet een one-trick-pony is maar een begaafd auteur. Ik kan niet wachten tot zijn volgende boek binnen is want die heb ik uiteraard al besteld. Tijdens het schrijven van deze review ontdekte ik dat de filmrechten van dit boek al zijn verkocht en dat Benedict Cumberbatch zich heeft aangemeld om Tom te spelen. Ik kijk er alvast naar uit.

Pluspunten

  • Uniek verhaal
  • Mooie balans tussen schoonheid en lelijkheid
  • Zet je aan het denken
  • Raakt je

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie