Iets heel bijzonders recensie

Iets heel bijzonders

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wilbur wordt al sinds de basisschool achtervolgd door een dom ongelukje. Hij probeert wanhopig van zijn suffe imago af te komen als uitwisselingsstudent Charlie een (erg leuk) meisje blijkt. Zal het lukken?

  • Vriendschap
  • Voor jezelf op leren komen
  • Verliefd zijn
  • Hartverwarmend

Samenvatting

Wilbur heeft het niet makkelijk op school. Hij is niet moeders mooiste, hij is onzeker, niet sportief. Hij heeft geen verstand van vrouwen of relaties, mode is niet zijn ding. Hij is gewoon iets heel bijzonders. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, wordt hij sinds zijn eerste schooldag gepest. Tot overmaat van ramp heeft zijn beste vriend Alex net een relatie met Fabriozio, waardoor hij minder tijd heeft voor Wilbur. Gelukkig is daar Sal, zijn oude buurman, bij wie hij altijd terechtkan. Dan zet een uitwisselingsproject met een groep Franse leerlingen zijn leven op zijn kop… Zal het Wilbur lukken om, met de hulp van zijn eigen Queer Eye-team, het meisje van zijn dromen voor zich te winnen?

Bekijk in de winkel

Over de auteur: Susin Nielsen

Susin Nielsen is een Canadees auteur. Ze woont in Vancouver, samen met haar gezin en twee katten. Wanneer ze niet schrijft is ze graag buiten en houdt ze van actieve dingen zoals fietsen en zwemmen.

Ze schrijft op haar eigen website dat ze altijd al schrijfster heeft willen worden, behalve toen ze dacht dat ze actrice wilde worden.

Nielsen heeft bij de televisie gewerkt waar ze verantwoordelijk was voor het maken van de broodjes op set maar al snel doorgroeide naar scriptschrijver voor de serie ‘Degrassi Junior High’. Terwijl ze hiermee bezig was, sloeg ze ook aan het schrijven van boeken voor jong volwassenen. Haar eerste boek ‘Word Nerd’ werd uitgebracht in 2008, We Are All Made of Molecules in 2015 en Iets heel bijzonders in 2021.

Haar boeken zijn vertaald voor veel verschillende landen. Kenmerkend is het hartverwarmende aspect dat ieder verhaal zo heerlijk maakt.

Bekijk ook: Wij zijn allemaal moleculen.

Beoordeling van Iets heel bijzonders

Titel: Iets heel bijzonders

Genre: Jeugd, 12-15 jaar

Auteur: Susin Nielsen

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Lemniscaat

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 18 November 2021

ISBN: 9789047713265

Aantal pagina's : 300

5

Summary

Wat een heerlijk boek. Dit deed mij erg sterk denken aan Wonder – R.J. Palacio. Een hartverwarmend verhaal met een bijzondere en diverse groep mensen die veel voor elkaar betekenen en elkaar steunen door dik en dun. Het boek focust zich op de familierelaties, vriendschappen en persoonlijke groei. Gooi daar nog een schep humor bij en je hebt een heerlijke portie leesvoer. Een absolute aanrader! Alsof je in een warm bad stapt.

Pluspunten

  • Sympathieke hoofdpersoon
  • Interessant verhaal
  • Zeer mooi geschreven
  • Niet te dik

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: