If We Were Villains recensie: Absoluut fantastisch!

If We Were Villains recensie
€10,37
€11,95
11 nieuw vanaf €10,37
4 tweedehands vanaf €7,09
Prijs gecheckt op 21 februari 2024 10:27
Amazon.nl
€10,37
Bol.com

In If We Were Villains lees je over een eliteschool voor de theaterkunsten waar een zeer select gezelschap uitverkoren is om deel te nemen aan het Shakespeare-programma. Maar wanneer de rolverdelingen langzaam overlopen in het werkelijke leven en toneelspel en waarheid niet meer duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn, slaat de tragedie toe: een van de studenten wordt dood aangetroffen. De overige vrienden wacht de acteerprestatie van hun leven: de politie én zichzelf ervan overtuigen dat ze geen schuld hebben.

Waarom heb ik If We Were Villains gelezen?

If We Were Villains wordt helemaal gehypet op Booktok, dus ik ben gezwicht. Blij toe! Dit boek wordt aangeprezen als een van de kernboeken binnen de Dark Academia. Dit boek is nog niet in het Nederlands vertaald.

“When we first walked through those doors, we did so without knowing that we were now part of some strange fanatic religion where anything could be excused as long as it was offered at the altar of the Muses”.

If We Were Villains samenvatting

Oliver Marks heeft tien jaar in de gevangenis gezeten voor de moord op een van zijn beste vrienden, maar heeft hij deze moord wel of niet gepleegd? Op de dag dat hij wordt vrijgelaten, ontmoet hij de detective die hem in de gevangenis heeft gestopt. Detective Colborne is met pensioen maar wil voordat hij dat doet weten wat er nu precies is gebeurd.

Oliver studeerde aan een eliteschool voor de theaterkunsten. Samen met een zeer klein groepje, wijdt hij zijn leven aan het vertolken van de werken van Shakespeare. Het blijkt dat de rollen die ze op het toneel spelen, zich ook buiten het toneel hebben aangenomen: held, slechterik, verleidster…Oliver is echter altijd gedoemd geweest om tweederangs personages te spelen in het verhaal van iemand anders. Wanneer de docenten de vaste rolverdeling eens om gooien en de goedaardige ineens de kwade moet zijn, loopt ook deze verwikkeling over in het echte leven. Dan slaat de tragedie toe: een van de vrienden wordt dood aangetroffen en de groep vrienden krijgt de allergrootste acteerklus van hun leven: overtuig de politie (en zichzelf) van hun onschuld…

Enter the players. There were seven of us then, seven bright young things with wide precious futures ahead of us. Until that year, we saw no further than the books in front of our faces.

If We Were Villains bekijken

Over de auteur

Rio is geboren in Miami en ze groeide op in North Carolina. Haar carrière als schrijver begon al op de basisschool, toen ze daar een wedstrijd won. ‘If We Were Villains’ is haar debuut en is sindsdien een internationale bestseller geworden, gepubliceerd in tien landen en zes verschillende talen.

Naast haar werk als auteur, heeft ze een masters in Shakespeare (aan King’s College Londen en Shakespeare’s Globe). Momenteel doet ze haar PhD in vroeg moderne Engelse literatuur, waarin ze onderzoek doet naar de representatie van gekte en stemmingswisselingen in de vroeg moderne tijd.

If We Were Villains recensie

Titel: If We Were Villains

Genre: Dark Academia

Auteur: M.L. Rio

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Titan Books

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 13 June 2017

ISBN: 9781785656477

Aantal pagina's : 400

  • Absoluut fantastisch!
5

Summary

Wat een zalig boek. Er wordt terecht gewezen op de overeenkomsten tussen dit fantastische verhaal en The Secret History van Donna Tartt. Beide verhalen moeten eventjes opstarten, maar wanneer de sfeer er eenmaal goed in zit, bouwen het mysterie, de spanning, de beklemming zich uit en uit tot je het zelfs als lezer bijna niet meer houdt. Perfect geschreven, zeker een pluspunt als je enigzins bekend bent met Shakespeare, maar zeker geen ramp als dat niet het geval is. De personages worden goed uitgewerkt, het toneelspel zorgvuldig opgebouwd. Lees dit allen!

Pluspunten

  • IJzersterke opbouw
  • Diepgaande personages
  • Goede setting

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.