In het vervloekte hart

€9,99
Prijs gecheckt op 18 februari 2024 10:57
Amazon.nl
€9,99
Bookspot.nl

Oermonsters, wraakgeesten, bloedkinderen, In het vervloekte hart zit er vol mee.

Wanneer de bloedmaan schijnt, moet je op je hoede zijn. Priya is een bloedkind, ze is geboren tijdens een van deze bloedmanen. Hierdoor heeft ze een speciale gave die ze verborgen moet houden: ze kan zielen bespelen. Het bezit van speciale gaven is verboden in haar dorp, dus ze moet een deel van zichzelf geheimhouden om te kunnen overleven.
Wanneer ze tijdens de selectie van Kuwatta gerekruteerd wordt, verandert alles voor Priya…Ze stapt in een wereld waar brute kracht en militaire rangen bepalen wie regeert, wie gehoorzaamt. Discipline is vereist. Maar tot Priya’s grootste verbazing blijkt het zo dat het hebben van een speciale gave juist een enorm voordeel is in Kuwatta en dat er nog veel meer bloedkinderen bestaan. Samen met hen wordt Priya getraind in het besturen van haar gave. De groep speciale soldaten waar ze deel van uitmaakt, zal meevechten in een oorlog die het land Awaran al eeuwenlang in zijn greep houdt. Maar al snel ontdekt Priya dat er nog een veel groter gevaar dreigt…

In het vervloekte hart in de winkel bekijken

Over de auteur

Rima Orie houdt ervan om haar lezers mee te nemen op avontuur. Magische werelden, spannende gebeurtenissen, maar ook een flinke portie realiteit! Onderwerpen als racisme, klassenverschillen, onderdrukking en kolonialisme maken altijd onderdeel uit van haar werk.

Rima werkt overdag als jurist bij de gemeente.

‘In het vervloekte hart’ is uitgeroepen als Beste boek voor Jongeren in 2023. Haar debuut, ‘De zwendelprins’ leverde ook aardig wat aandacht op: een nominatie voor deĀ Hebban Debuutprijs, een nominatie voor het Beste Boek voor Jongeren en een nominatie voor de Gentse literatuurprijs De Kleine Cervantes.

Meer zoals In het vervloekte hart:

De roep van de raaf – Mercy NgenoĀ en Jen Minkman

De bronzen stad – S.A. Chakraborty

Vuur en as – Sabaa Tahir

Informatie en beoordeling

Titel: In het vervloekte hart

Genre: Fantasy

Auteur: Rima Orie

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Moon Young Adult

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 18 July 2022

ISBN: 9789048867271

Aantal pagina's : 448

  • Fantasy om jezelf in te verliezen
4

Review

Een heel interessant goed-tegen-kwaad thema dat hier is neergezet. Ondanks dat het een verzonnen verhaal is, zijn er duidelijke paralellen met de werkelijke geschiedenis te vinden dus dat maakt dat je het verhaal toch op een andere manier leest. Voor de wat meer volwassen lezers ligt deze thematiek er dikker bovenop dan de jongere lezers, maar beide categorieƫn is dit echter een aantrekkelijk verhaal: een spannende avonturenroman met een sterk hoofdpersonage dat leert haar ware aard te laten zien en van zichzelf te houden zoals ze is, voor de andere dus een verdiepende beleving van een stuk duistere geschiedenis.

Ik heb genoten van het verhaal dat barst van actie, spanning, romantiek en magie.

Komt er nu een vervolg? Duimen!

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.