In welke volgorde lees je de boeken van Camilla Läckberg?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg werkte als econoom in Stockholm maar ze had weinig lol in haar werk. Haar manier om te ontspannen was het schrijven. In 2003 werd haar eerste boek geaccepteerd door een uitgever. Läckberg heeft vanaf het allereerste begin heel veel contact gezocht met haar lezers, ze liep alle booksignings af en ze bezocht bijna iedere boekwinkel in Zweden.
Camilla Läckberg is, mede daardoor, sinds 2006 de bestverkopende auteur in Zweden. Ze heeft al meer dan 26 miljoen boeken verkocht in 60 verschillende landen.

Faye’s wraak is haar nieuwste trilogie waarvan momenteel de eerste twee delen al verkrijgbaar zijn.

Tip: bekijk ook eens de boeken van Karin Slaughter!

Vrouwen zonde genade

Vrouwen zonder genade is een losstaand boek.
Toen haar man hoofdredacteur werd bij een grote krant heeft Ingrid haar eigen carrière als journalist opgegeven. Nu is ze er achter gekomen dat haar man haar bedriegt met een andere vrouw.

Birgitta, een basisschooljuf, verschijnt niet op haar doktersafspraken omdat ze door haar man wordt geslagen.
De Russische Victorie heeft haar man online leren kennen, verhuisde voor hem, maar hij blijkt dus totaal niet zo lief en zorgzaam als ze had gedacht.

Drie verschillende vrouwen die één ding gemeen hebben: ze zitten vast in een verschrikkelijk huwelijk. Ze spreken online af dat ze ieder één echtgenoot zullen vermoorden, maar dat plan verloopt anders dan gepland…

€9,99
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 16:14
Amazon.nl
€12,99
Luisterrijk.nl

Fayes Wraak 1: De gouden kooi

De wraak van een vrouw is prachtig en pijnlijk…

Faye en haar man Jack zijn het ultieme powerkoppel: ze hebben een succesvol bedrijf, ze wonen in een zeer luxe appartement en ze hebben een prachtige dochter die de bekroning is van hun liefde en geluk.

Maar zoals zo vaak als dingen te mooi zijn om waar te zijn: Fayes leven draait alleen nog maar om Jacks geluk, om het hem naar de zin te maken, maar zijn verachting is zichtbaar voor iedereen. Wat verbergt hij voor haar?

Wanneer Jack en hun dochter Julienne niet terugkomen van een tochtje met de bood, en er in hun appartement bloedsporen worden gevonden, lijkt Jack al snel verdacht: heeft hij zijn dochter vermoord?

€9,99
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 16:14
Amazon.nl
€18,71
Bol.com

Fayes Wraak 2: Zilveren vleugels

Net wanneer Faye denkt dat de rust in haar leven weer terug is, wordt alles opnieuw op zijn kop gezet. Haar ex-man Jack zit in de gevangenis, haar bedrijf is succesvoller dan ooit en ze is in het buitenland een nieuw leven begonnen. Maar vlak voordat haar nieuwe bedrijf in de VS gelanceerd word, krijgt ze een serieuze bedreiging waardoor ze gedwongen wordt om terug te keren naar Stockholm. Samen met een team van gespecialiseerde vrouwen gaat ze de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen en om zichzelf, en ieder die ze liefheeft, veilig te stellen.

€9,99
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 16:14
Amazon.nl
€9,99
Bol.com
€15,85
Bol.com
€35,50
2 nieuw vanaf €35,50
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 16:14
Amazon.nl
Camilla Läckberg

Patrik Hedström & Erica Falck 1: IJsprinses

In het winterse Fjällbacka aan de Zweedse westkust, lijkt alles koek en ei. In de kleine gemeenschap, waar alles vredig lijkt, gaan een aantal moorden schuil. Fjälbakka is een besloten samenleving en iedereen weet alles van iedereen en uiterlijke schijn is het allerbelangrijkst. Maar dat kan ook fataal zijn…

Wanneer Alexandra in de badkamer wordt aangetroffen met doorgesneden polsen, lijkt het erop dat ze zelf een einde aan haar leven heeft willen maken. Wanneer bloedonderzoek uitwijst dat er slaapmiddelen in het spel zijn, gaan Patrik Hedström en Erica Falck op onderzoek uit.

Als later ook een vriend van Alexandra overlijdt, ontdekken zij dat beide sterfgevallen hun oorsprong in het verre verleden hebben.

€4,99
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 16:14
Amazon.nl
€4,99
€9,99
Bol.com
€9,00
2 nieuw vanaf €9,00
2 tweedehands vanaf €22,40
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 16:14
Amazon.nl

Patrik Hedström & Erica Falck 2: Predikant

Het lichaam van een dode vrouw blijkt nog twee vrouwelijke skeletten te verbergen. De botten vertonen dezelfde sporen van zware en langdurige mishandeling als het lichaam van het meest verse slachtoffer. Volgens Patrik Hedström kan dat maar een ding betekenen: de moorden hebben met elkaar te maken. Maar hoe? Wie zijn de slachtoffers? Wie is de dader?

€9,99
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 16:14
Amazon.nl
€15,00
2 nieuw vanaf €15,00
1 tweedehands vanaf €40,50
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 16:14
Amazon.nl

Patrik Hedström & Erica Falck 3: Steenhouwer

Het levenloze lichaam van de zevenjarige Sara doet het rustige kustplaatsje Fjällbacka opschrikken. Ze wordt in zee aangetroffen door een visser maar na lijkschouwing blijkt dat ze niet in zee is verdronken maar in een badkuip: er worden zeepresten aangetroffen en haar longen zitten vol zoet water.

Patrik Hedström leidt het onderzoek. Het meisje was een bekende van hem en van zijn vrouw: Erica en Charlotte, de moeder van Sara, zijn vriendinnen.

Het onderzoek brengt vreemde details aan het ligt: Sara heeft as in haar maag die overblijfselen blijken te zijn van de steenhouwer Anders Andersson en van de tweelingbroers Karl en Johan die in de vorige eeuw zijn omgekomen bij een grote brand. Maar wat heeft dat te maken met de dood van Sara?

Patrik Hedström & Erica Falck 4: Zusje

De winter is bijna voorbij en Patrik en Erica zijn met de laatste voorbereidingen voor hun huewelijk bezig. In Tanumshede, waar Patrik werkt, is de stad in rep en roer want er worden opnames gemaakt voor een tv-serie. De plaatselijke politiek ziet dit helemaal zitten, ook al zijn de meeste deelnemers wel enigszinds beschadigde personen.

Dan wordt het stadje opgeschrikt door twee moorden. De eerste lijkt een auto-ongeluk te zijn met een dronken bestuurder, maar Marit Kaspersen, het slachtoffer, dronk nooit alcohol…Het weede slachtoffer wordt naakt aangetroffen bij het vuilnis en zij is één van de deelnemers van de tv-serie.

Wanneer Patrik en zijn team de moorden onderzoeken blijkt dat de zaken die op het eerste oog niets met elkaar te maken hebben, wel degelijk verbonden zijn. De soap die zou worden opgenomen en het stadje landelijke bekendheid zou moeten opleveren, laat diepe sporen na van iemand die nog oude schulden te vereffenen heeft.

Patrik Hedström & Erica Falck 5: Sneeuwstorm en amandelgeur

Een week voor kerst reist Martin Molin (politieman) met zijn nieuwe vriendin af naar een eilandje voor de kust om haar familie te bezoeken. Ze zijn pas net gearriveerd wanneer een sneeuwstorm het eiland van de buitenwereld afsnijdt.

Molin maakt kennis met zijn schoonfamilie. Ruben, de steenrijke grootvader, staat aan het hoofd. Hij heeft een groot zakenimperium opgebouwd dat nu door zijn zoons is overgenomen. Zijn zoons doen het echter niet naar behoren. Ook de andere familieleden krijgen het voor hun voeten: Ruben heeft het met iedereen gehad en wil niet langer dat ze op zijn zak teren. Daarom is het testament aangepast: na zijn overlijden gaat er niets naar de familie. Schokkend nieuws.

Patrik Hedström & Erica Falck 6: Oorlogskind

In Oorlogskind staat de moeder van Erica Falcks centraal: waarom heeft zij een nazi-medaille bewaard? Dit is de vraag waar Erica mee worstelt. Ze besluit de gepensioneerde geschiedenisleraar Erik Frankel te bezoeken die een expert is op het gebied van medailles. Maar Frankel gedraagt zich vreemd en wil geen duidelijk antwoord geven. Twee maanden later is hij vermoord…

Erica is geschokt. Uit de dagboeken van haar moeder wordt duidelijk waarom het haar moeder nooit gelukt is om een band met haar dochters op te bouwen en waarom ze van een zachte en lieve vrouw is veranderd in een kille en afstandelijke moeder.

Patrik Hedström & Erica Falck 7: Zeemeermin

In Fjällbacka is een man spoorloos verdwenen. Onderzoek van inspecteur Patrik Hedström en zijn collega’s levert niets op. Vier maanden later wordt de man alsnog gevonden: vastgevroren in het ijs. Hij is vermoord.

Rond diezelfde tijd ontvangt Christian Thydell, een kennis van de dode, anonieme dreigbrieven. Thydell zit midden in de lancering van zijn nieuwe roman ‘Zeemeermin’ en heeft daardoor weinig behoefte aan de politie. Juist op de avond van een boekpresentatie krijgt hij een zeer intimiderende brief.

Erica Falck is bevriend met Thydell en ze maakt zich zorgen. Ze laat een van de brieven zien aan Patrik en hij beseft zich dat Thydell in groot gevaar is: de afzender lijkt een zeer labiel persoon die niet bang is voor geweld. Wanneer in het dorp nog een dode wordt gevonden, lijkt toeval al snel van de baan…

Patrik Hedström & Erica Falck 8: Vuurtorenwachter

Patrik Hedström mag na langdurig ziekteverlof weer aan het werk. Hij is pas koud binnen of er is al een moordonderzoek toegewezen. Een man is gevonden in zijn flat, doorgeschoten door een schot in het achterhoofd.

Het slachtoffer is Mats Sverin maar de reden voor de moord is onduidelijk. Wanneer Patrick een beeld probeert te vormen van het leven van Mats, stuit hij op meer geheimen dat hem lief is. Waarom moest Mats in alle haast verhuizen naar Fjällbacka? Wat had de verbouwing van een oud hotel hiermee te maken?

Het slachtoffer is Mats Sverin, en motieven voor de moord zijn moeilijk te vinden. Patrick begint met het in kaart brengen van Mats leven en stuit daarbij op meer geheimen dan hem lief is. Waarom had Mats zo’n haast om van Göteborg terug naar Fjällbacka te verhuizen? Welke rol speelde hij in de verbouwing van een oud hotel tot een luxueuze spa? En is het toeval dat ook zijn oude jeugdliefde Annie naar het dorp is teruggekeerd?

Patrik Hedström & Erica Falck 9: Engeleneiland

Het is Pasen 1974. Een familie verdwijnt van het eiland Valö zonder enkel spoor. De tafel is nog gedekt maar er is niemand meer te bekken, behalve het dochtertje Ebba, van één jaar oud. Waar is het gezin? Is er sprake van een misdrijf of is het gezin vrijwillig weggegaan? Een onopgelost raadsel.

Jaren later keert Ebba terug naar het eiland. Ze heeft haar driejarige zoontje verloren en samen met haar man doet ze een poging om haar verdriet te overwinnen door Ebba’s ouderlijk huis op te knappen en er een B&B te openen. Ze zijn pas net van start wanneer iemand een brand probeert te stichten. Een paar dagen later wordt er bloed aangetroffen wanneer ze de vloer openbreken. Haalt het kwaad uit het verleden ze in?

Wat is er precies gebeurd met Ebba’s familie?

Patrik Hedström & Erica Falck 10: Leeuwentemmer

Inspecteur Patrik Hedström en zijn team zijn bezig met een vermissingszaak van een jong meisje, Victoria, die in een stroomversnelling raakt als ze gevonden wordt. Haar lichaam is ernstig verminkt. Patrik vermoed dat er een verband is met andere verdwijningen en hij moet ervoor zorgen dat deze meisjes niet hetzelfde lot zal treffen.

Erica verdiept zich in een oude familietragedie die eindigde in de dood van de man. Ze wil graag weten wat er is gebeurt want het lijkt erop dat dit verleden nog uitwerking heeft op het heden…

€9,99
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 16:14
Amazon.nl
€21,99
2 nieuw vanaf €21,99
Prijs gecheckt op 13 juli 2024 16:14
Amazon.nl

Patrik Hedström & Erica Falck 11: Heks

Twee verdwenen meisjes, één plaats delict, een dertig jaar oude zaak…

De verdwijning van de vierjarige Linnea doet herinneringen naar boven komen aan een oude zaak. Dertig jaar eerder gebeurde namelijk precies hetzelfde, maar dat meisje werd vermoord teruggevonden.

De zoektocht naar Linnea zorgt ervoor dat ze wordt teruggevonden, op de plek waar het eerste meisje ook was aangetroffen. De inwoners van Fjällbacka leven met angst: is er iemand die het op meer meisjes heeft voorzien?

Patrik Hedström acht de kans maar heel klein dat er daadwerkelijk een verband bestaat, maar moet dit toch onderzoeken. Erica Falck helpt hem hierbij.

Patrik Hedström & Erica Falck 12: Koekoeksjong

Fjällbacka wordt opgeschud door twee vreselijke gebeurtenissen: een beroemde fotograaf wordt dood aangetroffen en de Nobelprijswinnaar Henning Bauer wordt aangevallen op het eiland waar hij werkt aan het tiende boek in zijn succesvolle serie.

Patrik Hedström en zijn collega’s van het politiebureau van Tanumshede storten zich op beide zaken. Ondertussen verdiept Erica Falck zich in een cold case: een transgender man die in de jaren 80 om het leven is gebracht. Erica begint langzaam het verband te zien met het heden…

€12,99
Luisterrijk.nl
€26,99
Libris.nl
€26,99
Libris.nl
Camilla Läckberg

E-books

  • De droom over Elisabeth

Malin en Lars maken een grote zeiltocht. Onderweg droomt Malin van de ex van Lars, die tijdens het zeilen om het leven is gekomen. Omdat Lars zich ook raar gedraagt, raakt Malin ervan overtuigd dat Lars zijn ex vermoord heeft en dat hij met haar hetzelfde van plan is…

  • De lunchroom van de weduwen

Weduwe Marianne heeft een lunchroom geopend van de erfenis van haar man: Café de Weduwen. De meeste klanten zijn van middelbare leeftijd en de mannen gedragen zich vaak opvallend onbeschoft. Wanneer een agent op de stoep staat en vragen komt stellen over een aantal opmerkelijke stergevallen wordt Marianne geconfronteerd met het feit dat deze mannen gestorven zijn aan een hartaanval na het bezoek aan haar café.

  • Een echte rotdag

Sixten wordt op school gepest omdat hij dik is.
Patrick heeft net zijn vrouw betrapt op vreemdgaan.
Bij toeval komen ze elkaar tegen op een bankje. Door deze ontmoeting zijn beiden in staat hun problemen in perspectief te plaatsen en weer door te gaan met het leven van alledag.

Nog niet klaar met spannende boeken?

Bekijk dan een van de volgende titels eens!


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: