In welke volgorde lees je de boeken van Dan Brown?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De boeken van Dan Brown zijn ongekend populair geweest. Inmiddels is de gekte rondom deze serie boeken wel een beetje gaan liggen, maar zijn boeken worden nog altijd zeer veel gelezen. Er zit wel een volgorde in de boeken, zeker de boeken die Robert Langdon als hoofdpersoon hebben.

Over Dan Brown

Dan Brown is de zoon van een wiskundeleraar en een kerkorganist. Hij groeide op op een campus waar hij al gefascineerd raakte door de tegenstrijdigheid van religie en wetenschap. Deze thema’s zijn daardoor ook duidelijk te herkennen in zijn boeken.

Dan Brown heeft al een heleboel bestselling boeken op zijn naam staan, waaronder De Da Vinci Code, die echt alle records gebroken heeft. Zijn boeken zijn in 56 talen te lezen en over de hele wereld zijn er meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht.

In 2005 is Dan Brown door Time Magazine uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke personen van de wereld, en claimde diezelfde journalisten dat hij verantwoordelijk was voor het in leven houden van de uitgeverswereld. Dan Brown heeft met zijn werk ook de interesse gewekt voor Leonardo da Vinci en in vroegchristelijke geschiedenis, het toerisme naar Parijs en Rome heeft een enorme boost gekregen en de geheime genootschappen hebben een enorme toename in aanmeldingen gekregen. Zijn boeken hebben ook het schrijven van nieuwe werken geïnspireerd, met name werken die wetenschappelijk onderbouwen dat de beweringen die Dan Brown doet in zijn verhalen dus niet waar zijn, maar ook enorm veel nieuwe historische thrillers.

Niet alleen zijn de boeken een enorm succes geworden, ook de films, waarin Tom Hanks de rol van Robert Langdon vertolkte, zijn een hit geweest.

Het Bernini mysterie – Robert Langdon #1

Robert Langdon is een deskundige op het gebied van symboliek en kunstgeschiedenis, met wereldfaam. Hij wordt uitgenodigd om naar Zwitserland te komen om daar een mysterieus symbool te duiden dat gebrand is in het levenloze lichaam van een wetenschapper. Het symbool blijkt afkomstig van een broederschap dat al eeuwenoud is en waarvan werd gedacht dat het uitgestorven was. Dit broederschap streefde ernaar om het katholicisme uit de wereld te bannen: de illuminatie. Dan komt aan het licht dat er onder het Vaticaan een bom verborgen is en de timing kon niet beter. In het Vaticaan is men namelijk bezig met het kiezen van een nieuwe paus: alle kerkleiders zijn aanwezig en voor de deur wemelt het van de pers. Robert Langdon moet zijn unieke kennis van de Illuminatie inzetten om de bom op tijd te kunnen vinden. Zijn zoektocht leidt het door Rome, door de verzegelde crypten, verlaten kerken en gevaarlijke catacomben. 

Dan Brown

De Da Vinci code – Robert Langdon #2

In dit tweede deel staat Robert Langdon een nieuw en spannend avontuur te wachten. Dit maal speelt het verhaal zich af in Parijs: Robert mist een afspraak met de conservator van het Louvre omdat deze kort voor zijn bezoek vermoord blijkt te zijn. Langdon lijkt de hoofdverdachte omdat de conservator vlak voor hij stierf de naam van Robert Langdon in bloed op de grond schreef. Robert krijgt hulp van agente Sophie Neveu om zijn onschuld te bewijzen en om uit te zoeken wie er wel achter deze moord zit. Langdon beseft zich al gauw dat de dode conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die wijzen naar werken van Leonardo Da Vince. Samen met Sophie Neveu begint zijn speurtocht naar de moordenaar, maar de politie zit hem op de hielen…

Het verloren symbool – Robert Langdon #3

Het Verloren Symbool is het derde verhaal met Robert Langdon in de hoofdrol. Dit keer wordt Robert naar Washington gevraagd, dé plek waar de grootste geheimen van de geschiedenis opgeborgen zijn. Hier staat hem echter een onaangename verrassing te wachten. Peter Solomon, een goede vriend van Robert (en ook vooraanstaand lid van de vrijmetselarij) is ontvoerd en bevindt zich in levensgevaar. De ontvoerder wil dat Langdon de oude codes van de vrijmetselarij achterhaalt en aan de kidnapper overdraagt.

€15,00
2 nieuw vanaf €15,00
3 tweedehands vanaf €30,80
Prijs gecheckt op 10 juli 2024 19:58
Amazon.nl

Inferno – Robert Langdon #4

Robert Langdon is weer onderweg, dit keer naar Florence. Hij ontwaakt echter in een Italiaans ziekenhuis, helemaal van de wereld en zonder herinneringen aan de afgelopen 36 uur. Ook heeft hij geen enkel idee hoe hij aan het macabere voorwerp komt dat bij zijn spullen wordt aangetroffen. Terwijl een maedogenloze moordenares hem op de hielen zit, probeert hij samen met de vindingrijke Sienna Brooks te vluchten. Ze moeten een aantal codes kraken die het werk zijn van een briljante wetenschapper die geobsedeerd is door het einde van de wereld en een van de meesterwerken die

Harvard professor of symbology Robert Langdon awakens in an Italian hospital, disoriented and with no recollection of the past thirty-six hours, including the origin of the macabre object hidden in his belongings. With a relentless female assassin trailing them through Florence, he and his resourceful doctor, Sienna Brooks, are forced to flee. Embarking on a harrowing journey, they must unravel a series of codes, which are the work of a brilliant scientist whose obsession with the end of the world is matched only by his passion for one of the most influential masterpieces ever written, Dante Alighieri’s The Inferno.

€17,50
2 nieuw vanaf €17,50
2 tweedehands vanaf €45,75
Prijs gecheckt op 10 juli 2024 19:58
Amazon.nl

Oorsprong – Robert Langdon #5

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, is te gast in het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao. Er staat een belangrijke onthulling op de planning die de wereld en de wetenschap voor altijd zal veranderen. Edmond Kirsch, een miljardair en futuroloog heeft wereldfaam gekregen door de high-tech uitvindingen die hij heeft gedaan. De avond mondt uit in een grote chaos waardoor de ontdekking van Kirsch dreigt te verdwijnen. Samen met de elegante directrice van het museum, vlucht Langdon naar Barcelona waar ze hopen om Kirsch ontdekking weer op het spoor te komen.

€17,50
2 nieuw vanaf €17,50
2 tweedehands vanaf €45,41
Prijs gecheckt op 10 juli 2024 19:58
Amazon.nl

De Deltadeceptie

De Deltadeceptie is een losstaand werk van Dan Brown en kan dus ook apart van de vorige boeken worden gelezen.

Er wordt een bijzondere ontdekking gedaan op de Noordpool. Door een satelliet wordt ontdekt dat er diep onder het poolijs een meteoriet ligt waar dierlijke fossielen in opgesloten liggen. Voor de ruimtevaart is dat goed nieuws, de organisatie ligt al even onder vuur. President Zach Herney is ook blij met deze ontdekking: hij zal hierdoor wellicht nog een tweede termijn in het Witte Huis mogen dienen. Een analiste bij de inlichtingendienst verdiept zich in de authenticiteit van deze vondst. Wanneer ze arriveert op de Noordpool, krijgt de zaak een totaal andere wending: het bewijs blijkt namelijk helemaal niet zo stevig, maar voordat de president op de hoogte kan worden gebracht, begint een nachtmerrie…

€17,50
2 nieuw vanaf €17,50
2 tweedehands vanaf €42,00
Prijs gecheckt op 10 juli 2024 19:58
Amazon.nl
€17,50
Bol.com

Het Juvenalis dilemma

Het Juvenalis dilemma is een losstaand werk van Dan Brown en kan dus apart worden gelezen van de rest.

Susan Fletcher wordt ingeschakeld om de code te kraken die de supercomputer van de inlichtingendienst NSA niet kraken kon. Ze ontdekt dat de NSA gechanteerd wordt met een code die zo waardevol is, dat wanneer deze in de handen van terroristen terecht zou komen, er een ware ramp zou dreigen. Fletcher zit vast in een wirwar van geheimen en leugens maar ze gelooft in de NSA en ze doet haar uiterste best om deze te redden. Verraad ligt overal op de loer en het blijkt dat er zelfs nog meer op het spel staat dan enkel haar werk en haar land…

€14,99
Luisterrijk.nl
€17,50
2 nieuw vanaf €17,50
3 tweedehands vanaf €29,54
Prijs gecheckt op 10 juli 2024 19:58
Amazon.nl

Tip!
Bekijk ook eens ‘Notities uit de jungle – Hanya Yanagihara


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: