In welke volgorde lees je de boeken van Holly Jackson?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Holly Jackson

Holly Jackson is geboren in 1992. Ze groeide op in Buckinghamshire en was al vroeg bezig met het schrijven van verhalen. Ze had haar eerste boek af toen ze vijftien was. Dit was helaas nog niet erg goed.

‘A Good Girl’s Guide to Murder’ is een moordmysterie voor jong volwassenen en het is haar debuut. Het boek werd in 2019 uitgebracht en leverde haar gelijk een heleboel prijzen op:

Holly Jackson woont in Londen.

0.5 Doodleuk (Killjoy)

Pippa Fitz-Amobi is uitgenodigd voor een moordmysteriefeestje van haar vrienden. Zin heeft ze niet echt. Zich opdoffen in chique avondkleding en dan doen alsof het dorp waar ze wonen een eiland is. Maar wanneer het spel eenmaal is gestart, wordt Pip volledig in beslag genomen in de wereld van verzinsels, intriges en moord.
Maar de verzonnen moordzaak op de fictieve Reginals Remy is niet de enige zaak die haar bezighoudt…

€11,99
2 nieuw vanaf €11,99
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 17:19
Amazon.nl
€11,99
Bol.com

1. Moordgids voor lieve meisjes (A Good Girl’s Guide to Murder)

In Little Kilton kent iedereen het verhaal van de populaire en beeldschone Andie Bell die door haar vriendje Sal Singh werd vermoord in haar examenjaar, waarna Sal zelfmoord pleegde.

Vijf jaar later is nog steeds voelbaar welke uitwerking dit op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd al afgevraagd wat er nu precies gebeurd is. Ze kiest de zaak als onderwerp voor haar profielwerkstuk en al snel komen er geheimen naar buiten die iemand liever verborgen zou willen houden. Bovendien lijkt het erop dat Pippa wordt tegengewerkt in haar onderzoek. Zou het kunnen zijn dat de echte moordenaar nog in leven is?

Nu ook in een speciale editie verkrijgbaar!

€8,99
2 nieuw vanaf €8,99
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 17:19
Amazon.nl
€10,50
€11,95
10 nieuw vanaf €10,50
4 tweedehands vanaf €3,05
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 17:19
Amazon.nl

2. Lief meisje, kwaad bloed (Good Girl, Bad Blood)

Er wordt iemand vermist maar niemand heeft het ervoer. Dit keer luistert iedereen.

Pip Fitz-Amobi is inmiddels geen detective meer. De podcast die ze een jaar geleden had gemaakt waarin ze een moordzaak oploste is viraal gegaan. Toch laat Pip haar dagen als detective achter zich. Maar wanneer een kennis vermist raakt, moet ze misschien toch dit besluit herzien. Jamie Reynolds is verdwenen en de politie lijkt er niets aan te doen. Wie moet er anders naar Jamie zoeken? Tijdens haar onderzoek drijven meer en meer geheimen uit het dorp boven en iedereen luistert mee via haar podcast. Zal ze Jamie op tijd vinden?

€10,50
€12,95
12 nieuw vanaf €8,26
3 tweedehands vanaf €2,74
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 17:19
Amazon.nl
€14,00
10 nieuw vanaf €14,00
1 tweedehands vanaf €13,72
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 17:19
Amazon.nl
€17,50
2 nieuw vanaf €17,50
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 17:19
Amazon.nl

3. Zo lief als de dood (As Good As Dead)

Inmiddels is een doodsbedreiging voor Pip Fitz-Amobi niets nieuws meer. Toch is er eentje die eruit springt en haar niet meer loslaat. Iemand die haar online maar blijft bestoken met de vraag: wie zal je zoeken als jij degene bent die verdwijnt? De bedreigingen worden serieuzer als blijkt dat ze een stalker heeft die ook weet waar ze woont. De politie wil niet helpen en Pip ontdekt zelf een verband tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. Deze zit al zes jaar in de gevangenis maar het zou zomaar kunnen dat de verkeerde man gepakt is.

€18,99
2 nieuw vanaf €18,99
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 17:19
Amazon.nl
€18,99
Bol.com
€20,88
Bookspot.nl

De vijf die blijven (Five Survive)

Dit is geen onderdeel van de moordgids-trilogie.

Red (18 jaar) gaat met haar vrienden op voorjaarsvakantie naar de kust. De sfeer is goed, ze hebben een camper vol met spullen en ze hebben er zin in. Maar wanneer de camper ineens tot stilstand komt in een niemandsland en de wielen een voor een kapot worden geschoten, beseft de groep dit niet zomaar een ongeluk is. Er is buiten een scherpschutter die het op hen gemunt heeft. Of eigenlijk, op één van hen. Iemand heeft een geheim waar de schutter een moord voor zou plegen.

Het is het begin van een kat- en muisspel waarin de zes vrienden wanhopig op zoek gaan naar hulp. Verborgen geheimen komen aan het licht en er heerst een dodelijke spanning binnen de groep. Er is maar één ding zeker. Niet iedereen zal deze nacht overleven…

€18,99
2 nieuw vanaf €18,99
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 17:19
Amazon.nl
€18,99
Bol.com
€18,99
Libris.nl
€26,35
Bookspot.nl
€26,35
Bookspot.nl

Bekijk de review hier.

The Reappearance of Rachel Price – (Special edition!)

Lights. Camera. Lies.

Bel leeft al haar leven helen in de schaduw van de mysterieuze verdwijning van haar moeder, zestien jaar geleden. Rachel Price verdween en de jonge Bel was getuige, ze kan het zich alleen niet herinneren: ze was pas twee jaar oud. Rachel is weg en er wordt aangenomen dat ze niet meer leeft. Bel wil niets liever dan door met haar leven.

Maar de zaak wordt opnieuw uit het stof getrokken wanneer de familie Price akkoord gaat met een true crime documentaire. Bel kan niet wachten tot het filmen klaar is en dat haar leven weer normaal wordt. Maar dan gebeurt het onmogelijke: Rachel Price keert terug en het leven zal nooit meer normaal zijn.

Het verhaal van Rachel over wat er met haar is gebeurd is ongelooflijk. Ongelooflijk omdat Bel er niet zeker van is dat het waar is. Maar als Rachel liegt, waar is ze dan al die tijd geweest? Kan het zijn dat ze gevaarlijk is? Terwijl de camera’s nog draaien probeert Bel uit te vinden waarom haar moeder nou eigenlijk echt is teruggekomen uit de dood.

Bekijk de review hier.

Heb jij al boeken van Holly Jackson gelezen? Zo ja, dan is Daisy Jones & The Six misschien ook wel wat voor jou. Geen moordmysterie, maar wel een mooi verhaal!


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: