In welke volgorde lees je de Bridgerton boeken?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Over Julia Quinn

Julia Quinn is groot voorstander van het idee dat ook slimme vrouwen graag romantische boeken lezen. Haar boeken zijn vertaald in 32 talen.

Tijdens haar laatste jaar aan Harvard ontdekte JQ dat ze eigenlijk niet echt wist wat ze met haar leven wilde en dit leidde tot een depressie. Wat heeft haar hierdoor gesleept? Dat eigenlijk niemand van haar leeftijd het wist. Ineens kreeg ze een gek idee: waarom zou ze niet een van de romantische boeken schrijven die ze zelf zo graag leest? En zo geschiedde. De studie die ze had uitgekozen om te starten werd een jaar uitgesteld. Toen ze besloot een tweede boek te schrijven werd de studie nogmaals opgeschoven. Lang verhaal kort: ze is nooit begonnen.

JQ heeft vijf series geschreven, waarvan Bridgerton veruit het meest bekend is:

  • Rokesbys, 4 boeken
  • Bridgertons die bestaat uit 8 boeken
  • Smythe-Smith Quartet, 4 boeken
  • Bevelstoke, 3 boeken
  • The Splendid Trilogy, 3 boeken

Rokesby 1: De onuitstaanbare erfgenaam

Voordat de Bridgertons er waren, waren er de Rokesby’s.

De Bridgertons en de Rokeby’s zijn al lange tijd buren en goed bevriend. Zou het niet schitterend zijn als er tissen de kinderen meer zou kunnen opbloeien dan slechts vriendschap?

Iedereen is het er over eens: Billie Bridgerton zal ongetwijfeld een Rokesby trouwen, maar welke? De Bridgertons en Rokesby’s zijn al decennialang buren en goed bevriend. Sinds kindertijd tijd Billie Bridgerton en de Rokesby-broertjes Edward en Andrew dik bevriend. Er is maar één brier die Billie echt niet aardig vindt.

George Rokesby is de oudste van de Rokesby-kinderen en erfgenaam van het graafschap, maar hij is ook arrogant, irritant en bepaald niet gecharmeerd van Billie – en dat is wederzijds. Maar wat als de enige persoon die je niet kunt verdragen degene blijkt te zijn die je niet kunt missen?

Rokesby 2: Een officier en een heer

Cecilia Harcourt is wees en ze is alleen op de wereld. Ze kan kiezen uit: intrekken bij haar alleenstaande tante of trouwen met een neef die ze niet kan uitstaan. Ze kiest zelf voor een derde optie en ze steekt de oceaan over, om haar broer Thomas te zoeken die aan het front in Amerika gewond is geraakt. In plaats van haar broer treft ze de aantrekkelijke Edward Rokesby aan, de beste vriend van haar broer. Hij is niet bij bewustzijn maar heeft wel dringend haar hulp nodig. Cecilia zweert dat ze alles zal doen om zijn leven te redden, zelfs als dat betekent dat ze een klein beetje moet liegen om aan zijn zijde te mogen blijven…

Rokesby 3: Haar rots in de branding

Poppy Bridgerton is onafhankelijk, zelfstandig en avontuurlijk. Ze wil alleen trouwen met een man die dezelfde interesses heeft als zij en net zo scherp van geest is. Helaas is er dit jaar niemand die daarvoor in aanmerking komt.

Wanneer ze de kust van Dorset bezoekt wordt ze aangenaam verrast als ze een geheime schuilplaats ontdekt waar smokkelaars bezig zijn. Maar wanneer ze door twee piraten wordt meenomen aan boord, vastgebonden en gekneveld op het bed van de kapitein wordt achtergelaten, vindt ze het niet zo leuk meer. Maar deze zeeman blijk in werkelijkheid lord Andrew James Rokesby te zijn, die nu eigenlijk gedwongen is om met haar te trouwen…

Rokesby 4: Een onverstandig huwelijk

Georgiana Bridgerton is niet tégen het idee van een huwelijk, ze zou erg graag zelf iets meer inspraak in willen hebben. Wanneer haar reputatie echter op punt van verliezen staat nadat ze is ontvoerd en is vrijgelaten in ruil voor haar bruidsschat, kan ze alleen nog kiezen om te leven als oude vrijster of te trouwen met de schurk die haar leven heeft verwoest.

Ze ziet nog een derde optie: als vierde zoon heeft Nicholes Rokesby het plan om zelf te bepalen wat hij doet. Hij leeft in Edinburgh waar hij zijn medische studie bijna kan afronden en hij is helemaal niet bezig met het vinden van een vrouw. Wanneer hij ontdekt dat zijn buurmeisje Georgiana haar ondergang tegemoet gaat weet hij dat hij kan helpen: een verstandshuwelijk. Een veilige optie want ze zullen elkaar nooit anders zien dan als vrienden. Toch?

Julia Quinn

Bridgerton 1: De ongetrouwde hertog

In de ongetrouwde hertog maken we kennis met de Bridgerton-familie. De oudste dochter Daphne, heeft maar één doel in het leven en dat is een geschikte man vinden om mee te trouwen. Dat is al lastig genoeg, maar om alles nog ingewikkelder te maken wordt de stad geteisterd door de anonieme roddelaarster Lady Whistledown die je reputatie kan maken of breken. Simon, knappe en vrijgezelle hertog wordt gek van alle gretige moeders die hem hun huwbare dochters opdringen. Daphne en Simon besluiten een akkoord te sluiten en te doen alsof ze verloofd zijn. Beiden hebben rust op die manier, iedereen blij. Maar hoe langer dit toneelspel duurt, hoe echter het wordt….Kan Daphne Simon overtuigen om een echt huwelijk te sluiten?

Bridgerton 2: De verliefde graaf

Na Daphne is het nu de beurt aan Anthony, de oudste Bridgerton, om in het huwelijk te treden. De vrouw op wie zijn oog valt (Edwina) is op papier perfect, maar hij heeft geen rekening gehouden met haar beschermende oudere zus die het Anthony nogal moeilijk maakt haar om het hof te maken. In haar missie om Edwina te beschermen vergeet Kate haar eigen hart. Is zij bestand tegen de aantrekkingskracht van Anthony?

Bridgerton 3: Een vorstelijk aanbod

Na Daphne is het nu de beurt aan Anthony, de oudste Bridgerton, om in het huwelijk te treden. De vrouw op wie zijn oog valt (Edwina) is op papier perfect, maar hij heeft geen rekening gehouden met haar beschermende oudere zus die het Anthony nogal moeilijk maakt haar om het hof te maken. In haar missie om Edwina te beschermen vergeet Kate haar eigen hart. Is zij bestand tegen de aantrekkingskracht van Anthony?

Bridgerton 4: Een nobel streven

Daphne, Anthony en Benedict zijn voorzien. Colin is de volgende in de rij. In ‘Een nobel streven’ wordt Colin Bridgerton door Lady Whistledown in een kwaad daglicht gezet, iets wat hem helemaal niet bevalt. Hij is zogenaamd een charmant leeghoofd, maar hij heeft meer in zich dan hij laat zien. Wat als dit geroddel hem nu de liefde van zijn leven heeft gekost?

Bridgerton 5: De hand van de gravin

In ‘De hand van de gravin’ staat het personage Eloise centraal. Sir Philip is weduwnaar. Zijn vrouw (tante van de familie Bridgerton) is overleden. Hij blijft achter met twee jonge kinderen. Door de brieven die hij uitwisselt met Eloise, weet hij dat ze moet trouwen, maar geen aanzoeken heeft ontvangen. Hieruit maakt hij op dat ze waarschijnlijk wanhopig is. Wanneer hij haar ontmoet blijkt dit geenszins het geval…

Bridgerton 6: Een royale vergissing

In ‘Een royale vergissing’ lezen we het verhaal van Francesca, het zesde kind in de Bridgertonfamilie. Zij ontmoet Michael Sterling tijdens een diner. Michael staat bekend als de meest beruchte rokkenjager van Londen. Wanneer hij echter oog in oog komt te staan met Francesca, wil hij nog maar één vrouw. Een probleem: het diner was ter ere van het huwelijk van Francesca, dat de dag erna zal plaatsvinden. De huwelijkskandidaat is Michaels neef…

Bridgerton 7: De edele opdracht

In ‘De edele opdracht’ zijn we alweer toe aan het voorlaatste Bridgertonkind: Hyacinth. Ze is een intelligente en felle dame die niet op haar mondje is gevallen. Al snel wekt ze de interesse van Gareth St. Clair. Wanneer hij in de problemen raakt, vraagt hij Hyacinth om hulp. Zijn vader is van plan om het familiefortuin te vergooien en Gareth kan er niets aan doen om dit tegen te gaan.  

Bridgerton 8: Een man van stand

De allerlaatste telg gaat ook het nest verlaten: Gregory Bridgerton (een man van stand) gelooft in ware liefde, maar wanneer hij zijn ware liefde dan eindelijk ontmoet, blijkt haar hart al vergeven aan een ander! Gelukkig krijgt hij hulp van haar beste vriendin Lucinda, die hem belooft om zijn geliefde Hermione in zijn armen te drijven. Maar hoe meer ze samen werken, hoe meer ze van elkaar onder de indruk raken. Helaas is ook Lucinda al verloofd… Zal het Gregory lukken om te trouwen? En zo ja, met wie?

Julia Quinn

Smythe-Smith 1: Een onverwacht duet

Honoria Smythe-Smith, de jongste kleindochter van de graaf van Winstead, ze speelt viool in het Smythe-Smith kwartet. Ze weet heel goed dat het kwartet niet best is. Wanneer ze kritiek krijgt op de kwaliteit van haar spel, geeft ze altijd toe dat ze de slechte van het stel is.

Marcus Holroyd is de beste vriend van Honoria’s broer Daniel, leeft in verbannen in het buitenland. Hij heeft beloofd op Honoria te letten en hij neemt die taak ook zeer serieus. Wanneer Honoria naar Cambridge vertrekt is zij vastbesloten om aan het einde van het seizoen te trouwen met de enig overgebleven vrijgezelle Bridgerton. Maar hij blijkt niet geïnteresseerd in haar en het is aan Marcus om op tijd in te grijpen.

Smythe-Smith 2: Een valse noot

Anne Wynter doet het zeker niet slecht als gouvernante van drie hooggeboren jongedames, hoewel ze absoluut op de proef wordt gesteld.

Na jarenlang de ongewenste toenadering te hebben ontwerken is de graaf van Winstead de eerste man die haar echt heeft verleid en ze vindt het steeds lastiger om de grenzen van haar rol als gouvernante te eren.

Wanneer Daniel Smythe-Smith zijn oog laat vallen op een geheimzinnige vrouw die tijdens de jaarlijkse musical van zijn familie aanwezig is, zweert hij dat hij haar het hof zal maken, zelfs wanneer hij dagenlang met een tienjarige moet optrekken. Maar Daniel heeft één obstakel: iemand die gezworen heeft hem om te brengen. Wanneer Anne in gevaar komt moet hij er alles aan doen om het verhaal tot een goed einde te brengen.

Smythe-Smith 3: Een gevoelige snaar

Hugh Prentice is een slimme en doelgerichte man die niks wil weten van vrouwen en hun drama. Na het noodlottige duel dat hem een van zijn benen heeft gekost, heeft hij zijn portie wel gehad.
Sarah Pleinsworth is behoorlijk extravert en zegt precies wat ze denkt. Ze moet niets hebben van Hugh omdat ook zij het duel niet kan vergeten waarbij hij bijna haar familie ten gronde had gericht.

Maar het lot bepaalt anders en Sarah en Hugh zijn genoodzaakt een week lang in elkaars nabijheid te verkeren. Ze merken tot hun schrik dat ze zich tot elkaar aangetrokken voelen en ze moeten wellicht hun eerste indrukken toch eens herzien?

Smythe-Smith 4: The Secrets of Sir Richard Kenworthy (nog te verschijnen in het NL)

Sir Richard Kenworthy heeft minder dan een maand om een passende bruid te vinden. Hij weet dat hij niet te kieskeurig kan zijn, maar wanneer hij Iris Smythe-Smith achter haar cello ziet, weet hij dat hij misschien wel met zijn neus in de boter is gevallen. Ze is precies het type meisje dat je geen tweede blik waardig acht maar er is wel iets aan haar, iets dat onder de oppervlakte broeit en hij weet dat zij het voor hem is.

Iris Smythe-Smith is er aan gewend dat ze onderschat wordt. Met haar fletse haar en stille karakter, gaat ze meestal op in de omgeving en dat is precies wat ze prettig vindt. Maar wanneer Richard Kenworty met haar begint te flirten is ze achterdochtig. Hij doet precies alles wat een man zou doen die verliefd aan het worden is maar ze kan niet geloven dat het oprecht is. Wanneer zijn aanzoek haar in een lastige positie zet, weet ze het zeker: hij verbergt iets, maar haar hart hoopt dat ze zijn hand accepteert…

Julia Quinn

Bevelstoke

Bevelstoke is een driedelige serie die (nog?) niet in het Nederlands is vertaald.
Deel 1: The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever.

Deel 2: What Happens in London

Deel 3: Ten Things I Love About You,

Julia Quinn

The Splendid-trilogy

Ook deze serie is enkel en alleen verkrijgbaar in het Engels.
1. Splendid

2. Dancing at Midgnight

3. Minx


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: