In welke volgorde moet je de boeken van Astrid Holleeder lezen?

Astrid Holleeder volgorde boeken

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De naam Astrid Holleeder roept direct associaties op met een van de meest beruchte criminelen van Nederland. Het gaat dan natuurlijk meteen over haar broer Willem Holleeder. Je weet wel, die man die bizar genoeg veel ruimte kreeg tijdens een aflevering van College Tour, waar hij vrolijk zijn verhaal vertelde. Astrid Holleeder, zijn zus, onthulde in haar drie boeken een intense, complexe wereld van verraad, liefde en overlevingsdrang. Dit komt – naar mijn mening – een stuk dichter bij de waarheid. Voor wie de ongelofelijke reis met Holleeder wil starten, is het belangrijk te weten in welke volgorde je haar boeken het beste kunt lezen. Hieronder lees je de aanbevolen volgorde van al haar boeken!

Judas (2016) – Astrid Holleeder

Astrid neemt de lezer mee in haar jeugd binnen de familie Holleeder, gekenmerkt door geweld en angst. Terwijl ze de ongekende band met haar broer Willem beschrijft, toont ze ook de duistere kant van hun relatie. Dit boek legt de basis voor het begrijpen van de complexe familiedynamiek.

Dagboek van een getuige (2017) – Astrid Holleeder

In dit boek duiken we dieper in het leven van Astrid nadat ze besluit te getuigen tegen haar broer. Het is een intieme inkijk in haar dagelijks leven, de voortdurende angst en de impact van haar besluit op haarzelf en haar dierbaren. Haar worstelingen en overpeinzingen worden op rauwe wijze gepresenteerd.

Familiegeheimen (2019) – Astrid Holleeder

De trilogie wordt afgesloten met ‘Familiegeheimen’. Dit boek onthult de laatste puzzelstukjes van de ingewikkelde familierelaties. Terwijl ze zich focust op haar eigen leven na het proces, reflecteert Astrid ook op de blijvende gevolgen van haar keuzes voor haar familie en voor haarzelf.

Over de auteur Astrid Holleeder

Astrid Holleeder werd geboren op 4 december 1965 in Amsterdam. Ze groeide op in de Jordaan, in een gezin met veel problemen, mede vanwege de criminele activiteiten van haar broer Willem. Astrid studeerde rechten en werd advocaat. Dit beroep oefende ze meer dan twintig jaar uit.

Ondanks haar professionele carrière bevond Astrid zich in de schaduw van haar beruchte broer. Het grootste deel van haar leven leefde ze in angst voor hem, wat haar uiteindelijk deed besluiten tegen hem te getuigen in een van de meest spraakmakende rechtszaken in Nederland.

Haar besluit om te getuigen kwam met enorme persoonlijke risico’s. Astrid schreef over haar ervaringen in een reeks boeken, te beginnen met “Judas” in 2016, gevolgd door “Dagboek van een kroongetuige” in 2017, en “Familiegeheimen” in 2019. Deze boeken boden een uniek inzicht in het leven van de Holleeder-familie en werden bestsellers.

Willem Holleeder

Willem Holleeder werd geboren op 29 mei 1957 in Amsterdam. Hij is een van de meest beruchte criminelen van Nederland. Zijn criminele carrière begon in zijn jeugd, maar hij werd vooral bekend door de ontvoering van Freddy Heineken in 1983. Samen met Cor van Hout en enkele anderen ontvoerde hij de biermagnaat en diens chauffeur en eiste een enorm losgeld.

Na zijn gevangenisstraf voor de ontvoering, bleef Holleeder betrokken bij diverse criminele activiteiten, waaronder afpersing, drugshandel en, zoals later bleek, betrokkenheid bij verschillende moorden.

Zijn criminele imperium strekte zich uit over decennia, en gedurende die tijd wist hij vaak uit handen van justitie te blijven of slechts korte gevangenisstraffen te ondergaan. Zijn reputatie als de “Neus”, vanwege zijn opvallende neus, werd versterkt door zijn onverzettelijkheid en zijn vermogen om rivalen en bedreigingen te elimineren.

In 2016 kwam een keerpunt toen zijn eigen zussen, waaronder Astrid Holleeder, besloten tegen hem te getuigen in verband met meerdere moorden. Hun getuigenissen, samen met die van andere medewerkers en bewijs, leidden uiteindelijk tot zijn veroordeling.


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.
Deel dit artikel op: