Iron Flame: The Empyrean #2

€14,99
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 11:26
Amazon.nl
€22,11
Bol.com

Het vervolg waar de wereld reikhalzend naar uitkeek is er dan: Iron Flame, het tweede deel in de Fourth Wing-serie.

Violet heeft het eerste jaar op Basgiath War College overleefd, maar het gevaar is slechts het begin…

Iedereen had verwacht dat Violet het eerste jaar niet zou overleven. Violet had zelf ook nooit durven dromen dat het haar zou lukken. Maar ze heeft pas de eerste onmogelijke test doorstaan om de waardigen van de onwaardigen te scheiden.

Nu begint de echte training en Violet vraagt zich af hoe ze zich hier doorgeen zal slaan. Dit heeft niet te maken met het feit dat de trainingen wreed zijn, gruwelijk, dat de rijders heel erg zullen moeten afzien en dat hun pijntolerantie zal worden getest. Het is wel de nieuwe vice commandant die het zijn persoonlijke missie heeft gemaakt om Violet te laten inzien hoe zwak ze eigenlijk is…tenzij ze de man verraadt van wie ze houdt.

Hoewel het lichaam van Violet misschien zwakker en fragieler is dan dat van de rest, ze heeft wel haar verstand en een ijzeren wil. Bovendien vergeet het leiderschap de les die ze op Basgiath geleerd heeft: drakenrijders bepalen hun eigen regels.

Maar vastbesloten zijn om dit jaar te overleven, zal misschien niet genoeg zijn. Violet weet het diep verborgen geheim van Basgiath en niets, niet eens drakenvuur zal ze kunnen redden.

Iron Flame in de winkel bekijken

Over de auteur

Rebecca Yarros heeft al meer dan twintig boeken op haar naam staan, waaronder dus Fourth Wing. Ze heeft de Colorado Romance Writer’s Award of Excellence ontvangen voor Eyes Turned Skyward.
Rebecca Yarros heeft voorkeur voor militaire helden en heeft er zelf ook eentje getrouwd. In de periodes dat hij uitgezonden werd, las ze aan een stuk door. Tegen de tijd dat haar man voor de derde keer werd uitgezonden, was ze begonnen met zelf een boek te schrijven.

Rebecca en haar (inmiddels niet meer militaire) man hebben samen zes kinderen en ze genieten van het “normale” bestaan.

Rebecca Yarros heeft ontzettend veel bekendheid gekregen door Fourth Wing en het langverwachte vervolg Iron Flame.

Informatie en beoordeling

Titel: Iron Flame

Genre: Fantasy, NA

Auteur: Rebecca Yarros

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Piatkus

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 2 November 2023

ISBN: 9780349437033

Aantal pagina's : 623

  • Ik was echt teleurgesteld in dit boek.
2

Review

Wat een enorme teleurstelling. Na het zalige eerste deel heb ik reikhalzend uitgekeken naar de komst Iron Flame. Na de eerste honderd bladzijden merkte ik dat ik helemaal geen zin had om het boek weer op te pakken en door te lezen. Een spannend einde van deel 1 vloeit helaas niet door in een even spannend vervolg in deel 2. Violet is weer terug naar school, de dagelijkse sleur der dingen is bepalend voor het verhaal, er gebeurt gewoon vrij weinig. Daar tussendoor vindt er een eindeloze herhaling van steeds hetzelfde gesprek tussen Xaden en Violet plaats, echter telkens op een nieuwe locatie. Alsof je vastzit in een loop.

De personages hebben zich niet ontwikkeld maar lijken eerder vervlakt ten opzichte van het eerste boek. Ik vond de schrijfstijl erg tegenvallen en de dialogen niet pakkend. De “banter” was eerder tenenkrommend dan luchtig en vermakelijk. De draken hebben mijn verwachtingen ook al niet waar kunnen maken.
Pas tegen het absolute einde werd het verhaal weer een beetje interessant, maar dat was voor mij eigenlijk gewoon te laat.

Al met al denk ik dat dit het laatste boek is dat ik uit deze serie heb gelezen. Er komen hierna nog sowieso drie (!) delen maar ik vraag me werkelijk af wat Yarros daarin nog wil klaarspelen zodat de lezer tot het einde geboeid blijft. Ik heb dit tweede deel met veel moeite uitgelezen en ik was eerlijk gezegd gewoon blij dat het klaar was.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.