It Ends With Us: klare taal en kort door de bocht

It-ends-with-us.png
€9,99
Ebook.nl
€10,19
€13,05
13 nieuw vanaf €10,19
6 tweedehands vanaf €2,29
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 16:27
Amazon.nl

Lily Bloom groeit op in een gezin met huiselijk geweld. Haar vader slaat haar moeder en haar moeder durft/kan hem niet verlaten. Op een dag ontmoet ze Atlas in de bus naar school. Atlas is een mysterieuze jongen die erg op zichzelf is. Lily ontdekt dat hij in het leegstaande huis tegenover dat van haar verblijft en dat hij daar alleen woont. Er is geen stroom, gas of elektriciteit en de winter staat voor de deur. Lily besluit hem stiekem te helpen want als haar vader er achter komt, dan zwaait er wat. Lily en Atlas bouwen een diepgaande relatie op.

Later, wanneer Lily op zichzelf woont en zij de knappe Ryle tegen het lijft loopt, lijkt haar leven perfect: een eigen zaak, de perfecte man, haar leven op orde. Maar dan blijkt de geschiedenis zich misschien wel te herhalen…

  • Huiselijk geweld
  • Relaties
  • Traumatisch verleden
  • Emotioneel

Waarschuwing: It ends with us behandelt huiselijk geweld. Deze inhoud kan door sommige lezers als schokkend worden ervaren.

Samenvatting: It Ends With Us

Lily Bloom groeit op in een gewelddadig huishouden: haar vader gebruikt fysiek geweld tegen haar moeder en haar moeder durft niet bij hem weg te gaan. Lily kan er met niemand over praten. Dan ontmoet ze Atlas, een eenzame jongen zonder huis. Hij is ingetrokken in het leegstaande huis tegenover dat van Lily dus ze hebben dezelfde bushalte. Wanneer Lily ontdekt dat hij zonder stroom, gas en elektriciteit moet wonen en het bijna winter is, biedt ze aan hem te helpen. Stiekem, want als haar vader er achter komt, zijn de rapen gaar. Wat blijkt: Atlas komt uit een zelfde situatie en begrijpt Lily dus als geen ander. Tussen deze twee mensen ontstaat een speciale en diepgaande band.
Skip naar de toekomst: Lily ontmoet Ryle: een oogverblindende neurochirurg die haar het hart op hol brengt. Haar nieuwe beste vriendin Alyssa blijkt zijn zus te zijn en alles lijkt helemaal perfect. Een rijke, slimme en knappe man uit een hechte familie. Maar is alles wat het lijkt of zou de geschiedenis zich kunnen herhalen?

Wist je dat: it Ends With Us is in het Nederlands vertaald en te vinden onder de titel: ‘Nooit meer’. Het vervolg op It Ends With Us is inmiddels ook uit: It Starts With Us.

It Ends With Us in de winkel bekijken

Wellicht ook interessant: Things We Never Got Over – Lucy Score!

Over de auteur: Colleen Hoover

Colleen Hoover is geboren op 11 december, 1979.
Zelf zegt ze zich niet te willen vastleggen. Ze wil schrijven voor verschillende genres en ze wil liever niet in een hokje worden geplaatst. Haar boeken worden vooral gelezen door de New Adults en de Young Adults.
Inmiddels heeft deze succesvolle auteur al tweeëntwintig boeken op haar naam staan en een aantal prijzen in de wacht gesleept: in 2015 de Goodreads Choice Award voor haar boek ‘Confess’, in 2016 won ze de Choice Award voor beste romantische boek (‘It Ends With Us‘) en nogmaals in 2017 voor ‘Without Merit’.
Haar boek ‘Confess’ is als serie te zien op Prime Video en op iTunes.

Liefdadigheid speelt een grote rol in het leven van Hoover. Ze heeft de stichting The Bookworm Box, opgericht, waar mensen zich kunnen abonneren op gesigneerde boeken van schrijvers van over de hele wereld. De opbrengsten hiervan schenkt zij aan verschillende goede doelen. Inmiddels heeft ze met The Bookworm Box al meer dan een miljoen dollar kunnen doneren.

Colleen Hoover is ook wel The Queen of Booktok, mede omdat ze zelf ook erg actief is op sociale media.
Wil je meer weten? Lees dan ook deze blog!

It Ends With Us recensie

Titel: 🇬🇧 It Ends With Us / 🇳🇱 Nooit meer

Genre: NA, YA

Auteur: Colleen Hoover

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Z&K

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 6 June 2022

ISBN: 9789020550412

4

Summary

Dit vind ik een lastige… Wat vond ik nu eigenlijk van dit boek? De verwachtingen waren erg hoog. Ik heb het boek mee gehad naar school en heel veel leerlingen reageerden positief. Zij kennen het allemaal van Tiktok en ze waren razend benieuwd wat ik er van zou vinden. Ze waarschuwden me dat het ook echt wel heel zielig zou worden. Op zich is het een meeslepend verhaal, het is schokkend, pikant (daarom heb ik wel mijn twijfels bij de geschiktheid voor de jongere YA lezers) en vloeiend geschreven. Maar is het ook echt een goed boek? Medium. Ik snap wel perfect waarom veel mensen hiervan houden. It Ends With Us is erg recht voor z’n raap. Klare taal, kort door de bocht, straight to the point. Dat leest fijn. Is dat nu precies het type boek dat jij zoekt? Dan ben je dus bij Hoover aan het goede adres!

Pluspunten

  • Vlot geschreven
  • Interessante thema’s
  • Erg romantisch

Minpunten

  • Frusterend!
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.