Ketting van doornen: De laatste uren #3

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ketting van doornen is verschenen onder de Engelste titel “Chain of Thorns”.

James en Cordelia moeten Londen redden, én hun huwelijk. Het laatste deel in de Laatste uren-serie..

Cordelia is alles kwijtgeraakt. In slechts een paar korte weken heeft ze gezien hoe haar vader werd vermoord, hoe haar plannen om parabatai te worden met haar beste vriendin Lucie zijn verpest en hoe haar huwelijk met James Herondale afbrokkelt. Erger nog: ze is nu gezworen aan een oude demon, Lilith, waardoor ze geen schaduwjager meer kan zijn.

Nadat ze samen met Matthew Londen ontvlucht en haar heil zoekt in Parijs, hoopt ze in een schitterend nachtleven daar haar eigen leven ze kunnen vergeten. Maar dan komt de realiteit weer keihard binnen: Tatiana Blackthorn is ontsnapt uit de Citadel en Londen wordt opnieuw bedreig door de Prince of Hell: Belial.

Cordelia keert terug naar Londen maar arriveert in een chaos. Het lang bewaarde geheim dat Belial de opa is van James en Lucie is inmiddels onthuld en de familie Herondale wordt verdacht van het samenspannen met demonen. Cordelia wil graag James kunnen beschermen maar wordt verteerd door tegenstrijdige gevoelens: aan de ene kant haar liefde voor James en aan de andere kant de mogelijkheid om een nieuw leven te beginnen met Matthew. Haar vrienden kunnen ook niet helpen, ze hebben allen hun eigen geheimen om zich druk om te maken.

De tijd raakt op en het is het plan van Belial om de schaduwjagers in een dodelijke golf uit Londen te spoelen. Cordelia en Lucie raken gescheiden van hun vrienden. Samen moeten ze het leger van Belial weerstand bieden. Daarbij hebben ze al hun moed nodig, moeten ze hun trots inslikken en ze moeten elkaar weer kunnen vertrouwen. Wanneer zij falen, is alles verloren, ook hun zielen.

Ketting van doornen in de winkel bekijken

€16,99
€20,09
14 nieuw vanaf €11,88
Prijs gecheckt op 18 mei 2024 13:47
Amazon.nl
€25,99
2 nieuw vanaf €25,99
Prijs gecheckt op 18 mei 2024 13:47
Amazon.nl

Over Cassandra Clare

Cassandra Clare is geboren in Iran, als kind van Amerikaanse ouders. Ze heeft de hele wereld over gereisd en las veel om zichzelf alle uren onderweg te kunnen vermaken. Haar middelbare school heeft ze in Los Angeles gedaan, waar ze al verhalen schreef voor haar klasgenoten. Voordat ze begon met het schrijven van boeken, heeft ze voor een aantal tijdschriften geschreven.


Ze heeft miljoenen fans over de hele wereld en haar naam is echt ene begrip in de boekenwereld geworden.
The Mortal Instruments (Kronieken van de Onderwereld) is als televisieserie uitgebracht.
Ze schrijft het liefst in een koffietentje omdat ze thuis wordt afgeleid door televisie of haar katten en haar vrienden helpen haar bij het halen van deadlines.

Sword Catcher is haar nieuwste boek en dit is tevens het eerste deel van een gloednieuwe serie!

Benieuwd naar haar andere boeken en in welke volgorde je deze het beste leest? Ik schreef er een blog over!

Informatie en beoordeling

Informatie en beoordeling

Titel: Ketting van doornen

Genre: fantasy, YA

Auteur: Cassandra Clare

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 23 July 2023

ISBN: 9789021041384

Aantal pagina's : 750

  • Sterke finale, maar wel wat 'makkelijk'
3.5

Review

Sterke finale van een heerlijke reeks. De Perzische invloeden maken het verhaal een zalige combinatie van Victoriaans Londen en een gevoel van duizend-en-één-nacht.

De personages hebben zich niet allemaal even sterk kunnen houden. Anna en Ariande hadden bijvoorbeeld nauwelijks nog een rol in dit verhaal. Ze waren er maar daar is ook alles mee gezegd. Jesse was vrij belangrijk in deel 2 en had nu eigenlijk maar een bijrolletje. De ouders zijn (onvoorstelbaar genoeg) nauwelijks in beeld, ook niet bij de toch wel cruciale momenten.

Cassandra Clare heeft echt een aantal go-to-phrases die ze keer op keer inzet. Wanneer je, net als ik, de boeken vrijwel achter elkaar leest, begint dit erg op te vallen. Dat vind ik erg jammer en het begon me zelfs een beetje te storen. Ook het eindeloze rekken van het wel of niet vertellen van het geheim van James frustreerde mij. Dit noemde ik ook bij boek 2 al, en wat mij betreft had dit een paar honderd pagina’s (en een boel drama) kunnen schelen. Ik ben helemaal voor drama, maar het moet wel ergens op gebaseerd zijn. Dit vond ik een makkelijk excuus. Dat is een beetje hoe een aantal delen uit dit boek voelde: makkelijk in elkaar gezet. Je pakt wat van dit, je pakt wat van dat, voegt het samen en voilà, klaar is kees. Ik miste wat meer overgave, wat meer originaliteit. Dit gemak leidde er wel toe dat het boek ook weer makkelijk te lezen is. Ben je dus op zoek naar niet al te ingewikkelde fantasy (zoals bijvoorbeeld Brandon Sanderson), dan is dit gewoon ideaal. Wel een lekker verhaal, maar niet te complex.

Een ander puntje van kritiek dat eigenlijk wel samenvalt met mijn eerdere punt: een heleboel aspecten die eerder in het verhaal heel erg belangrijk waren en een groot deel van het verhaal hebben bepaald, werden ineens heel eenvoudig en snel opgelost. Het drinken van Matthew bijvoorbeeld, we hebben er pagina’s lang over gelezen en uiteindelijk is het ineens patsboem-klaar. Na dit hele relaas lijkt het alsof ik niet genoten heb van dit boek, wat zeker wel het geval is. Ik ben alleen teleurgesteld door een aantal luie keuzes van Cassandra en het is gewoon zo jammer dat ze niet iets meer tijd en energie heeft gestoken in dit laatste deel van deze fijne serie.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: