Ketting van ijzer (Chain of Iron): De laatste uren #2

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ketting van ijzer, het verhaal

In dit tweede deel van de Laatste Uren serie gaat het verhaal van Cordelia verder. Het lijkt erop dat ze alles heeft wat haar hartje begeert: ze is verloofd met de knappe James Herondale, op wie ze al als kind verliefd was. Ze heft een nieuw leven in Londen, in de buurt van haar beste vriendin Lucie Herondale en ze heeft een vaste vriendengroep om zich heen verzameld. Haar vader is vrijgelaten en kan ieder moment terugkomen en ze is de bezitter van het legendarische zwaard Cortana.

Maar de waarheid is anders. Het huwelijk van James en Cordelia is nep en dient alleen om de reputatie van Cordelia te redden. James is verliefd op de mysterieuze Grace Blackthorn. De broer van Grace, Jesse, is jaren geleden gestorven in een vreselijk ongeluk. Cortana lijkt niet langer meer te luisteren naar Cordelia en haar vader is verbitterd en kwaad. Ondertussen is een seriemoordenaar bezig in Londen en hij laat veel slachtoffers achter.

Samen met The Merry Thieves moeten Cordelia, James en Lucie het spoor van deze moordenaar volgen. Ondertussen moeten ze een groot geheim bewaren: Lucie is van plan om Jesse uit de dood te laten opstaan, Cordelia heeft in het geheim een eed gezworen en James houdt voor zich dat hij ’s nachts steeds verder in het duistere web van zijn grootvader verwikkeld raakt en dat hij wellicht zelf de moordenaar zou kunnen zijn…

Ketting van IJzer in de winkel bekijken

Over Cassandra Clare

Cassandra Clare is geboren in Iran, als kind van Amerikaanse ouders. Ze heeft de hele wereld over gereisd en las veel om zichzelf alle uren onderweg te kunnen vermaken. Haar middelbare school heeft ze in Los Angeles gedaan, waar ze al verhalen schreef voor haar klasgenoten. Voordat ze begon met het schrijven van boeken, heeft ze voor een aantal tijdschriften geschreven.


Ze heeft miljoenen fans over de hele wereld en haar naam is echt ene begrip in de boekenwereld geworden.
The Mortal Instruments (Kronieken van de Onderwereld) is als televisieserie uitgebracht.
Ze schrijft het liefst in een koffietentje omdat ze thuis wordt afgeleid door televisie of haar katten en haar vrienden helpen haar bij het halen van deadlines.

Sword Catcher is haar nieuwste boek en dit is tevens het eerste deel van een gloednieuwe serie!

Benieuwd naar haar andere boeken en in welke volgorde je deze het beste leest? Ik schreef er een blog over!

Informatie en beoordeling

Informatie en waardering

Titel: Ketting van IJzer

Genre: Fantasy, YA

Auteur: Cassandra Clare

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 22 February 2022

ISBN: 9789024597727

Aantal pagina's : 768

  • Fantastische verwijzing naar Jack the Ripper, maar schiet eens op met die driehoeksverhouding
4

Review

Het tweede deel vliegt er gelijk in, niet eerst een samenvatting van wat er in het eerste deel gebeurd is, geen uitleg, maar we pakken de draad echt exact op waar het eerste boek ons achterliet. Daar hou ik van, zeker als je de boeken, net als ik, direct achter elkaar leest.

Het plot van dit tweede deel was interessanter dan het eerste. De basis uit het vorige boek dient als bodem om op verder te bouwen en dat doet Clare dan ook precies goed. De personages groeien, zijn beter op elkaar ingespeeld en de verhoudingen onderling zijn goed. Ieder personage is op zichzelf interessant en het zou mij dan ook best interesseren om ook vanuit de andere pov’s te mogen lezen. Cordelia en James zijn heerlijk samen, de spanning bouwt, de emoties lopen hoog op. Maar die driehoeksverhouding mag wat mij betreft klaar zijn. Communiceer, vertel wat je te vertellen heb en laat het niet allemaal in de soep lopen alleen omdat bepaalde dingen niet worden uitgesproken. Dat frustreert mij mateloos en heeft er voor gezorgd dat ik een ster minder heb gegeven.

De verwijzingen naar Jack the Ripper vind ik zalig. De atmosferische beschrijvingen, de lege straten in een Victoriaans Londen, een mysterieuze moordenaar die gepakt moet worden. Fantastisch. Ik zie het zo voor me.

Een heerlijk boek waar ik van genoten heb en waar ik letterlijk doorheen gevlogen ben. Op naar het laatste deel!


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: