Kinderboeken top 10: Onze favoriete (voorlees-) boeken voor kids

kinderboeken top 10

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben jij op zoek naar cadeau-ideeën voor een kind? Een boek geven is altijd slim! Er zijn boeken voor kinderen van alle leeftijden. Zelfs voor baby’s zijn er al boekjes verkrijgbaar. In deze blog hebben wij een aantal van onze favoriete kinderboeken op een rij gezet. Hier staan wat meer onbekende boeken tussen maar ook een aantal bekendere kinderboeken.

Wij gaan op berenjacht – Michael Rosen

Leeftijd: Vanaf 3 jaar | groep 1 en 2

Een van onze favoriete voorleesboeken voor kinderen vanaf 3 jaar is het boek “Wij gaan op berenjacht” van Michael Rosen. In het boek vind je prachtige illustraties van Helen Oxenbury. Dit prentenboek is echt een klassieker en wordt ook vaak in de kleuterklas voorgelezen. Het leuke is dat je dit boek ontelbare keren voor kan lezen en dat het niet gaat vervelen. Je kan het verhaal buiten naspelen. Dat vinden kinderen vaak helemaal het einde! Je maakt dan van het verhaal een liedje met bewegingen, net zoals in het onderstaande (geweldige) filmpje.

Wij gaan op berenjacht

★★★★★
11,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 20:40

Alfabet – Charlotte Dematons

Leeftijd: Groep 3 en 4

Wij zijn helemaal gek op de prentenboeken van Charlotte Dematons. Haar illustraties zijn werkelijk prachtig en de prentenboeken zijn minstens net zo leuk voor volwassenen als voor kinderen. Je zou een boek van haar kunnen zien als zoekplaten met verschillende thema’s. Het boek Alfabet voor kinderen uit groep 3 en 4 (en eigenlijk ook eind groep 2) is niet alleen leuk, maar ook nog eens erg leerzaam! Voor iedere letter in het alfabet vind je een prent met allemaal situaties en dingen die beginnen met die letter. Erg leuk om samen met jouw kind rustig te gaan zitten om alle woorden te vinden in de plaat.

Tip: Bekijk zeker even het inkijkexemplaar op Bol.com

Alfabet

★★★★★
24,90
Bol.com
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 20:40


Categorie: Kinderboeken

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.
Deel dit artikel op: