King of Scars recensie: Goed uitgewerkt plot

King of Scars
€8,99
Ebook.nl
€10,10
€15,95
16 nieuw vanaf €10,10
1 tweedehands vanaf €12,06
Prijs gecheckt op 8 februari 2024 21:24
Amazon.nl

In King of Scars heeft Koning Nikolai niet alleen een duister verleden, hij heeft ook een duisternis in zich. Vijanden verzamelen zich aan zijn verzwakte landsgrenzen, maar de schatkist is leeg. Nikolai moet op zoek naar een manier om die te vullen zodat hij bondjes kan sluiten om zijn land in veiligheid te brengen. Ook moet hij op zoek naar een vorm van magie die de duisternis die hij als erfenis heeft meegekregen, kan verslaan.

King of Scars samenvatting

King of Scars een Grishaverse boek! Bekijk ook Shadow and Bone en Six of Crows!

Dit boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel ‘De verminkte koning’.

Het eerste deel van de Nikolai-duologie!

Nikolai Lantsov vindt altijd een manier om dat wat onmogelijk is toch mogelijk te maken. Niemand kent zijn geschiedenis, kent zijn pijn, of weet wat hij tijdens de bloederige burgeroorlog in zijn land heeft meegemaakt. Dit bevalt Nikolai prima.

Zijn vijanden verzamelen zich aan de verzwakte grenzen van zijn land en de jonge koning moet een manier vinden om de schatkist van Ravka te vullen zodat hij nieuwe bondgenootschappen kan sluiten om de groeiende dreigen te kunnen stoppen.

Iedere dag wordt groeit de donkere kracht die in hem huist. Hiermee dreigt hij alles wat hij heeft opgebouwd, te verwoesten. Samen met een jonge monnik en een legendarische Stormblazer, reist Nikolai naar alle hoeken van Ravka op zoek naar de meest diepe magie, in de hoop de erfenis die in zijn lichaam huist te verslaan.

King of Scars bekijken

Over de auteur

Leigh Bardugo kreeg grote bekendheid dankzij haar trilogy Shadow and Bone, wat door Netflix is omgetoverd tot een serie waarvan de eerste seizoenen uitgebracht zijn. Deze trilogie is onderdeel van het Grishavere-universum waarin ook de Six of Crows (De kraaien) duologie zich afspeelt en ook de King of Scars duologie. Deze verhalen hebben met elkaar te maken, maar kunnen ook los van elkaar gelezen worden.

Voor de meest optimale beleving adviseer ik om eerst de Shadow and Bone boeken te lezen, daarna Six of Crows en af te sluiten met The King of Scars.


Ninth House is haar eerste boek dat ze echt voor volwassenen geschreven heeft, Hell Bent is het vervolg dat ook al uit is.

Bardugo is van Israelisch-Amerikaanse afkomst. Ze is geboren in Jeruzalem, maar opgegroeid in CaliforniΓ«.

πŸ‡¬πŸ‡§ King of Scars / πŸ‡³πŸ‡± De verminkte koning review

Titel: πŸ‡¬πŸ‡§ King of Scars / πŸ‡³πŸ‡± De verminkte koning

Genre: Fantasy, YA

Auteur: Leigh Bardugo

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Imprint

Logo uitgever:

ISBN: 9789463492911

Aantal pagina's : 539

  • Het beeld wordt langzaam gevormd, maar is daarna zeer overtuigend.
5

Summary

Dit boek is wel van een andere klasse van Six of Crows of Shadow and Bone. Het plot komt pas laat op gang en de bijbehorende onderdelen worden heel langzaam toegevoegd waardoor het totaalplaatje ook traag gevormd wordt. Bardugo werkt haar personages met zorg uit waardoor je ze als lezer makkelijk in je hart sluit. Ze zijn kwetsbaar. Nikolai is een intens interessant personage, zoals ik ook al bij de Shadow and Bone boeken heb opgemerkt en het is fijn dat hij in dit boek centraal staat en de aandacht krijgt die hij verdient. De tweestrijd waarin Nikolai verkeert is steengoed neergezet: hoe kan een man een held en een monster tegelijk zijn? Ik denk dat iedereen deze innerlijke strijd wel herkent.

Pluspunten

  • Nikolai centraal
  • Interessant en diepgaand personage
  • Goed uitgewerkt plot

Minpunten

  • Het plot komt langzaam op gang
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.