Kingdom of the Cursed: Beter dan het eerste deel!

Kingdom of the Cursed

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Deel 2 van de trilogie. In Nederland is dit deel verkrijgbaar onder de titel: Prins van trots.

Emilia reist met Toorn mee naar de onderwereld. Hun zoektocht naar de moordenaar van haar tweelingzus gaat verder. Om geheimen te ontrafelen staat er een huwelijk op het programma, maar met wie? Kan ze Toorn echt vertrouwen? De Nederlandse vertaling is nog niet uit.

  • Wraak
  • Magie
  • Romantiek
  • Lust

Samenvatting

Kingdom of the Cursed is deel 2 in de ‘prins van toorn‘ trilogie. Nadat Emilia haar ziel heeft verkocht om Koningin van The Wicked te worden, reist ze met haar prins af naar de zeven kringen van de hel. Haar voornemen is nog even sterk: wraak nemen op de moordenaar van haar tweelingzus. Zelfs als dit betekent dat ze een van de broers van Toorn moet trouwen. Kan zij hem echt vertrouwen of bewaart hij geheimen voor haar? In een speurtocht naar een reeks magische objecten die haar dichterbij de oplossing van het mysterie gaan brengen, wordt ze keer op keer getest. Hoe sterk is haar drang naar wraak?

Over de auteur: Kerri Maniscalco

Kerri Maniscalco is auteur van de Kingdom of the Wicked serie en van de Jack the Ripper serie. Ze schrijft voornamelijk YA en NA boeken.

Maniscalco is opgegroeid in New York en ze heeft communicatie gestudeerd voordat ze schrijfster is geworden. In haar jeugd heeft lezen altijd een belangrijke rol gespeeld: haar oma (die ernstig ziek was) was een fervent lezer en haar ouders namen haar regelmatig mee naar bibliotheken en boekwinkels. Maniscalco zegt haar fantasie te danken te hebben aan haar oma.

Wanneer Kerri Maniscalco niet aan het schrijven is, is ze te vinden in de keuken. Ze heeft een chronische vorm van de ziekte van Lyme, waarbij een goed en gezond dieet belangrijk is. Vandaar haar interesse!

The Kingdom of the Wicked is echt een absolute hype geworden, en ik begrijp wel waarom.

#1 Kingdom of the Wicked / De prins van toorn

In Kingdom of the Wicked lees je over Emilia en haar tweelingzus Vittoria: streghe – heksen die onder de gewone mensen leven. Op die manier hopen ze achtervolging en executie te voorkomen. Wanneer Vittoria plots een familiediner mist, ontdekt Emilia haar geschonden lichaam. Verscheurd van verdriet zweert Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Dan ontmoet Emilia Toorn (Wrath), een van de zeven prinsen van Zonden uit de hel. Emilia kent het gevaar: deze prinsen zijn de heersers van de onderwereld en met hen moet je niet sollen. Toorn beweert echter aan Emilia’s kant te staan en ook op zoek te zijn naar de moordenaar van Vittoria. Als Emilia zijn hulp besluit te accepteren, leidt dat al gauw tot meer dan ze van te voren had bedacht…Dit boek is het eerste deel van een trilogie.

#2 Kingdom of the Cursed / De prins van trots

Kingdom of the Cursed is deel 2 in de Kingdom of the Wicked/ ‘prins van toorn‘ trilogie. Nadat Emilia haar ziel heeft verkocht om Koningin van The Wicked te worden, reist ze met haar prins af naar de zeven kringen van de hel. Haar voornemen is nog even sterk: wraak nemen op de moordenaar van haar tweelingzus. Zelfs als dit betekent dat ze een van de broers van Toorn moet trouwen. Kan zij hem echt vertrouwen of bewaart hij geheimen voor haar? In een speurtocht naar een reeks magische objecten die haar dichterbij de oplossing van het mysterie gaan brengen, wordt ze keer op keer getest. Hoe sterk is haar drang naar wraak?

#3 Kingdom of the Feared / Nog niet vertaald

Kingdom of the Feared is het derde deel in de Kingdom of the Wicked-serie. Emilia wil niets liever dan haar prins claimen. Niet alleen zijn lichaam, maar zijn ziel en zijn hart. Kan deze prins der demonen aan deze verwachtingen voldoen?

Wanneer een hooggeplaatst lid van de huishouding van prins Greed wordt vermoord en hij Vittoria, de tweelingzus van Emilia, aanwijst als moordenaar, moet Emilia opnieuw op onderzoek uit. Dit keer om de onschuld van haar zus te bewijzen. Samen met Toorn, spelen ze een spel vol verleiding, misleiding en gevaar. Niets is wat het lijkt…

Kingdom of the Cursed kopen

Zie ook:

Beter dan deel 1!

Titel: Kingdom of the Cursed

Genre: Fantasy, New Adult

Auteur: Kerri Maniscalco

Uitgeverij: Hodder & Stoughton

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 5 October 2021

ISBN: 9781529350500

Aantal pagina's : 448

5

Review

In tegenstelling tot wat vaak het geval is, is deel 2 in deze serie juist beter dan deel 1. Wat heb ik weer genoten! Emilia is een badass in dit verhaal! Het mysterie blijft spannend en het houdt je aandacht nog even goed vast als aan het begin van het verhaal. De nieuwe ontwikkelingen laten je raden naar de oplossing maar je hebt het altijd mis! Onvoorspelbaar, zeer vermakelijk en ook best wel pikant….Dit wil je niet missen!

Pluspunten

  • Romantisch
  • Spannend
  • Duister
  • Onvoorspelbaar

Minpunten

  • Ik wil weten hoe het verder gaat

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: