Kingdom of the Feared: Knetterend einde

Kingdom of the feared

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het slot van de Kingdom of the Wicked – trilogie. Het verhaal van Emilia en Vittoria komt ten einde.

  • Wraak
  • Romantiek
  • Eigen identiteit
  • Magie

Samenvatting

Kingdom of the Feared is het derde deel in deze serie. Emilia wil niets liever dan haar prins claimen. Niet alleen zijn lichaam, maar zijn ziel en zijn hart. Kan deze prins der demonen aan deze verwachtingen voldoen?

Wanneer een hooggeplaatst lid van de huishouding van prins Greed wordt vermoord en hij Vittoria, de tweelingzus van Emilia, aanwijst als moordenaar, moet Emilia opnieuw op onderzoek uit. Dit keer om de onschuld van haar zus te bewijzen. Samen met Toorn, spelen ze een spel vol verleiding, misleiding en gevaar. Niets is wat het lijkt…

Voor 16 jaar en ouder!

Over de auteur: Kerri Maniscalco

Kerri Maniscalco is auteur van de Kingdom of the Wicked serie en van de Jack the Ripper serie. Ze schrijft voornamelijk YA en NA boeken.

Maniscalco is opgegroeid in New York en ze heeft communicatie gestudeerd voordat ze schrijfster is geworden. In haar jeugd heeft lezen altijd een belangrijke rol gespeeld: haar oma (die ernstig ziek was) was een fervent lezer en haar ouders namen haar regelmatig mee naar bibliotheken en boekwinkels. Maniscalco zegt haar fantasie te danken te hebben aan haar oma.

Wanneer Kerri Maniscalco niet aan het schrijven is, is ze te vinden in de keuken. Ze heeft een chronische vorm van de ziekte van Lyme, waarbij een goed en gezond dieet belangrijk is. Vandaar haar interesse!

The Kingdom of the Wicked is echt een absolute hype geworden, en ik begrijp wel waarom.

#1 Kingdom of the Wicked / De prins van toorn

In Kingdom of the Wicked lees je over Emilia en haar tweelingzus Vittoria: streghe – heksen die onder de gewone mensen leven. Op die manier hopen ze achtervolging en executie te voorkomen. Wanneer Vittoria plots een familiediner mist, ontdekt Emilia haar geschonden lichaam. Verscheurd van verdriet zweert Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Dan ontmoet Emilia Toorn (Wrath), een van de zeven prinsen van Zonden uit de hel. Emilia kent het gevaar: deze prinsen zijn de heersers van de onderwereld en met hen moet je niet sollen. Toorn beweert echter aan Emilia’s kant te staan en ook op zoek te zijn naar de moordenaar van Vittoria. Als Emilia zijn hulp besluit te accepteren, leidt dat al gauw tot meer dan ze van te voren had bedacht…Dit boek is het eerste deel van een trilogie.

#2 Kingdom of the Cursed / De prins van trots

Kingdom of the Cursed is deel 2 in de Kingdom of the Wicked/ ‘prins van toorn‘ trilogie. Nadat Emilia haar ziel heeft verkocht om Koningin van The Wicked te worden, reist ze met haar prins af naar de zeven kringen van de hel. Haar voornemen is nog even sterk: wraak nemen op de moordenaar van haar tweelingzus. Zelfs als dit betekent dat ze een van de broers van Toorn moet trouwen. Kan zij hem echt vertrouwen of bewaart hij geheimen voor haar? In een speurtocht naar een reeks magische objecten die haar dichterbij de oplossing van het mysterie gaan brengen, wordt ze keer op keer getest. Hoe sterk is haar drang naar wraak?

#3 Kingdom of the Feared / Nog niet vertaald

Kingdom of the Feared is het derde deel in de Kingdom of the Wicked-serie. Emilia wil niets liever dan haar prins claimen. Niet alleen zijn lichaam, maar zijn ziel en zijn hart. Kan deze prins der demonen aan deze verwachtingen voldoen?

Wanneer een hooggeplaatst lid van de huishouding van prins Greed wordt vermoord en hij Vittoria, de tweelingzus van Emilia, aanwijst als moordenaar, moet Emilia opnieuw op onderzoek uit. Dit keer om de onschuld van haar zus te bewijzen. Samen met Toorn, spelen ze een spel vol verleiding, misleiding en gevaar. Niets is wat het lijkt…

Kingdom of the Feared kopen

Knetterend einde.

Titel: Kingdom of the Feared

Auteur: Kerri Maniscalco

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Little, Brown Books for Young Readers

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 27 September 2022

ISBN: 9780316341882

Aantal pagina's : 416

5

Summary

Dit derde deel van de serie is een kroon op het eerdere werk van Maniscalco. Alles komt samen op een organische manier. De romantiek spat van de pagina’s (perfect voor de smut-liefhebbers!) Een puntje van kritiek: na het tweede boek had ik hoge verwachtingen van Vittoria, maar die werden in dit boek niet helemaal waargemaakt. De ultieme plottwist werd hierdoor een beetje verwaarloosd en dat is zonde van de potentie. Hier en daar voelde het aan alsof het verhaal in dienst stond van de romantische scènes in plaats van andersom.

Pluspunten

  • Fantasierijk
  • Romantisch
  • Avontuurlijk
  • Meeslepend

Minpunten

  • Soms erg expliciet
  • Af en toe teveel herhaling

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: