Kobo Libra Colour: e-reader met kleurenscherm

Kobo Libra Colour

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Voor mij is dit de eerste keer dat ik hoorde over een e-reader met kleurenscherm. Een uitkomst voor het lezen van stripboeken, kookboeken en boeken waarin gebruik wordt gemaakt van foto’s! Hiervoor wist ik alleen dat er e-readers waren met een zwart/wit scherm, zoals mijn eigen Kobo Aura 2. De Kobo Libra Colour is echter niet de enige e-reader met kleurenscherm op de markt. Er zijn namelijk al meerdere merken die een e-reader met zo’n scherm op de markt hebben gebracht. Toch staat deze e-reader hoog op mijn verlanglijst vergeleken met de andere modellen. In deze blog lees je waarom.

Over de Kobo Libra Colour

Voordat ik ging kijken naar alle eigenschappen van deze bijzondere e-reader heb ik eerst meerdere reviews bekeken. Daarin waren gebruikers erg positief over dit model. Zo is het mogelijk om nu bepaalde boeken te lezen waar je echt kleur voor nodig hebt. In combinatie met de Kobo Stylus 2 kan je daarnaast ook makkelijk aantekeningen maken in het boek. Wil jij een e-reader kopen met een kleurenscherm? Misschien is dit dan wel het geschikte model voor jou!

Kobo Libra Colour - E-reader - 7 inch kleurenscherm - 32GB - Luisterboeken - Zwart

★★★★★
229,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 21 mei 2024 03:05

Bediening

Bij de e-reader die ik heb (Kobo Aura edition 2), heb je één knop aan de achterzijde waarmee je de e-reader aan of uit kan zetten. Verder heeft hij een touchscreen waarmee je hem kan bedienen. Bij de Kobo Libra Colour vind je ook nog knoppen aan de voorzijde. Hiermee kan je makkelijk doorklikken naar de volgende bladzijde. Natuurlijk kan je hiervoor ook gebruik maken van het touchscreen.

Notebook

Op deze e-reader kan je verschillende notebooks maken. Een basic notebook waar je op kan schrijven en een advanced notebook. Op het advanced notebook kan je geschreven tekst om laten zetten naar getypte tekst. Je kan hier ook kiezen voor verschillende lay-outs. Zo kan je kiezen uit verschillende lijntjes, maar ook storyboards en een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse planner.

Kleuren in de Kobo Libra Colour

Ik lees graag reisdagboeken en gebruik bijna dagelijks kookboeken om de lekkerste maaltijden op tafel te zetten. In deze dagboeken vind je normaal best wat foto’s die dan zwart/wit zijn. Het is echt heel fijn om in een boek nu opeens de foto’s in kleur te zien! Wat wel meteen opvalt is dat de kleuren niet zo levendig zijn als in het echt. Iets wat ik niet heel storend vind. Daarnaast kan je ook tekst selecteren. De geselecteerde tekst kan je een kleur geven. Zo weet je precies waarom je bepaalde stukken tekst hebt geselecteerd.

Accessoires bij de Kobo Libra Colour

Bij de Kobo Libra Colour heb je ook verschillende accessoires waar je gebruik van kan maken. Zo heb je onder andere een pen waar je makkelijk stukken tekst mee kan selecteren of waar je aantekeningen mee kan maken in de e-reader.

Kobo Stylus 2

De Kobo Stylus 2 ziet eruit als een pen. In de e-reader kan je hem ook zo gebruiken. Je kan stukken tekst selecteren, onderstrepen, tekenen, woorden schrijven op de pagina’s en meer. Wil je iets weghalen? Dan kan dat gewoon met de achterkant van de pen. Je kan ook kiezen voor de dikte van de penstreep. Er is ook een set verkrijgbaar met vervangende penpunten.

Kobo Stylus 2 Pen voor eReader - Zwart - Oplaadbaar - Markeerknop - Gum

68,74
Bol.com
Prijs gecheckt op 21 mei 2024 03:05

Hoes voor de e-reader

Voor deze e-reader kan je een schermprotector kopen en een hoes. Met deze hoes is jouw e-reader goed beschermd en kan je hem makkelijk meenemen.

Kobo Libra Colour Hoes voor eReader - SleepCover - Blauw - Ingebouwde standaard

39,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 21 mei 2024 03:05

Meer e-readers met kleurenscherm

Naast de Kobo Libra Colour heb je ook de Kobo Clara Colour, een goedkopere versie. Naast deze Kobo e-readers met kleurenscherm zijn er ook andere merken die zo’n e-reader op de markt hebben gebracht. Hierbij kan je denken aan het merk BOOX. Dit merk heeft meerdere e-inkt tablets met kleuren waar je nóg meer mee kan dan alleen boeken lezen. Je kan ook eens kijken naar de PocketBook InkPad Color 3, een e-reader met kleurenscherm van het merk PocketBook.


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.
Deel dit artikel op: