Kom Atir kom recensie: interessant boek

Kom Atir kom

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Kom Atir kom gaat over de legendarische (en waargebeurde) voetreis met een giraffe van Marseille naar Parijs in 1827.

Kom Atir kom samenvatting

‘Kom Atir kom’ gaat over de legendarische voetreis die van Marseille tot Parijs leidde, om de giraf Zoraféh naar de Franse koning te begeleiden.

Deze roman is gebaseerd op deze waargebeurde voetreis die plaatsvond in 1827. De eerste giraffe in Frankrijk, cadeau gedaan door de pasja van Egypte, moet Karel X bereiken. Deze tocht duurde 42 dagen en de lezer leest mee met de twee hoofdpersonen: Etienne Geoffroy Saint-Hilaire, een gerenommeerde zoöloog die al aardig op leeftijd is, en Atir, de jonge dierenverzorger die is opgegroeid in Soedan en vroeger slaag is geweest.

Deze reis van bijna 900 kilometer verloopt niet zonder slag of stoot wat voor een boeiend verhaal zorgt.

Kom Atir kom in de winkel bekijken

Over de auteur

Agnita de Ranitz studeerde kunstgeschiedenis en egyptologie in Parijs en heeft een tijd gewerkt in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Nadat ze trouwde is ze in Frankrijk gaan wonen waar ze dertig jaar lang pianoles gegeven heeft. Daarnaast is ze ook beeldhouwster.

Haar debuutroman De vrouw op het perron verscheen in 2016.

Haar tweede roman ‘Kom Atir kom’ verscheen tijdens de Boekenweek van 2020. Ze bereidde zich voor op dit boek door naar Kenia af te reizen en daar giraffes in hun natuurlijke omgeving te observeren.

Op 1 oktober 2022 verscheen de roman Clara de eerste neushoorn in Nederland

Informatie en beoordeling

Titel: Kom Atir kom

Genre: Historische roman

Auteur: Agnita de Ranitz

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Brainbooks

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 27 February 2020

ISBN: 9789078905196

Aantal pagina's : 350

  • Interessant
4

Summary

Naast het prachtige verhaal en de interessante geschiedenis, weet De Ragnitz de personages goed uit te werken. De dialogen sluiten naadloos aan op het verhaal en worden daar soepel in verwerkt en ook de beschrijvingen van de omgeving zorgen ervoor dat je werkelijk voelt alsof je er bij bent. Hoewel dit verhaal gebaseerd is op waargebeurde zaken, spreekt het wel heel erg tot de verbeelding. Interessant dat de brieven die geschreven worden ook een ware toevoeging zijn aan het verhaal en niet als losse flodders er tussen hangen. Dit is knap gedaan. Kortom, Kom Atir kom is een parel onder de historische romans en het boek verdient dan ook een zeer breed lezerspubliek.

Pluspunten

  • Alle onderdelen zitten goed in elkaar
  • Interessant stukje geschiedenis
  • Vloeiend geschreven

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: