Koningin van de onderwereld (Girl, Goddess, Queen): Hades en Persephone

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Duizenden jaren geleden is er door de goden een leugen verteld. Persephone (toen nog genaamd ‘ Kore’) was slechts een pion in het spel van andere goden, Hades zou haar ontvoerd hebben om met haar te trouwen. Dat haar moeder zo wanhopig en verdrietig was dat ze ervoor zorgde dat de aarde begon te sterven.

Het echte verhaal is veel interessanter…

Persephone was niet ontvoerd, maar ze is zelf de onderwereld in gesprongen. Ze zou zich nooit laten trouwen met een zelfvoldane god die meer verliefd is op zichzelf dan hij is op haar.

Het enige dat ze nu nog moet doen is hem ervan overtuigen om mee te doen met haar plan. Hades is een irritant aantrekkelijke en arrogante heerser dus dat wordt een uitdaging. Het plan van Persephone zal bovendien de berg Olympus op zijn grondvesten doen trillen.

Maar de gevolgen kunnen dodelijk zijn, zeker als je je al in de hel bevindt…

Koningin van de onderwereld in de winkel bekijken

Over de auteur

Bea Fitzgerald schrijft romantische YA fantasy. Ze heeft zich laten inspireren door Griekse mythologie. Girl, Goddess, Queen (Koningin van de onderwereld) is haar debuut. Dit werk is gelijk opgepikt door de Sunday Times en werd door hen bestempeld als bestseller. Het is ook op de lijst voor verschillende Awards gekomen en heeft uiteindelijk de Fantasy Romance of the Year (2024) gewonnen. Het verhaal is momenteel in 13 talen uitgebracht maar daar komen er nog steeds nieuwe bij.

Bea heeft binnen dit thema twee boeken uitgebracht:
– Koningin van de onderwereld (Girl, Goddess, Queen)
– De vloek van het orakel (The End Crowns All)

Bea schrijft ook dark fiction voor volwassenen en haar debuut thriller Then Things Went Dark wordt uitgebracht in augustus 2024.

Informatie en beoordeling

Titel: Koningin van de onderwereld

Genre: Romance, Fantasy, YA

Auteur: Bea Fitzgerald

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Van Goor

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 20 July 2023

ISBN: 9789000386826

Aantal pagina's : 400

  • Niet altijd even goed geschreven, maar echt een plezier om te lezen!
3.5

Review

Ik heb de Engelse uitgave van dit boek gelezen: wat een schitterend exemplaar. De Nederlandse vertaling mag er echter ook echt zijn, zeker de special edition.

Is dit een goed geschreven boek? Nee, zeker niet. Het is echt wel heel erg vermakelijk. Toen ik begon in dit verhaal, had ik even verwacht het boek uit uit te lezen, maarrrr ik werd toch echt wel in het verhaal getrokken. Het idee van het plot is leuk, lekker feministisch tintje aan de Griekse mythologie; het is mij goed bevallen. Niet te ingewikkeld, heel fantasierijk en magisch. Een verhaal over hoe een jonge vrouw voor zichzelf opkomt en haar eigen kracht ontdekt.

Houd je van Griekse mythologie maar dan op een zacht vuurtje? Dan is dit echt een boek voor jou. De romantiek is wel degelijk aanwezig aangezien het een belangrijke basis voor het plot vormt, maar het is absoluut geen smut. Veilig voor de jongere lezers 😉

 


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: