Koningsval (King’s Cage): Rode koningin #3

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Nederlandse vertaling van dit boek is helaas heel erg moeilijk te verkrijgen.

Koningsval/King’s Cage is het derde deel in de Rode Koning/Red Queen-serie.

Mare is gevangen genomen door Maven en ze wordt vastgehouden in zijn paleis. Ze hebben haar onschadelijk gemaakt en ze is overgegeven aan de grillen van de jongen van wie ze ooit gehouden heeft. Maven is druk bezig met het verder uit te werken van de plannen die zijn moeder ooit smeedde, in een poging om de controle over zijn land, en zijn gevangene, te behouden.

Terwijl Mare wanhopig zoekt naar een manier om te ontsnappen en ze zichzelf bij elkaar probeert te houden, zijn de Roden ondertussen onvermoeibaar verder gegaan met het organiseren van hun opstand, ze trainen, breiden uit. Ze bereiden zich voor op een oorlog, aangezien ze zich niet langer meer in de schaduwen kunnen verschuilen.

Cal zal niet rusten voor hij Mare terug heeft.

Wanneer bloed zich tegen bloed keert, gave tegen gave, is er misschien niemand meer over om straks het vuur te blussen en zal Norta tot de grond toe afbranden…

King’s Cage in de winkel bekijken

Over de auteur

Victoria Aveyard schrijft boeken en ze schrijft voor televisie. Ze is geboren in een klein stadje in het westen van Massachusetts. Ze is afgestudeerd in schrijven voor film en televisie.
Ze heeft de succesvolle Red Queen-serie (Rode Koningin) op haar naam staan en daarnaast heeft ze onlangs de Realm Breaker -serie afgerond.

Ze woont in Los Angeles, samen met haar partner en haar hond.

Haar werken worden vertaald en wereldwijd verkocht.

Red Queen
1. Red Queen (Rode Koningin)
2. Glass Sword (Zwaard van glas)
3. King’s Cage (koningsval)
4. War Storm (niet vertaald in het Nederlands)

Realm Breaker
1. Real Breaker
2. Blade Breaker
3. Fate Breaker

Kijk voor meer fantasy eens hier!

Informatie en beoordeling

Titel: Koningsval / King's Cage

Genre: YA, fantasy

Auteur: Victoria Aveyard

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Orion

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 5 March 2019

ISBN: 9780062310705

Aantal pagina's : 544

  • Een heerlijke mix van dystopie, YA-fantasy, politieke intriges, liefde en actie.
4

Review

Dit deel van deze heerlijke serie is bijna opgezet als een soort schaakspel: tactische moves worden gezet, plannen gesmeed, de aanval wordt voorbereid. De personages zijn pionnen op een groter speelveld en ik denk dat we in deel vier pas de gehele omvang van alles te zien zullen krijgen. Maven is aan zet, maar met zijn moeder nog volledig in zijn hoofd kreeg ik eigenlijk een beetje medelijden met hem; hij weet het eigenlijk ook allemaal niet. Maven is niet in staat om normaal lief te hebben, maar wil dat eigenlijk wel: hoe treurig is dat? Mare herstelt zich in dit derde boek ook goed: in het tweede deel vond ik haar best egoïstisch en ondoordacht handelen. Nu heeft ze geleerd, ze is gegroeid, ik hou weer van haar. Het einde van dit deel was, ondanks dat het er dik aan zat te komen, toch zeer pijnlijk. Ik ben dan ook gauw in het vierde deel gedoken in de hoop dat de situatie gauw verbetert. Een heerlijke mix van dystopie, YA-fantasy, politieke intriges, liefde en actie.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: