Kroon van gouden beenderen: Goede personages, ingewikkeld plot

Kroon van gouden beenderen recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In Kroon van gouden beenderen blijkt Poppy de troonopvolger van Atlantië, maar nu duistere en sluimerende krachten opnieuw ontwaakt zijn, zullen die er alles aan doen om te voorkomen dat zij daadwerkelijk de kroon in handen krijgt. De koning van Bloed is de grootste vijand en ook zij heeft plannen gesmeed om Poppy bij de kroon weg te houden. Poppy en Casteel reizen naar het rijk van de goden om daar hulp te vragen. Hoe ver zijn ze bereid te gaan voor het land en het volk?  

Kroon van gouden beenderen samenvatting

Deel 3 uit de Blood and Ash-serie!

Poppy heeft recht op de kroon van Atlantië, maar deze krijgt ze niet zomaar zonder slag of stoot. Er komen duistere geheimen aan het licht en krachten die lang vergeten zijn doen er alles aan om te voorkomen dat Poppy ook daadwerkelijk de kroon in haar bezit krijgt. De koningin van Bloed en As vormt de allergrootste bedreiging en heeft ook haar eigen plannen gesmeed. Samen met haar prins Casteel zal Poppy naar het land van de goden moeten reizen om daar de koning te wekken. Onderweg daarnaartoe ontdekken ze hoe ver ze bereid zijn te gaan voor het land en het volk, maar ook voor elkaar.

Kroon van gouden beenderen in de winkel bekijken

Over de auteur

Jennifer Armentrout is een machine: ze heeft al meer dan 50 boeken op haar naam staan en ze is nog maar 42. Haar meest populaire boeken zijn de Bloed en as-serie en de daaraan verwante serie Flesh and Fire. Beide series zijn nog niet voltooid, maar fans hoeven nooit lang te wachten.
Haar boeken hebben een heleboel prijzen gewonnen, vooral de populariteitsprijzen onder de jeugd

Armentrout schrijf vooral fantasy, New Adult boeken en romantische boeken.
Ze woont in West Virginia met haar man, haar geiten, haar hond en haar alpaca’s.

In 2015 is Armentrout gediagnosticeerd met retinitis pigmentosa, een ziekte waarbij je uiteindelijk je zicht verliest. Naast schrijven is ze dus ook gepassioneerd over het informeren en onderwijzen over blindheid.

Lees de Bloed en As-boeken op de juiste volgorde:

1: Uit bloed en as
2: Rijk van vlees en vuur
3: Kroon van gouden beenderen
4: De strijd van twee koninginnen
5: A Soul of Ash and Blood (nog niet vertaald)

Verwant aan de Bloed en As-serie is ook de Flesh and Fire-serie:

1: Schaduw in het vuur
2: A Light in the Flame (nog niet vertaald)
3: A Fire in the Flesh (aangekondigd)

Informatie en beoordeling

Titel: 🇳🇱 Kroon van gouden beenderen / 🇬🇧 The Crown of Gilded Bones

Genre: Fantasy, NA

Auteur: Jennifer Armentrout

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Z&K

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 12 October 2022

ISBN: 9789020552522

Aantal pagina's : 640

  • Goede personages, ingewikkeld plot, oude grapjes
3

Summary

In de eerste twee delen bleven we achter met een heleboel vragen (zou dit opzettelijk gedaan zijn?). In dit deel worden een heleboel van die vragen beantwoord, waardoor het een vrij zwaar boek is geworden. De boel wordt ingewikkeld en meer en meer lagen worden zichtbaar. Ergens geeft mij dit ook het gevoel dat de serie gerekt wordt aangezien het succes groot is…Poppy blijkt krachten te hebben en ineens blijken die krachten nog sterker en dan is er weer een nieuwe ontdekking, het gaat maar door. Het boek start sterk met veel actie en sensatie, maar het midden sleept zich voort. Wat mij ook begon te storen is dat veel grapjes veel worden herhaald en eigenlijk allang niet meer leuk zijn. De dialogen die in de eerste twee boeken lucht gaven, voelen nu een beetje geforceerd. We weten bijvoorbeeld dat Poppy graag mensen neersteekt, maar om dat nu nog telkens aan te halen begon mij een beetje te vervelen. Ik heb nog wel goede hoop voor het vierde deel, maar het derde boek was zeker niet het beste.

Pluspunten

  • Veel vragen worden beantwoord
  • Romantiek

Minpunten

  • Herhaalde grapjes die niet zo leuk meer zijn
  • Zwak middendeel

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: