Liefde en dood in de rode stad

€11,99
Bol.com
€16,99
2 nieuw vanaf €16,99
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 14:01
Amazon.nl

Een onmogelijke liefde…

Mahmood is pas negentien jaar oud. Hij woont in Bologna, het zijn de jaren tachtig. Mahmood is gek op mooie boeken en verhalen en studeert daarom literatuur. Toch merkt hij dat de literatuur niet zijn hart veroverd heeft. Wat hij liever wil: kok worden. Hij besluit het roer om te gooien en beëindigt zijn studie literatuur.

Op een warme zomeravond ontmoet hij Davide, en beeldschone man, op wie Mahmood in één klapt verliefd wordt. Maar Davide blijkt een heel stuk ouder te zijn dan Mahmood en hij is terughoudend. Mahmood maakt volop plannen voor de toekomst maar dan slaat het noodlot toe. Een vreselijke aanslag zet Bologna op zijn kop en Mahmood heeft zo zijn vermoedens over wie er achter deze aanslag zou kunnen zitten…

Een verhaal over het volgen van je hart, ook al lijkt dat onmogelijk. 

Liefde en dood in de rode stad in de winkel bekijken

Over de auteur

Rindert Kromhout wilde altijd dierenarts of bioloog worden. Echter moet je voor beide beroepen lang naar school. In plaats daarvan koos hij ervoor om kleuterleider te worden via een avondopleiding. In diezelfde tijd begint hij met het schrijven van kinderverhalen. Hij haalt zijn diploma maar Rindert heeft nooit voor de klas gestaan. 

In 1965 brengt Rindert een bezoek aan Rome. Dit bezoek eindigde op een vervelende manier toen Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormden terwijl hij op zijn vlucht aan het wachten was. Hierbij werden zestien mensen gedood. 

Ondanks deze nare ervaring heeft Rindert wel een passie voor Italië ontwikkeld en dat is duidelijk in zijn werk te merken, zoals in Liefde en dood in de rode stad.

Ook interessant

Aroma – Ann Galland: Venetië, 1978. Een weesmeisje, een koffiehuis en een onverwachte erfenis.

De bijenhouder van Aleppo – Christy Lefteri: Nuri en Afra moeten vluchten uit Syrië. In Groot-Brittannië wacht een familielid op ze, maar dan moeten ze daar wel eerst geraken. Een emotionele en heftige reis waarin ze voor de grootst denkbare verschrikkingen komen te staan.

History is All You Left Me – Adam Silvera: Griffin verliest de liefde van zijn leven: Theo. Hoe moet hij nu verder? Ook in het Nederlands verkrijgbaar als ” vroeger is alles wat ik van je heb”

Informatie en beoordeling

Titel: Liefde en dood in de rode stad

Genre: Roman

Auteur: Rindert Kromhout

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Leopold

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 1 November 2023

ISBN: 9789025885786

Aantal pagina's : 110

  • Een incompleet maar sfeervol plaatje.
3

Review

Mijn verwachtingen waren te hoog. Toen ik de achterflap las, koppelde ik mijn verwachtingen direct aan eerder gelezen boeken met een vergelijkbaar plot. Dit is echter een dun boekje en ook een enigszins dun verhaal. Er zit een heleboel in: rebellen, oorlog in Libië, relatie met leeftijdsverschil, alleen bleven al deze elementen oppervlakkig. De personages blijven vrij eendimensionaal, het verhaal biedt weinig ontwikkeling en het einde is al helemaal abrupt. Ik hield van de sfeer die het boek oproept en bijtijds ook van de hoofdpersoon, maar het plaatsje als geheel was gewoon echt niet compleet.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.