Lieve Chris – een intense vriendschap die even intens op papier is gezet.

Lieve Chris
€12,99
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 14:03
Amazon.nl
€12,99
Ebook.nl

Lieve Chris speelt zich af in de jaren 80. Het speelveld: Amsterdam. Krakers en agenten vechten met elkaar en de jonge generatie probeert een weg te vinden door de werkloosheid, de dreigende kernoorlog en de idealen van de jaren 60.
Wanneer de ME hardhandig een kraakpand in Amsterdam ontruimt, tijdens een bijeenkomst waar de zestienjarige Sasja stiekem bij aanwezig was, wordt ze opgevangen voor Christina. Vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk. Ze zien het leven als een feest. Ze doen wat ze willen, met wie ze maar willen. Maar juist deze manier van leven zorgt er uiteindelijk voor dat hun vriendschap onder druk komt te staan…

Lieve Chris in de winkel bekijken

Over de auteurs

Lieve Chris is geschreven door niet één maar twee auteurs.

Sabine van den Eynden is scenarist en auteur. Ze heeft meerdere romans op haar naam staan en ze maakte films. Ze is onder andere bekend door de scenario’s voor GTST, Goudkunst en Verliefd op Ibiza.

Antoinette Hoes is expert op het gebied van digitale media en communicatie. Haar werk heeft meerdere nominaties en prijzen in de wacht gesleept.

Wil je meer weten? Klik dan hier.

Bekijk ook eens: Normale mensen van Sally Rooney.

Lieve Chris

Informatie en beoordeling

Titel: Lieve Chris

Genre: Roman

Auteur: Sabine van den Eynden en Antoinette Hoes

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Uitgeverij Pluim

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 10 May 2023

ISBN: 9789493304291

Aantal pagina's : 317

  • Een intense vriendschap die even intens op papier is gezet.
3.5

Review

Toen ik dit boek startte, had ik niet het gevoel dat dit iets voor mij zou zijn. Ik was bang voor het vele gepraat over feminisme, de anarchie, je kent het wel.¬† Dit was gelukkig totaal niet aan de hand. De bijzondere en intense vriendschap tussen twee jonge dames staat centraal, hoe ze hun weg vinden in het Amsterdam van de jaren 80, de caf√©s, de onbezonnenheid en ik heb ervan genoten. Een totaal ander tijdperk waarin alles kon en mocht. Deze delen waren heerlijk beschreven, ik waande me in die wereld. De dialogen zijn vlot, de schrijfstijl is fris, het is een meeslepend verhaal. Het duurde dan ook niet heel lang voor ik het boek uit had. Waarom dan toch maar 3,5 sterren? De wending die ik met vrees aan voelde komen, werd ook werkelijk in het verhaal gestopt en dat vond ik jammer. Ik had zo gehoopt op iets anders. Het thema seksualiteit komt in de Nederlandse literatuur vaak bod en ik vind het juist prettig om eens een keer iets √°nders te lezen. Iets wat niet per se schokkend hoeft te zijn. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak. Wel moet ik zeggen dat ik blij ben dat het waardig is verwoord en dat deze manier paste binnen het verhaal. Het einde vond ik ook wat tegenvallen, zeker in verhouding met de kwaliteit die eerder in het boek werd neergezet: er wordt gesproken over een enorm probleem dat ten grondslag ligt aan een jarenlange ruzie en aanhoudend stilzwijgen. Als lezer ben je toch continu benieuwd naar wat het dan zou kunnen zijn en het verhaal stuurt beetje bij beetje aan op de onthulling, maar als ik heel eerlijk ben vond ik na de opgebouwde spanning hieromheen de daadwerkelijke onthulling een kleine domper. Al met al is het een boek dat ik zeker met plezier heb gelezen. Misschien zit hier wel een potenti√ęle film in?

Pluspunten

  • Sterke beschrijvingen
  • Interessante personages
  • Meeslepend
  • Je wordt echt meegenomen in de tijd

Minpunten

  • Onbevredigend einde
  • Typisch Nederlandse seks
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.