Lily: ‘Het boek deed me herinneren aan The Hunger games’

Lily

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De verwende Lily (14 jaar) wil maar één ding: de allermeeste volgers krijgen. Ze is tot alles bereid. Ze is zelfs bereid om haar leven op het spel te zetten. Het is 2049 en het klimaat is kapot: het is 50 graden buiten, de lucht vervuild en het grootste deel van de planeet is onbewoonbaar. Lily leeft in luxe en in onwetendheid. Wanneer ze voor haar kanaal iets radicaals wil doen om nog meer volgers te krijgen, besluit ze de wereld in te trekken. Ze is niet voorbereid op wat ze daar tegenkomt, en op wie ze daar tegenkomt… 

Winnaar van het beste boek voor jongeren 2022!

Samenvatting Lily

Het is 2049 en het klimaat is helemaal verwoest: de buitentemperatuur is 50 graden, de lucht te vuil om in te kunnen ademen, het zeewater staat zo hoog dat alle steden ondergelopen zijn. Elke dag is er weer een nieuw virus dat de kop op steekt en de mensheid leeft in een constante angst voor ziektes en bacteriën. Lily is 14 en zij weet niet beter dan dat het leven onder deze omstandigheden normaal is. Ze is een belangrijke influencer en verdient daar zeer goed mee.

Lily boek

Ze leeft dus erg comfortabel. Om de állergrootste te worden met de allermeeste volgers, beseft ze dat ze een gedurfd avontuur nodig heeft. Tijdens een vakantie ontmoet ze Samuel, de perfecte reisgenoot. Samen besluiten ze alles achter te laten en voorbij de grote muur te gaan om de echte wereld te ontdekken. De werkelijkheid is vele malen verschrikkelijker dan ze ooit had kunnen denken. Via haar kanaal brengt Lily de andere mensen op de hoogte van deze situaties, maar daar is niet iedereen even blij mee….

Over Tom de Cock

Tom De Cock is een Belgische radio-dj, televisiepresentator en schrijver, geboren op 23 september 1983 in Schoten, België. Hij begon zijn carrière als radio-dj bij Donna en later bij MNM. Op televisie werkte hij als publieksopwarmer en voice-over voor verschillende programma’s en presenteerde hij enkele shows, waaronder “De Strafste School van Vlaanderen” en “Kennismakers.” Als schrijver heeft hij enkele boeken op zijn naam staan, waaronder “De Openbaring, een profetie” en “Lily.” Daarnaast is hij ambassadeur voor organisaties die zich inzetten voor holebi-jongeren en het mentale welzijn van kinderen en jongeren in Vlaanderen.

Het boek Lily van Tom de Cock kopen

Mijn recensie

Genre: Jongeren, YA

Auteur: Tom de Cock

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Pelckmans

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 17 May 2021

ISBN: 9789463832717

Aantal pagina's : 396

3.5

Summary

Een lekker boek vol met elementen die de jeugd aanspreken. Af en toe is het naar mijn mening iets aan de langdradige kant. De hoofdpersoon Lily is aan het begin van het boek eigenlijk heel irritant, maar ik denk dat dit ook de bedoeling was. Langzaam verovert ze toch je hart door de dingen die ze in het verhaal doet en meemaakt. Het verhaal zit goed in elkaar en er is duidelijk over nagedacht, iets wat ik zelf altijd kan waarderen. Er zijn geen losse eindjes en alles wordt aan het einde ontrafeld. Ook schuwt de schrijver niet voor schokkende gebeurtenissen. Het boek deed me herinneren aan The Hunger games maar dan met een vleugje Greta Thunberg. Gelukkig is het tweede deel al uitgebracht en kan ik doorlezen!

Pluspunten

  • Meeslepend
  • Actueel
  • Goed uitgedacht

Minpunten

  • Het verhaal start wat langzaam op
  • Het boek is iets aan de dikke kant

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: