Magiër 2 – De duivelsdief: Niet het vervolg waar ik op hoopte

Magiër 2 - De duivelsdief recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het eerste deel van de Laatste Magiër heb ik met veel plezier gelezen. Daarna ben ik meteen begonnen aan het tweede deel van het boek. Ik heb van tevoren geen recensies gelezen van anderen, omdat ik (helemaal bij vervolgdelen van boeken) er blanco in wilde gaan. Hieronder lees je mijn recensie van Magiër 2 – De duivelsdief. In het Engels: The Last Magician 2: The Devil’s Thief. Deze heeft – net als het eerste deel – een Heroes-achtige slogan gekregen: Hunt the Stones. Beware the Thief. Avenge the Past.

De duivelsdief samenvatting

In De duivelsdief, het tweede deel van de Magiër-serie van Lisa Maxwell, gaan Esta en Harte verder op hun zoektocht door tijd en ruimte. Ze zijn op een missie om de magische elementen te vinden die nodig zijn om het boek genaamd Ars Arcana compleet te maken, een krachtig artefact dat de mogelijkheid heeft om de Barrière, die magiërs gevangen houdt in New York, te vernietigen. Terwijl ze worden achtervolgd door vijanden en geconfronteerd worden met verraad, moeten Esta en Harte bepalen wie ze kunnen vertrouwen en welke offers ze bereid zijn te brengen voor de toekomst van de magie.

In de winkel bekijken

Belangrijke personages in De duivelsdief

  • Esta, een getalenteerde dievegge met de unieke gave om door de tijd te reizen. Ze is getraind om artefacten uit het verleden te stelen die haar begeleider helpen in zijn strijd tegen de Orde. In “The Last Magician” wordt Esta naar het New York van 1902 gestuurd om het Boek van Mysteriën te stelen voordat het vernietigd wordt.
  • Harte Darrigan: Harte is een Mageus, net als Esta, maar hij is ook een illusionist die de werkelijkheid naar zijn hand kan zetten. Zijn verleden is complex en pijnlijk, en zijn lot is nauw verweven met dat van Esta, het Ars Aracana, en de toekomst van de Mageus in New York.
  • Viola is een belangrijk personage dat in De duivelsdief verder wordt uitgediept. Ze heeft een duister verleden en heeft te maken gehad met verraad, waardoor ze moeite heeft om anderen te vertrouwen. Haar loyaliteit en motieven zijn gedurende het verhaal complex en ontwikkelen zich naarmate de plot vordert.
  • Jack is een charismatische maar gevaarlijke antagonist in het verhaal. Zijn connectie met het criminele onderwereld van New York en zijn betrokkenheid bij de Orde maken hem tot een cruciale speler in de strijd om het Boek van Mysteriën.
  • Jianyu is een Mageus met de kracht van een draak. In The Devil’s Thief wordt zijn achtergrond verder verkend.

Over Lisa Maxwell

Lisa Maxwell is de auteur van De Laatste Magiër, De Dief van de Duivel en Verlos me. Ze groeide op in Akron, Ohio, en heeft een doctoraat in het Engels. Ze heeft gewerkt als docent, wetenschapper, boekverkoper, redacteur en schrijver. Wanneer ze geen boeken schrijft, is ze docent aan een lokale hogeschool. Ze woont in Virginia met haar man en twee zoons.

Mijn mening over de Magiër 2 – De duivelsdief

Titel: Magiër 2 - De duivelsdief

Genre: Fantasy

Auteur: Lisa Maxwell

Uitgave: 1

Bindwijze: EBook

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 16 October 2020

3

Summary

Dit was zeker niet het vervolg waar ik op hoopte. Het boek is enorm lang, waardoor ik (wederom) halverwege voor lange tijd mijn interesse verlies. Lisa Maxwell had dit ook in de helft van de bladzijden kunnen beschrijven. In deel twee doet Maxwell een poging om de wereld groter te maken. Waar we in deel 1 voornamelijk in New York zijn, gaat deel 2 verder. Helaas voelt het geheel nog steeds vrij klein aan. Het draait nog steeds om dezelfde personages, die precies dezelfde gesprekken voeren, waar ze zich ook bevinden. De zoektocht naar de verschillende artefacten, hoewel potentieel boeiend, verzandt in overbodige subplots en afleidingen die weinig toevoegen aan het hoofdverhaal.

Toch kan ik de wereld van de Mageus wel waarderen. De karakters, die bijna allemaal in deel 1 werden geïntroduceerd, zijn zeker niet slecht uitgewerkt. Vooral de delen waarin Jack en Viola eigen verhaallijnen hebben kon ik waarderen. Hier kon ik mijn aandacht wel bij houden. Ik zal het derde deel wel gaan lezen. Hoewel De Duivelsdief zijn tekortkomingen heeft, is het onmiskenbaar dat Lisa Maxwell een fascinerend universum heeft gecreëerd. Ik had alleen op een beter (en iets dunner 😉) vervolg gehoopt.


Categorie: Review

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.
Deel dit artikel op: