Meer gelukkig dan niet: Niet zo pakkend als ik had gewild

Meer gelukkig dan niet

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De zestienjarige Aaron is niet gelukkig. Hij heeft veel nare dingen meegemaakt in zijn leven en hij kan het geluk niet meer voelen. Tot hij Thomas ontmoet. Een nieuwe vriend die meer losmaakt in Aaron dan hij in eerste instantie dacht. Met Thomas durft hij voor het eerst te praten over zijn verleden, maar hij ontdekt dan dat door jezelf open te stellen, er nieuwe mogelijkheden ontstaan om pijn gedaan te worden. Aaron heeft de oplossing gevonden: een geheugenverandering ondergaan. Maar kan je weglopen voor wie je werkelijk bent?

Meer gelukkig dan niet samenvatting

‘Meer gelukkig dan niet’ is het debuut van Adam Silvera, die bekendheid kreeg met het boek ‘They Both Die at the End‘ en het onlangs uitgebrachte ‘The First to Die At The End’.

Het leven van Aaron (16 jaar) is geen makkie. Hij heeft een pittig familiedrama meegemaakt en sindsdien is hij vergeten hoe het is om gelukkig te zijn. Hij heeft goede vrienden, een lieve moeder, de mooiste vriendin. Niets kan hem het geluk doen ervaren.

Tot hij op een dag Thomas ontmoet. Aan hem durft hij eindelijk over zijn verleden te vertellen en te dromen over de toekomst. Maar daarbij leert Aaron ook dingen over zichzelf die zijn leven juist weer ingewikkeld maken en nieuwe pijn met zich meebrengen.
Zijn hoop: Leteo, een bedrijf dat (een gedeelte van) je geheugen kan wissen. Aaron kan dus alle nare herinneringen laten verdwijnen en zijn leven opnieuw beginnen. Zal het werken?

‘Meer gelukkig dan niet’ bekijken

€22,95
3 nieuw vanaf €22,95
3 tweedehands vanaf €13,99
Prijs gecheckt op 21 mei 2024 06:52
Amazon.nl

Over de auteur: Adam Silvera

Adam Silvera is de auteur van het razend populaire boek ‘The Both Die at the End’. Naast deze TikTok-hit heeft hij nog meer titels op zijn naam staan: The First to Die at the End, More Happy Than Not (HBO heeft dit in 2020 als serie uitgebracht)History Is All You Left Me, Infinity Son, Infinity Reaper, What If It’s Us en Here’s to Us. Al deze boeken zijn zeer goed ontvangen.

Adam Silvera is een jonge auteur (7 juni, 1990) met al veel successen. Hij begon als kind al met schrijven.

Silvera is afkomstig uit de uitgeverijenwereld en hij heeft dienst gedaan als recensent van kinderboeken en jeugdboeken. Hij is afkomstig uit New York en woont nu in Los Angeles.
Wil je meer van hem weten? Bezoek dan zijn eigen website.

Meer gelukkig dan niet review

Titel: 🇬🇧 More Happy Than Not / 🇳🇱 Meer gelukkig dan niet

Genre: Roman, YA

Auteur: Adam Silvera

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Clavis

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 22 January 2019

ISBN: 9789044831726

Aantal pagina's : 384

3

Summary

Dit is het debuut van Silvera, maar het laatste boek dat ik van hem gelezen heb. Misschien dus in de verkeerde volgorde. Zijn andere werken waren veel pakkender en emotioneler dan dit boek. Ook vond ik het steeds terugkerende thema van homoseksualiteit een beetje saai worden. Hoewel dit natuurlijk een onderwerp is van nu, actueel, belangrijk om te bespreken, merkte ik dat ik een beetje moe werd van het verhaal waarin opnieuw een jongen ontdekt dat hij op jongens valt. Silvera weet wel als geen ander het realistische te koppelen aan een zeer onwaarschijnlijk element, in dit boek dus het fenomeen ‘Leteo’, een bedrijf dat je geheugen kan wissen, zodat je trauma’s bijvoorbeeld achter je kunt laten, en door met je leven kan. Het gevaar en de dreiging zijn mooi omschreven en dus voelbaar voor de lezer. Net als zijn andere boeken, komt ook deze relatief traag op gang. Achteraf ben ik dan wel weer blij dat ik dit verhaal heb gelezen.

De boodschap is mooi en duidelijk: je kan niet weglopen voor wie je werkelijk bent. Lang verhaal kort: niet het beste werk van Silvera, maar toch ook wel weer zonde om het niet te lezen! “From the shapes cast by the green paper lantern, you would never know that there were two boys sitting closely to one another trying to find themselves. You would only see shadows hugging, indiscriminate.”

Pluspunten

  • Mooie boodschap

Minpunten

  • Weinig origineel binnen zijn oeuvre

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: