Michael Connelly boeken volgorde

Volgorde Michael Connely boeken

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je een liefhebber bent van misdaadromans, dan is de kans groot dat je wel eens een boek van Michael Connelly in handen hebt gehad. Ik heb regelmatig met één van zijn boeken in mijn handen gestaan in een kringloopwinkel. Connelly, bekend om zijn diepgaande en meeslepende verhalen, heeft een indrukwekkend oeuvre op zijn naam staan. In dit artikel neem ik je mee door de verschillende series en boeken van Michael Connelly. Ik leg je uit in welke volgorde je zijn boeken moet lezen.

De Harry Bosch-serie: De kern van Connelly’s werk

Harry Bosch staat centraal in Connelly’s universum. Deze reeks begon in 1992 met “The Black Echo” en is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest geliefde misdaadseries. De serie omvat boeken als “The Black Ice” (1993), “The Concrete Blonde” (1994), en vele andere, met “Resurrection Walk” (2023) als een van de meest recente toevoegingen.

Harry Bosch is een voormalig politieagent van Los Angeles die nu als privédetective werkt. Hij staat bekend om zijn obsessieve toewijding aan de waarheid en zijn onconventionele methoden. Ondanks een moeilijke jeugd en innerlijke demonen, blijft Bosch vechten voor gerechtigheid.

Juiste volgorde Harry Bosch serie boeken van Michael Connelly

Nederlandse titel / Engelse titel

Tip: Bekijk hier alle boeken binnen deze serie in de winkel.

 1. Tunnelrat – The Black Echo
 2. Nachtgoud – The Black Ice
 3. Betonblond – The Concrete Blonde
 4. Hartzuur – The Last Coyote
 5. Kofferdood – Trunk Music
 6. Spoordood – Angels Flight
 7. Donkerder dan de nacht – A Darkness More Than tight
 8. Stad van beenderen – City of Bones
 9. Verloren licht – Lost Light
 10. Stroomversnelling – The Narrows
 11. Slotakkoord – The Closers
 12. Echo Park – Echo Park
 13. Blind vertrouwen – The Overlook
 14. Tweede leven – Nine Dragons
 15. De val – The Drop
 16. De zwarte doos – The Black Box
 17. Brandhaard – The Burning Room
 18. Over de grens – The Crossing
 19. De keerzijde – The Wrong Side of Goodbye
 20. Twee soorten waarheid – Two Kinds of Truth
 21. In de stilte van de nacht – Dark Sacred Night
 22. Het nachtvuur – The Night Dire
 23. Het holst van de nacht – The Dark Hours
 24. Woestijnnacht – Desert Star
 25. Eerherstel – Resurrection Walk

De Lincoln Lawyer-serie: De rechtbank als strijdtoneel

Mickey Haller is de halfbroer van Harry Bosch. Hij is de hoofdpersoon van de Lincoln Lawyer-serie van Michael Connelly. In deze boeiende reeks boeken maak je kennis met Haller, een slimme en sluwe advocaat die vanuit de achterbank van zijn Lincoln werkt. Het eerste boek, “The Lincoln Lawyer” (2005), zet de toon voor een reeks rechtbankdrama’s vol wendingen. Andere boeken in de serie, zoals “The Brass Verdict” (2008) en “The Law Of Innocence” (2020), blijven de grenzen van het juridische genre verkennen.

Volgorde boeken Michael Connelly

Mickey Haller, een strafpleiter in Los Angeles, verdedigt cliënten in de meest uitdagende zaken. Ondanks zijn cynisme en sarcasme, is hij diep gedreven door een gevoel van rechtvaardigheid. Zijn worsteling met drugsverslaving en een complex verleden maken hem tot een multidimensionaal personage.

Juiste volgorde Lincoln Lawyer serie boeken van Michael Connelly

Nederlandse titel / Engelse titel

Tip: Bekijk hier alle boeken binnen deze serie in de winkel.

 1. De Lincoln-advocaat – The Lincoln Lawyer
 2. Het laatste oordeel – The Brass Verdict
 3. De herziening – The Rversal
 4. Het recht om te zwijgen – The Fifth Witness
 5. De interne jury – The Gods of Guilt
 6. De wet van de onschuld – The Law of Innocence
 7. Eerherstel – Resurrection Walk

De Renée Ballard-serie: Een nieuw perspectief

Renée Ballard brengt een fris perspectief in Connelly’s wereld. Als een jonge detective die verbannen is naar de nachtdienst, lost Ballard zaken op die anderen hebben opgegeven. Haar doorzettingsvermogen en complexe karakter maken haar (naar mijn mening) een geweldige toevoeging aan Connelly’s universum. Haar verhalen kruisen vaak die van Bosch, wat zorgt voor interessante dynamieken en plotlijnen.

Renée Ballard, een agente van de LAPD die ’s nachts werkt, staat bekend om haar strijd tegen corruptie binnen de politie. Haar intelligentie en vastberadenheid worden vaak overschaduwd door de uitdagingen van seksisme en discriminatie. Ballard heeft een complexe relatie met haar moeder en worstelt met haar identiteit.

Juiste volgorde Renée Ballard serie boeken van Michael Connelly

Let op: Alleen The Late Show (De nachtploeg) is uniek binnen deze serie. De overige titels heb ik ook al benoemd bij de Harry Bosch serie. Deze moeten namelijk in die volgorde gelezen worden.

Nederlandse titel / Engelse titel

Tip: Bekijk hier alle boeken binnen deze serie in de winkel.

 1. De nachtploeg – The Late Show
 2. In de stilte van de nacht – Dark Sacred Night
 3. Het nachtvuur – The Night Fire
 4. Het holst van de nacht – The Dark Hours
 5. Woestijnnacht – Desert Star
 6. The Waiting – Wordt in november 2024 verwacht

De Jack McEvoy-serie: De journalist als detective

Jack McEvoy is een misdaadjournalist, Hij speelt de hoofdrol in een reeks die begint met “The Poet” (1996). Zijn zoektocht naar de waarheid brengt hem vaak in gevaarlijke situaties, waardoor deze boeken een unieke draai geven aan het misdaadgenre.

Jack McEvoy is een journalist die zich in de duistere krochten van misdaad en onrecht waagt. Zijn moed en nieuwsgierigheid brengen hem soms in gevaarlijke situaties, maar zijn scherpe oog voor detail en vastberadenheid om de waarheid te onthullen, maken hem een formidabele speurneus. McEvoy speelt de hoofdrol in meerder boeken.

Juiste volgorde Jack McEvoy boeken van Michael Connelly

Nederlandse titel / Engelse titel

Tip: Bekijk hier alle boeken binnen deze serie in de winkel.

 1. De dichter – The Poet
 2. Ongrijpbaar – The Scarecrow
 3. Een gewaarschuwd man – Fair Warning

Overige personages en standalone romans

Naast deze series heeft Connelly ook boeken geschreven die zich richten op andere personages zoals Terry McCaleb en Cassie Black en stand-alone romans zoals “Chasing The Dime” (2002). Terry McCaleb, een voormalig FBI-agent die zijn vaardigheden nu inzet als privédetective, is gespecialiseerd in het opsporen van seriemoordenaars. Zijn intelligentie en gedrevenheid worden soms overschaduwd door zijn donkere kanten. McCaleb is te vinden in drie boeken, waaronder “De Jacht” en “De Laatste Moordenaar”.

Wie is Michael Connelly?

Michael Connelly is een Amerikaanse thrillerauteur geboren in Philadelphia in 1956. Voordat hij fulltime ging schrijven, werkte hij als journalist voor de Los Angeles Times, waar hij misdaadverslaggeving deed. Deze ervaring inspireerde hem tot het creëren van zijn bekende personages, zoals Harry Bosch en Mickey Haller.

Connelly debuteerde in 1992 met de thriller “De Donkere Engel”, die meteen een groot succes werd. Sindsdien heeft hij meer dan 30 boeken geschreven, die in meer dan 40 talen zijn vertaald en miljoenen keren over de hele wereld zijn verkocht.

Connelly’s boeken worden geprezen om hun realistische en spannende verhalen, complexe personages en scherpe observaties over de menselijke natuur. Hij heeft tal van prijzen gewonnen, waaronder de Edgar Allan Poe Award en de Dilys Award.

Naast zijn thrillers heeft Connelly ook een non-fictie boek geschreven over de moordenaar van zijn moeder. Hij is een fervent golfer en woont in Tampa, Florida.


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.
Deel dit artikel op: