Mijn top 5 favoriete boeken voor Halloween in 2023

Over Halloween

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Halloween komt er weer aan en er wordt weer guur weer herfst 2023 voorspelt. De bladeren vallen van de bomen, de pompoenen verschijnen overal en het wordt weer sneller donker. Wat is een betere manier om je voor te bereiden op deze magische avond dan met een goed boek? Hier zijn mijn top 5 boeken die perfect zijn om te lezen tijdens de aanloop naar Halloween.

The Halloween Tree van Ray Bradbury

Als eerst start ik natuurlijk met een klassieker die zich speciaal op Halloween richt. The Halloween Tree van Ray Bradbury neemt je mee op een betoverende reis door tijd en ruimte. In dit verhaal gaan een stel vrienden op zoek naar de ware betekenis van Halloween. Ze reizen door de geschiedenis om te begrijpen waar onze griezelige tradities vandaan komen. Wat mij betreft een echte must-read!

Leuk om te weten: Dit boek is ook verfilmd!

Dracula van Bram Stoker

Halloween zou niet hetzelfde zijn zonder vampiers. Het boek Dracula van Bram Stoker is het ultieme vampierverhaal in het genre Gothic Novel. Hoewel het al in 1897 is geschreven, blijft het boek tot op de dag van vandaag angstaanjagend. De sluwe graaf Dracula is verhuisd van Transsylvanië naar Engeland om vers bloed te vinden. Hij wordt echter op de voet gevolgd door een groep heldhaftige mensen die hem willen stoppen.

Over Halloween

Halloween top 5 boeken


Halloween is een feestdag die elk jaar op 31 oktober wordt gevierd. Het is vooral populair in landen als de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Mensen verkleden zich in griezelige kostuums, versieren hun huizen met spookachtige decoraties en kinderen gaan langs de deuren voor snoep. Het feest heeft oude wortels en is in de loop der tijd een mix geworden van folklore, tradities en commercie.

Something Wicked This Way Comes van Ray Bradbury

Rad Bradbury is wat mij betreft wel de koning van Halloween. Op plek drie vind je namelijk nog een meesterwerk van deze auteur. Dit verhaal gaat over twee jongens die een sinister rondreizend circus bezoeken. De attracties lijken op het eerste gezicht onschuldig, maar er schuilt iets kwaadaardigs achter. Een absolute aanrader!

Frankenstein van Mary Wollstonecraft Shelley

Wil je tijdens Halloween naar een leuke bestemming? Dan is het geweldig om een bezoekje te brengen aan Burcht Frankenstein. Hoewel je dan niet moet zoeken naar het weer vakantiebestemmingen, want in Duitsland is het nou niet echt geweldig weer in deze periode. Twijfel je? Pak eerst het boek Frankenstein van Mary Shelley! Het is het bekende verhaal van een wetenschapper die een levend wezen creëert uit dode lichamen. Natuurlijk gaat het allemaal mis en ontstaat er een angstaanjagend wezen dat op zoek is naar acceptatie en liefde. Een klassiek verhaal over de gevaren van het spelen met de natuur en wetenschap.

The Legend of Sleepy Hollow van Washington Irving

Als laatste boek in mijn (willekeurige) top 5, vind je een verhaal dat de essentie van Halloween vangt. The Legend of Sleepy Hollow van Washington Irving vertelt over Ichabod Crane, een docent die te maken krijgt met de angstaanjagende Ruiter zonder Hoofd. Het boek neemt je mee naar het platteland van New York in het jaar 1790 en combineert folklore met echte spanning.


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.
Deel dit artikel op: