Museumnacht: Spannend, maar ook voorspelbaar

museumnacht boek
€20,95
2 nieuw vanaf €20,95
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 17:25
Amazon.nl
€20,95
Libris.nl

Een groep jongeren gaat de uitdaging aan: een jaar nadat de museumkiller een groep jongeren vermoordde, besluiten zij de nacht door te brengen op diezelfde locatie. De beloning: €50.000. Er is maar één taak: ze moeten allemaal overleven. Al snel stijgt de spanning en blijkt dat ze elkaar toch niet helemaal kunnen vertrouwen… Wie gaat er met het geld vandoor?

Samenvatting

Een groep jongeren gaat de uitdaging ‘museumnacht’ aan: een nacht doorbrengen in een museum. De beloning: €50.000. Dat lijkt eenvoudig, of niet?

Een jaar geleden vond er een gruwelijke nacht plaats in het Instagrammuseum. De museumkiller vermoordt een groep jongeren. Hoewel de dader werd doodgeschoten, bleef het museum gesloten. Tot nu, een jaar later. Er wordt een beloning uitgeloofd voor het groepje dat het meest interessante filmpje maakt: zij mogen een nacht doorbrengen op deze plaats en zij maken daardoor kans op de beloning van €50.000. Wanneer de uitgekozen groep de uitdaging start, merken ze al gauw dat ze deze vreselijk hebben onderschat en dat de voorwaarden toch niet helemaal duidelijk waren…..

Leuk weetje: Museumnacht zal verfilmd worden!

Museumnacht kopen:

Over de auteur: Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen schreef al van jongs af aan. Het was vroeger haar droom om prinses te worden. Dat is niet helemaal gelukt. Het heeft sinds haar kindertijd nog behoorlijk wat jaren geduurd voor ze ontdekte dat ze schrijver wilde worden.

Sinds 2018 worden haar boeken gepubliceerd. Ze is vooral bekend door het schrijven van young adult-thrillers. Haar boek Gegijzeld is bekroond met de Prijs van de Jonge Jury (2022).

Naast schrijven is Chinouk Thijssen erg druk met het promoten van boeken, het promoten van lezen en zet ze zich in om kinderen weer enthousiast te maken over boeken. Ze is aangesloten bij de Schrijverscentrale waarbij scholen haar kunnen boeken om haar op bezoek te laten komen.

Op haar eigen Instagram is ze heel actief en reageert ze vaak persoonlijk op berichten.

Informatie en beoordeling

Titel: Museumnacht

Genre: Jongeren

Auteur: Chinouk Thijssen

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Clavis

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 1 July 2022

ISBN: 9789044846614

Aantal pagina's : 193

  • Spannend, maar ook een beetje voorspelbaar.
3.5

Summary

Dit is een echte page turner. Gewoon zo’n lekker boek dat je in één ruk uitleest omdat het spannend is. Het verhaal heeft een hoog tempo: weinig uitweidingen, gewoon lekker ter zake. Het is een echt slasher-boek: het bloed vloeit rijkelijk! Een lekkere diverse vriendengroep. Je krijgt van alle deelnemers ook een stukje achtergrond mee, zonder dat het tempo van het verhaal inzakt. Uit dit verhaal blijkt maar weer dat niemand ooit volledig eerlijk is. Lekker vlot geschreven, spannend van begin tot einde en een goede twist aan het einde.

Pluspunten

  • Spannend
  • Vlot geschreven
  • Bloederig
  • Het verhaal zit goed in elkaar

Minpunten

  • Hier en daar toch wel wat voorspelbaar
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.