Nederlandse vertalingen die in september uitkomen, deel 1.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Niets is erger dan te moeten wachten op populaire boeken die vertaald moeten worden. Voor onderstaande boeken duurt het wachten (bijna) niet langer! Welke vertaling ga jij als eerst bestellen?

IJsbreker – Hannah Grace – 31 augustus 2023

Voor de fans van ‘De liefdeshypothese’ en de ‘Spaanse liefdesleugen’!

Voor Anastasia Allen is er maar één ding belangrijk in het leven: een plek verdienen in het Amerikaanse kunstschaatsteam. Ze geeft dan ook alles om de beste te kunnen zijn van het universiteitsteam van Maple Hills. Stassie, zoals ze ook wel wordt genoemd, wil alleen maar winnen en laat zich door niets tegenhouden.

Nathan Hawkins is de aanvoerder van het ijshockeyteam in Maple Hills. Door een misverstand moeten de ijshockeyspelers en de kunstschaatsers de ijsbaan delen, voor de rest van het semester. Nathan is voornemens om dit zo soepel te laten verlopen maar Stassie staat hier anders in. Zij kan haar frustratie hierover maar moeilijk verbergen.

Dan heeft Stassie een probleem dat ze zelf niet kan oplossen en Nathan lijkt de enige die haar kan helpen. Er blijkt een spanning tussen de twee te ontstaan, maar Stassie maakt zich hier niet druk over. een verliefdheid op een ijshockeyer staat niet in het plan en zal haar dus toch nooit overkomen?

€17,50
2 nieuw vanaf €17,50
Prijs gecheckt op 29 mei 2024 22:36
Amazon.nl

Holly – Stephen King – 5 september 2023

Het nieuwste deel van agente Holly!

Penny Dahl belt het politiebureau in de hoop dat ze haar willen helpen bij de zoektocht naar haar vermiste dochter Bonnie. Agent Holly Gibney weet niet of ze de zaak kan aannemen. Haar partner, Pete, is namelijk besmet met corona en haar moeder is juist gestorven. Holly zou eigenlijk met verlof moeten zijn maar Penny Dahl is wanhopig waardoor het voor Holly onmogelijk is om haar vraag om hulp af te wijzen.

In de buurt van waar Bonnie verdwenen is, wonen de professoren Rodney en Emily Harris. Ze zijn beiden met pensioen, gelukkig getrouwd. Maar in hun kelder schuilt een kwaadaardig geheim dat te maken heeft met de verdwijning van Bonnie. Het is onmogelijk om deze mensen te ontmaskeren; de zijn slim, ze hebben geduld en ze zijn meedogenloos.

Holly moet al haar talenten inzetten om deze professoren te slim af te zijn.

Zie ook: Mr. Mercedes, De eerlijke vinder en De buitenstaander

€19,99
Bol.com
€24,99
Bol.com
€24,99
Bookspot.nl

De laatste duivel die sterft – Richard Osman – 7 september 2023

Kerstdagen zijn de dagen om het rustig aan te doen, maar niet voor de bejaarde leden van De moordclub. Zeker niet wanneer op tweede kerstdag een pakketje door Engeland wordt gesmokkeld met een uiterst waardevolle en illegale inhoud. Dit pakketje raakt zoek, in de buurt van het seniorencomplex in Coopers Chase.

Het pakje is zoveel geld waard dat er paniek ontstaan en er al snel slachtoffers vallen, waaronder iemand die dicht bij de speurdersgroep staat. Elizabeth, Ron, Joyce en Ibrahim raken betrokken bij deze zoektocht, of ze nou willen of niet. Ze krijgen te maken met een huiveringwekkende tegenstander: een moordenaar die op weg is naar hen en de vraag die iedereen beantwoord wil zien: wie is de laatste duivel die sterft?

Dit is het vierde en laatste deel uit de ‘De moordclub op donderdag‘-serie.

Prins van Trots – Kerri Maniscalco -12 september 2023

Deze limited edition (!) is het tweede deel in de Koninkrijk der Zonden-serie. Dit is de vertaling van “Kingdom of the Cursed”.

Twee duistere prinsen, één zus. Bedrog met een vleugje wraak. Dit is het Koninkrijk der Zonden.

Emilia heeft haar ziel verkocht om zo de koningin van de Verdorvenen te kunnen worden. Ze reist samen met de charmante prins van Toorn af naar de Zeven Cirkels waar ze in een wereld van verleiding, duisternis en illusie stapt. Ze moet haar hoofd erbij houden om haar zus Vittoria te kunnen wreken. Ze heeft er alles voor over, zelfs een huwelijk met de koning der demonen…

De eerste regel aan het hof is: vertrouw niemand. Emilia voelt zich eenzamer dan ooit, te midden van achterbakse prinsen, luxe, paleizen, verwarrende informatie en tegenstrijdige aanwijzingen. Wie is de moordenaar van haar zus? Kan ze Toorn vertrouwen? Of houdt hij ook geheimen voor haar achter?

Klytaimnestra – Constanza Casati – 15 september 2023

Koninginnen worden gehaat of vergeten. Klytaimnestra heeft al bedacht welke optie bij haar past…Je komt voort uit een koning en je trouwt met een tiran. Je kijkt hulpeloos toe als deze tiran je kind aan de goden offert om ze gunstig te stemmen. Je ziet hier hij oorlog voert in een vreemd land en je troost jezelf met je eigen gewelddadige gedachten. Dit is namelijk niet de eerste keer dat je aan het kortste eind trekt. Dit is niet het leven dat je verdient. En dit wordt niet jouw ondergang. Je smeedt je plan langzaam. Wanneer je echtgenoot terugkeert, word je de vrouw met keuzes. Accepteren of wraak nemen. Er komt in ieder geval een schandaal. Je wacht op het juiste moment. Je weet allang: als je de macht niet gegeven wordt, dan moet je deze zelf pakken.

Klytaimnestra is het debuut van Constanza Casati. het is een roman dat zich afspeelt in de Griekse oudheid: “een zinderend verhaal over macht en voorspellingen, over haat en liefde, en over een onvergetelijke koningin die meedogenloos de dood afriep over iedereen die haar onrecht aandeed”.

€24,99
2 nieuw vanaf €24,99
2 tweedehands vanaf €47,30
Prijs gecheckt op 29 mei 2024 22:36
Amazon.nl
€24,99
Bol.com

Een valse noot (Smythe-Smith 2) – Julia Quinn – 20 september 2023

Dit is de vertaling van “A Night Like this”.

Anne Wynter doet het zeker niet slecht als gouvernante van drie hooggeboren jongedames, hoewel ze absoluut op de proef wordt gesteld.

Na jarenlang de ongewenste toenadering te hebben ontwerken is de graaf van Winstead de eerste man die haar echt heeft verleid en ze vindt het steeds lastiger om de grenzen van haar rol als gouvernante te eren.

Wanneer Daniel Smythe-Smith zijn oog laat vallen op een geheimzinnige vrouw die tijdens de jaarlijkse musical van zijn familie aanwezig is, zweert hij dat hij haar het hof zal maken, zelfs wanneer hij dagenlang met een tienjarige moet optrekken. Maar Daniel heeft één obstakel: iemand die gezworen heeft hem om te brengen. Wanneer Anne in gevaar komt moet hij er alles aan doen om het verhaal tot een goed einde te brengen.

De avonturen van Amina al-Sirafi – S.A. Chakraborty – 26 september 2023

Dit is een limited edition!

Amina Al-Sirafi heeft al menig gevaar overleefd: ze was alle achterbakse schurken, koopmansprinsen, echtgenoten en een echte demon te slim af, ze heeft een geweldige carrière als een van de beruchtste piraten van de Indische Oceaan en ze kan zich nu rustig terugtrekken met haar familie. Ze zou blij moeten zijn.

Maar dan krijgt ze een baan aangeboden die geen enkele dief zou afslaan: de ontvoerde dochter van haar kameraad opsporen in ruil voor een enorme som. Een laatste avontuur op haar geliefde schip, de Marawati, haar vriend helpen en een fortuin verdienen zodat haar familie voor altijd veiligheid zou brengen.

Hoe verder het avontuur zich ontwikkelt, hoe meer blijkt dat er achter deze deal meer schuilt dan Amina in eerste instantie is verteld. Een laatste kans op glorie, een laatste kans op meer macht zou Amina wel eens haar ziel kunnen kosten…

Bekijk ook deel 2 van de lijst vertalingen die in september uitkomen.


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: