Nederlandse vertalingen in de maand juni!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Juni betekent: zomer, zon én: een goed boek! Er staan een paar heerlijke strandboeken op de planning voor juni, maar ook voor andere smaken is er weer genoeg om naar uit te kijken.

De vertrouwelinge – Leigh Bardugo

Verschijnt op 4-6-2024

In een krakkemikkig huis dat staat in een even krakkemikkige straat in de nieuwe hoofdstad Madrid, woont Luzia Cotado. Ze gebruikt magie om door haar eindeloze dagen als keukenmeid te komen. Maar wanneer haar bazin ontdekt dat deze waardeloze meid in haar keuken eigenlijk een talent voor kleine wonderen probeert te verstoppen, eist ze dat Luzia deze talenten inzet ten behoeve van de sociale positie van de familie.

Wat begint als een onschuldige vorm van vermaak voor de verveelde edele familie, krijgt al gauw een gevaarlijke wending wanneer Luzia wordt opgemerkt voor Antonio Pérez, de secretaris van de koning. De koning is wanhopig op zoek naar manieren om de oorlog tegen Engeland te winnen, zeker na de recente nederlaag. Pérez zal er alles aan doen om in een goed daglicht bij de koning te komen.

Vastbesloten om deze kans te pakken en om haar lot een handje te helpen, stort Luzia zich in een wereld van zieners, alchemisten, heiligen en sjacheraars waar de grenzen tussen magie, wetenschap en bedrog nooit zeker zijn. Wanneer haar beruchtheid groeit, zo ook het gevaar dat haar joodse bloed haar zal verdoemen tot de Inquisitie. Ze heeft ieder grammetje slimheid nodig om te overleven, zelfs als dat betekent dat ze de hulp moet inschakelen van Guillén Santangel, een verbitterde onsterfelijke wiens geheimen dodelijk zouden kunnen zijn voor hen beiden.

Het nachthuis – Jo Nesbo

Verschijnt op 4-6-2024

Richard Ballantyne (14 jaar) verhuist naar Ballantyne om bij zijn oom en tante te gaan wonen. Zijn ouders zijn om het leven gekomen. Maar hier is niet alles wat het lijkt. Al snel blijkt dat het kleine stadje hem niet bepaald een warm welkom gunt en wanneer een klasgenoot vermist raakt, wil niemand hem geloven wanneer hij zegt dat hij Tom zag verdwijnen in een telefooncel aan de rand van het bos.

De politie neemt de zaak niet serieus, dus Richard neemt het heft in eigen hand en hij begint een eigen onderzoek. De telefooncel in kwestie leidt hem naar een verlaten huis dat diep in het bos verscholen ligt. In het raam vangt hij een glimp op van een angstaanjagend gezicht. Dan beginnen de stemmen tegen hem te praten.

Nederlandse vertalingen

De vloek – John Grisham

Verschijnt op 4-6-2024

Het derde boek in de Camino island zomerthrillerreeks van bestsellerauteur John Grisham.

Bruce Cable is een bijzondere en extravagante boekhandelaar die zijn winkel heeft op Camino Island, voor de kust van Florida. Hij is terug. In ‘Het eiland’ bracht zijn handel in zeldzame boeken hem in het criminele circuit. In ‘De storm’ ging hij op zoek naar een nog ongepubliceerd manuscript van een bevriende schrijver die om het leven is gebracht tijdens een orkaan. In dit nieuwe derde deel krijgt Bruce weer een nieuwe uitdaging voor zijn kiezen: opnieuw laat de literaire wereld blijken dat deze veel gevaarlijker is dan je zou kunnen denken…

Not in Love – Ali Hazelwood

De Nederlandse vertaling verschijnt op 11-6-2024

Rue Siebert heeft haar leven op de rit: haar carrière is succesvol (een veelbelovende start-up met betrekking tot levensmiddelentechnologie). Maar dan lijkt het erop dat het bedrijfje wordt overgenomen door de grote baas Eli Killgore en alles waar Rue zo hard voor heeft gewerkt, glipt uit haar handen. Maar Rue en Eli hebben een niet te ontkennen aantrekkingskracht tussen elkaar. Ze spreken af dat ze hun affaire zo lang laten duren als het duurt om te bepalen of de overname van haar stat-up echt door zal gaan. Maar is dit slim?

Ali Hazelwood is bekend van ‘De liefdeshypothese’ en ‘Check & Mate‘ (NL).

Waarom we logen – Karin Slaughter

Verschijnt op 11-6-2024

Een boek met Will Trent en Sara Linton in de hoofdrollen.

Will Trent en Sara Linton zijn op huwelijksreis in de Appalachen. Een resort dat ver afgelegen ligt van de bewoonde wereld, een paradijs op aarde. Er is alleen één ding mis: iedereen liegt. Over zichzelf, over het heden en iedereen liegt ook tegen zichzelf.

De brave Mercy McAlpine, lid van de familie die het resort bezit, dreigt op een avond om alle familiegeheimen te onthullen. Aan het einde van de avond is ze dood. De ontspannen huwelijksreis verandert voor Will en Sara in een race tegen de klok want alles wijst erop dat de moordenaar nog niet klaar is…

Nederlandse vertalingen

Book Lovers – Emily Henry

De Nederlandse vertaling verschijnt op 12-6-2024

Nora Stephans is een literair agent in New York. Ze is bepaald niet het type dat de hoofdrol zou spelen in een romcom: ze is stoer, gevat, schep en niet op zoek naar ware liefde. Maar voor haar zus doet ze alles, zelfs een zomer op het platteland spenderen. Maar romantische picknicks in een weide vol bloemen staan niet op het programma, want Nora loopt uitgerekend daar de norse redacteur Charlie Lastra tegen het lijf. Laat dit nou net de persoon zijn waar ze het al te vaak ongezellig mee heeft gehad.

Een deel van jou – Abby Jimenez

Verschijnt 27-6-2024

De perfecte beach read voor deze zomer: humor, emotionele diepgang én spetterende chemie!

Alexis: een verfijnd stadsmeisje. Daniel Grant: een knappe en nonchalante timmerman die tien jaar jonger is dan Alexis. Ze zijn elkaars tegenpolen.

Alexis wil geen roem, ondanks dat haar ouders er op hameren dat ze een wereldberoemd chirurg wordt (een traditie binnen de familie). Ze wil een ‘gewone’ arts op de spoedafdeling zijn. Door Daniel leert Alexis wat echt belangrijk is in het leven, maar kiezen voor Daniel betekent dat ze niet kiest voor haar familie. Daniel past helemaal niet in haar leven! Maar nu ze het geluk gevonden heeft, kan ze het ook weer opgeven?

Nieuwe boeken die in april uitkomen

En? Zit er iets voor je bij?


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: